-
Przemo
Witam:)
Czy mozecie mi powiedzieć jaki jest cennik eBay? Szukałem usilnie ale nie bylo dane mi znaleźć. Czyli ile kosztuje wystawienie, jaka jest prowizja od sprzedarzy, itd?
Uzywam Allegro i tam mozna wszystko znaleźć, cennik i opłaty, a tutaj nie udało mi sie tego znalęźć więc jak wiecie to podzielcie się tą tajemną wiedzą;)
pozdrawiam -
Anonim
Znasz angielski? Bo jeśli nie, to lepiej się za to nie zabieraj; -) A jeśli znasz - mi znalezienie cennika zajęło pół minuty... :-))
http://pages.ebay.com/help/sell/fee...
pozdrawiam!
-
Anonim
Ach, chyba, że chodziło Ci o polski eBay. Jeśli tak, na razie można używać za darmo, ale nie warto :-)) -
-
Przemo
tak, znam angielski:>
ale jak slusznie zauwazyles to chodzilo mi o polski ebay... i o cennik polskiego ebay -
Anonim
Nooo, to faktycznie nic dziwnego, że go nie znalazłeś; -))))
Fajnie, gdyby chcieli za to kasę brać... już dawno nikogo by tam nie było :-)) -
Anonim
-
..::LEBENSMÜDE::..
jak narazie
bo widze ze skutecznie przygotowuja sie do wprowadzenia oplat za najmniejszy ruch:/ -
szafir
>Do września w Warszawie napisał
>Polski jest za free
hmmm,a czy jest taka opcja zeby moja aukcja byla wystawiona na innych(albo i wszystkich) ebyach?
pzdr -
..::LEBENSMÜDE::..
gdzies w ustawieniach jest opcja wyboru krajów w których ma sie dana aukcja ukazac ale nie pamietam dokladnie gdzie.
ktoras z tych wielu w gornym pasku:/ -
Anonim
Mam big big problem! Kilka miesięcy temu wystawiałem coś na ebay.co.uk i prowizja wyniosła mnie 1,4 Euro. Nie bardzo miałem jak to zapłacić więc to odwlekałem. W tym tygodniu zablokowali mi konto na ebay przez te głupie 1,4 Euro i w dodatku mam zablokowane prawie wszystkie możliwości zapłaty:
- PayPal: piszą, że kiedy konto na ebay jest zablokowane, prowizje można zapłacić tylko z payaplów zarejestrowanych w Zachodniej Europie i USA
- Direct Debit: jest możliwy tylko z banku UK więc też mam zablokowany
- Credit card: nie posiadam
- Cheque oraz postal orders: także są możliwe tylko dla użytkowaników z UK
Napisałem już do nich, z pytaniem co mam zrobić w takiej sytuacji i nadal czekam na odpowiedź. Może ktoś już miał podobny problem?
Jeszcze lepiej jeśli jest tu ktoś, kto mieszka albo ma znajomego w UK - może mógłby za mnie wysłać im ten postal order, albo przekaz pocztowy. -
Arek Roguski
no w sumie mógłbym ale z drugiej strony to mi się nie chce:)
Jedno pytanie - Jakim cudem wystawiłeś coś na ebay.co.uk mieszkając w PL i (zakładam że tak było) nie miałeś konta bankowego w uk? -
Anonim
A to tak nie można? Po prostu, wszedłem na stronę ebay.co.uk zalogowałem się na moje konto założone w Polsce i dalej już chyba nie muszę tłumaczyć.
Wracając jeszcze do mojego pytania - dostałem odpowiedz z BOK i napisali mi, że ponieważ nie mają jeszcze biura rachunkowego w Polsce to mogę zapłacić na rachunek bankowy w Niemczech, szczerze mówiąc to już mnie trochę urządza; ) -
Ramek
Ej kto by mi pomógł zamówić coś z ebay.com ?? Bo chce zamówić koszulke firmy CIty stars chyba za 12 $ . Dajcie wskazówki jak to sie robi -