-
Tomasz, Ojcze Nasz
Witam,
Ciekaw jestem jak dokonujecie platnosci na ebayowych zakupach.
Moj faworyt to moneybookers, szybko i przyjemnie, znosne oplaty.
Z paypalem juz nie jest tak kolorowo, nie wszyscy maja konto premier albo business (na ebayu tylko kupuje wiec brak mozliwosci odbierania srodkow tak bardzo mi nie doskwiera)
Najwieksza porazka sa przelewy miedzynarodowe ... ktore swoja droga mialy byc w cenie przelewow lokalnych
-
Anonim
Przelewy miały być w cenie lokalnych (i za jakiś czas będą), ale tylko w krajach Unii i ewentualnie Europejskiego Obszaru Gospodarczego (Islandia, Liechtenstein, Norwegia). Jeśli chodzi o resztę świata (większość ofert nadal pochodzi z USA) pozostaje PayPal, Monetbrokers i ewentualnie BidPay. Więcej info na ten temat na http://e-platnosci.23.pl/ -
Dj Iceman
Wytłumaczcie mi na cztm polega ten paypall ?
I co trzeba zrobić oprócz tego by sie tam zarejestrować ? -
-
Anonim
> Wytłumaczcie mi na cztm polega ten paypall ?
Ogólnie mówiąc, na tym samym, co zakupy za pomocą karty w sklepie. Tyle tylko, że Ty podajesz im swój numerek, a oni "zaocznie" Ci kartę obciążają.
> I co trzeba zrobić oprócz tego by sie tam zarejestrować ?
- mieć 30 minut czasu :-)
- podać swoje dane i namiary na kartę.
To chyba wszystko.
Tyle tylko, że z Polski Paypal nie akceptuje wszystkich kart... Ale konta w mBanku czy Inteligo są właściwie darmowe, wiec w razie czego możesz sobie specjalnie dla Paypal takie założyć, a dają tam karty, które bez problemu w Paypal działają.
Ok?
Jeśli rozumiesz angielski, bez problemu z rejestracją sobie poradzisz. -
Dj Iceman
dzieki, jeszcze tylko mi powiedzcie czy jest ebay w stanach bo słyszałem od kolegi że jest takowy -
Anonim
Już Ci mówimy, jest :-) http://www.ebay.com.
Wejdź na jakąkolwiek stronę eBay i na dole znajdziesz wraz z odnośnikami listę 26 krajów, które mają swoją wersję.
-
Dj Iceman
Sory , ze was tak zadręczam tymi pytaniami, ale nie ogarnięty jestem wcale w tym ebay'u.
Powiedzcie mi że jak to jest możliwe żeby przesyłka z Niemiec do Polski odtwarzacza mp3 np. 512 mb o wart. 0,01 euro wynosiła 30 euro. Na angielskim ebay'u taki sma odtwarzacz kosztuje np. 0,5 funta ale jego przesyłka wynosi 20 funtów. I nie chodzi tu o nieznajomośc angielskiego -pastage to wiem że opłata pocztowa.Moze ktoś wie o co tu chodzi z tymi przesyłkami ? I ktoś miał z tym do czynienia -
Anonim
Możliwe. Zajrzyj w cennik polskiej poczty:
http://poczta-polska.pl/cennik.htm
Najlżejsza priorytetowa paczka zagraniczna (do 1 kg) kosztuje 70 złotych, to już prawie 20 Euro. Odtwarzacz mp3 dodatkowo trzeba jakoś zabezpieczyć, a to kolejne koszty...
Ale... raczej wyciągają od Ciebie w ten sposób dodatkową kasę, więc po prostu nie wierz w cuda i czytaj dobrze opis, bo licytując zgadzasz się na zapłacenie kosztów wysyłki jak w opisie.; -) -
Dj Iceman
koleżke mam na roku to mi podkręcił temt że za swoj odtwarzacz zapłacił ze wszystkimi detalami 14 euro. -
mso
1. PayPal: szczegóły http://www.paypal.com
jest to najbezpieczniejsza forma płatności i najbardziej polecana przez eBay, przede wszytskim dlatego, że w przypadku jeśli nie dostaniesz artykułu lub nie jest on zgodny z opisem możesz się ubiegać o zwrot części kosztów. eBay nie zwraca wszystkich kostów niestety a i minimalna cena Art. to 25 euro ...
2. Jeśli kupujesz w Niemczech to najniższa cena startowa to 1 Euro! 0,01...musiało CI się niestety przewidzieć:) koszty przesyłki nie są ustalane przez eBay, ale przez sprzedawcę bo to on wysyła artykuł do adresata. W każdym kraju są różne stawki jeśli chodzi o przesyłki...a i na pewno będą one wyższe w przypadku kiedy artykuł wędruje sobie za granice, koszty przesyłki nie mogą być wymysłem sprzedawcy. Nie są one ponadto częścia ceny artykułu i w momencie kupna czegoś na aukcji zgadzasz się na opłacenie ich.
to chyba tyle
pozdrówka -
nordi
Sosinka:ja też miałam być eBay Mitglied, no i jak ci sie tam pracuje? -
Anonim
-
Robert
witam, mam pytanie apropo paypal. mianowicie konto już mam, aktywowałem, wszystko potwierdzone jednak jak to działa. konto mam podlinkowane do konta ebay i czy jak wygram aukcje to jak płace? czy musze przelac na konto paypal ze swojej karty (bo na pierwszej stronie widnieje, że mam 0.00 EURO itp.) czy on automatycznie pobiera pieniądze tak jak to zrobił przy aktywacji (ta opłata) czy jak? -
-
/r/e/t/r/o/-/e/l/e/k/t/r/o/
jak zrobić by widać było na mojej aukcji że istnieje mozliwość zapłaceniem moneybookers.com
bo nie moge sam dojść do tego ????
pozdrawiam radek -
Anonim
Robert, no ta, działa tak samo, jak kiedy płacisz kartą w sklepie. Pobiorą sobie ile trzeba z Twojej karty...
Radziuuu, wrzuć info w payment methods accepted, wystarczy. -
a dzięki ale już sobie pradziłem,
tylko niech mi ktoś powie czy w paypal już można przyjmować płatności na polskę, bo tak się reklamują a być może nieptorzebnie
i nie chodzi mi o to czy mogę zapłacić bo ja chcę sprzedawać a widzę że tan paypal jest na światowych ebayach najpopularniejszy -
Anonim
Nie można.
Chyba, że masz jakąś kartę wydaną przez niemiecki na przykład bank. Raczej z żadną polską kartą nie da rady. -
-
Anonim
paypal nalezy do ebaya, wiec nie maja co przyciskac tylko podjac decyzje... -