-
Adik
Nie idz w ogole na rozpoczecie, bo po co niczego i tak sie tam nie dowiesz, no ale ok, pierwszy raz rzucisz okien na swoich nowych znajomków.
A jak juz idziesz, to na pewno nie go Głównego :)
To nie jest rozpoczęcie dla normalnych studentów, tylko jakieś oficjalne, nudne, nieciekawe i tak nic za pewne nie zobaczysz,
zreszta nie wiem bo nigdy nie bylem, ale moge sie domyslac,
jak juz chcesz isc, to tylko na wydzial. -
Rostek jest Twoim Starym!
-
Adik
No jasne, że można olać.
Legitke i indeks odbiera się później w dziekanacie.
Studia i chodzenia na zajęcia, w sumie też można olać :) -
D3m0
ja to tylko na to o 14:15 wpadne bo i tak nie będe miał co robić :P
a takie dziwne pytanko...jak to jest z laptopami na wydziale robi się notatki na lapie czy w starym stylu na kartkach; ] ? bo mam kumpla na WAT i tam się bez laptopa żyć nie da...nie wiem czy u nas też przy każdym stanowisku jest wtyczka do zasilania i kabel sieciowy ? :]
jestem właśnie przed kupnem kompa i się mocno zastanawiam laptop/desktop; ] -
-
Anonim
Pozwolisz, że odpowiem w stylu ECE:
"eeee notatki?? jakie notatki??"
A tak serio - na tego typu studiach nie da się notować na laptopie - przynajmniej podczas pierwszych kilku lat. Powód - duża liczba dziwnych symboli, równań, wykresów itd., których nie da się przenieść wystarczająco szybko do komputera.
Laptopy przydają się czasami np. podczas niektórych laboratoriów (fizyka III, elektronika I). Część projektów i zadań na laboratoriach z programowania można robić na swoim sprzęcie, ale to zależy od wykładowcy.
To chyba najważniejsze rzeczy... -
D3m0
aż taki luz ??:]...to miło...
biore desktopa, przynajmniej będe mógł czasami pograć w wolnym czasie; ] -
Adik
no serio jest duzy luz,
ale nie raz bedziesz przeklinal ze musisz sie uczyc i ze jest taki zapier.. i ze sie nie wysypiasz i ze czegos nie zdasz i bedziesz powtarzal w kolejnym semestrze, no ale tak ogolnie to jest luz i mowie calkiem serio :) -
Anonim
hej, ja mam offtopowe pytanie:
Na nieangielskich kierunkach po zaliczeniu B2 mozna wziac inny jezyk.
A jak to wyglada tutaj? -
Anonim
2 semestry angielskiego, później wybierasz sobie przez kolejne 2 semestry inny język. Możesz nie chodzić na zajęcia pod warunkiem, że masz CAE na A, albo CPE... Niższe oceny nie zwalniają. -
pabi
-
Anonim
jeszcze jedno - to chyba nie bedzie problem, jesli potwierdzenie przelewu (za studia, legiymacje i indeks) przyniose na inauguracje?
Bo w gruncie rzeczy nie widze sensu jechac tam teraz zeby dac 3 swistki i zobaczyc w ktorej jestem grupie (a sa grupy w ogole?), bo i tak w pon. bdzie trzeba sie stawic. -
Adik
Oficjalnie sa 2 grupy,
w rzeczwystosci nie ma to az tak wielkiego znaczniea,
niby tam zajecia na przemian sa, np. ze ktos ma algebre,
a kto inny analize, a 2h na zmiane.
Swistki wlasnie zdaje sie po inauguracji sie pokazuje, tak przynajmniej mi sie wydawalo, mozesz to nawet za tydzien pokazac, nic by sie nie zdalo, tylko bys po prostu wtedy legitke dostal. -
Kuba
jesli chodzi o dowody wplaty to w ogole nie warto sie fatygowac we wrzesniu. W srode stalem 1.5h w kolejce, dowodow wplaty nie chciala przed inauguracja przyjac, dobrze ze chociaz zaswiadczenie zabrala :/