Wydział Elektryczny PW [2423]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • senner

udało mi się zaliczyć fizę i numerki więc zostaje teraz się spiąć i zaliczyć wykład z magnesów.. u j* :/
  • senner

jeśli ktoś jeszcze istnieje na tym umierającym serwisie, to może wie, jak wygląda komis z magnesów?..

obawiam się że mi to grozi, jeśli we wtorek nie zaliczę u j* po raz kolejny.
    jako że brałem już cofkę na drugi rok, to raczej dziekan nie przepuści mnie bez magnesów na 3 rok..

ktoś coś wie? i jak to się załatwia?
  • Dyzma

komis z magnesów wygląda tak że siedzisz sobie w dziekanacie (rok temu był na 2 piętrze w GG), naprzeciwko Ciebie prowadzący, po lewej dziekan i po prawej gdzieś tam przy drugim końcu stołu ktoś kto to wszystko nadzoruje (ogląda/pilnuje/whatever), jakiś mgr albo dr

miałem tą "przyjemność" być na komisie u ś.p. Rawy, ze względu na to że było nas z 15 osób to najpierw zrobili nam krótki pisemny, po 5 osób w 3 turach, jak komuś nie poszło to od razu dziękujemy do widzenia, chwilę później ocalali wchodzili pojedynczo wywoływani przez nadzorującego, kilka pytań od prowadzącego sprawdzających czy się wystarczająco przygotowaliśmy po czym jeśli się zaliczyło to dziekan od razu wpisuje zaliczenie do protokołu i indeksu (chyba), w następnych dniach można odebrać swój indeks w dziekanacie

o komisie u J* słyszałem tylko tyle że na 8 osób zaliczyła 1...

a i taka drobnostka ale jednak ważne, jak już wiesz z pewnego źródła (dziekan) że czeka Cię komis w pierwszych dniach października to trzeba napisać podanie z prośbą o egzamin komisyjny z magnesów i dostarczyć w miarę szybko do dziekanatu, info o komisach z datami było rok temu wywieszone przed dziekanatem jakoś z początkiem października o ile dobrze pamiętam
  • senner

>a i taka drobnostka ale jednak ważne, jak już wiesz z
    >pewnego źródła (dziekan) że czeka Cię komis w
    >pierwszych dniach października to trzeba napisać podanie z
    >prośbą o egzamin komisyjny z magnesów i dostarczyć w
    >miarę szybko do dziekanatu, info o komisach z datami było
    >rok temu wywieszone przed dziekanatem jakoś z początkiem
    >października o ile dobrze pamiętam

tzn..?
    jeśli uwale magnesy we wtorek, wyniki będą środa-czwartek to jak np. pójdę w piątek do dziekanatu, zapytam się co zrobić. nie wiem co mi powie pani z dziekanatu, czy pisać podanie i próbować o warunkową rejestrację czy od razu podanie o komis..
    pewnie i tak i z jednym i z drugim muszę iść do dziekana który mi dopiero powie co postanawia.
    jak postanowi komisa, to mam wtedy w dziekanacie zostawić podanie o komisa?
    czy jak?

statystyka zdawalności komisa u j* wcale mnie nie motywuje do dalszej nauki.. :<

co do liczebności to nie wiem jak u nas będzie - u j* jest teraz niby 1 i 2 potok, ale sporo ludzi bez magnesów to 3 rok, więc pewnie dostaną cofkę. powtórkowiczów w tej sytuacji jest chyba niewielu..

nie mniej dzięki za info
  • Dyzma

w zasadzie jeśli uwaliłeś magnesy to możesz od razu pisać podanie o komisa i złożyć je razem z indeksem, do dziekana przejść się możesz tylko po to żeby się upewnić na czym stoisz, ewentualnie zapytać czy jest cień szansy na puszczenie na 3 rok bez magnesów ale już Ci mogę powiedzieć że nie ma takiej opcji bo ostatnio reguły gry są ostre jak brzytwa
  • senner

byłem dziś, jest jak mówisz.
    z podaniem idę jutro, właśnie nie wiedziałem czy index też wtedy zostawić, ale już widzę że tak.

eh.

:(
| |

Wyjazdy studenckie: http://student.travel.pl

Politechnika Warszawska

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (3)