-
M S
-
przemo
Zadań podobnych do tych, co dał na kartce, a właściwie - można śmiało postawić na np. sprawdzenie selektywności zabezpieczeń, obliczenia spadków napięć, czy sprawdzenia skuteczności ochrony...
Plus z teori coś tam da, ale t mało istotne. Liczą się zadanka. -
Ogolnie sa 2 grupy. 3 pytania krotkie teoretyczne + 1 zadaniowe zeskanowane ponizej:
Pytania i zadanie z grupy A sa na skanie ponizej natomiast a grupy B:
1) Omowic IE w przemysle
2) Wymagania dotyczace liczby obwodow i sposobow prowadzenia
3) Selektywnosc urzadzen zabezpieczajacych
Niestety nie mam skanu z grupy B zadania ale bylo prawie identyczne jak w grupie A wiec spoko.
Na moje oko to co wam dalem bedize na 90% tez u was (moze inne dane) Pozdro.
Btw. zdac latwo mozna sciagac ale troche gosc looka wiec warto miec wlasne wydruki i wzory zadan zrobione. -
danek85
ktore dokladnie punkty byly omawiana na wykladzie tzn. które obowiązują do kolosa wiem ze rozdzial dziewiaty z Kujszczyka ale podobno nie caly tylko do ktoregos podpunktu zostalo omowione. moze ktos wie dokladnie?? -
-
*Rubik*
Nie chce mieszać ale chyba cała lekcja 9.... tak zrozumiałem...jak czegoś nie powiedział to sami sobie mamy dopowiedzieć, doczytać... zresztą we wtorek jest jeszcze przez pierwszą godzinę normalny wykład. No i trzeba jeszcze zadania z końca lekcji 9 umieć. -
*Rubik*
Tak żeby nie namieszać ... to co napisałem dotyczy wykładu z Parolem. -
Kruszynka
na wykładzie omówił tylko do zabezpieczeń przed prądami przetężeniowymi, (czyli przed zwarciem i przeciążeniem), więc zadania 1-5, reszty też mamy się uczyć???bo w tej lekcji 9 jeszcze jest sporo...
ktoś go pytał że napewno cała lekcja 9?? -
Z tego co mi się wydaje to jednostki lekcyjne 9.1 - 9.3 włącznie, zadania 9.1 - 9.5.
-
danek85
w zadaniach z wykładu 9 pojawiaja sie odniesienia do tabeli D1 - D4 zwanych "Dodatkiem" czy te tabela można mieć na kolosie?? , bo chyba nie trzeba się ich uczyć na pamiec?? a z drugiej strony nie znając ich cieżko bedzie z niektórymi zadaniami?? Usuń wpis Cytuj Odpowiedz -
radości zastanej codzienności
A czy ktoś robił foty tych testów i zadania co bylo we wtorek na zaliczeniu ? Cos mi sie majaczy ze ktos robil ... Jesli tak to zarzućcie to na grono ... przyda się na termin poprawkowy ... ciekawe co z wynikami czy zamieści w necie czy będą dopiero na wykładzie ogłoszone ? ? ? -
danek85
Pytalem sie go w sprawie wynikow powiedzial ze beda za tydzien i beda wywieszone przed jego pokojem. Ale nie wiem ktory to:) Jak ktos ma te testy to niech wrzuci na grono...czekamy:) -
Rafa(L)
-
Anonim
Poprawkowy będzie po kolejnym kolosie, na 8-mych albo 9-tych zajeciach.... Od razu będzie z obu cześci!! -
Rafa(L)
-
Mate0
byl ktos tak dobry i zrobil moze zdjecia wynikow?? to bym prosil o podzielenie sie :] pozdro! -
Anonim
Nie chce nic nikomu namieszac, ale mam takie dziwnie wrazenie ze w ten wtorek tj. 17.04 bedzie chyba drugi kolos... mam racje??
jezeli mam racje, to moze mi ktos powiedziec z czego to ma byc? I moze najlepiej niech ktos wrzuci jakies materialy :D
pzdr -
Kruszynka
zgadza się kolos już we wtorek, zadania z lekcje 9 i 10 od tego czego nie było na poprzednim kolosie -
danek85
czy jest ktos w stanie precyzyjniej okreslic czego sie trzeba uczyc.
Rozumiem ze z lekcji 9 to to czego nie bylo na ostatnim kolosie.
A jak z leckja 10 tu jest bardzo duzo materialu wiec domyslam sie ze nie wszystkiego trzeba sie uczyc??
I ktore typy zadan trzeba przerobic z lekcji 10?? -
Kruszynka
-
danek85
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne