-
marcin
bardzo korzystne ceny czesci elektronicznych
np asus p4c800 E deluxe za 280 z
w polsce ok 450 500 -
Magda M
Polecam niemieckiego ebaya ,moj facet kupil na aukcji autka naprawde za malutkiego pienidze. -
mso
taaak:) też polecam niemieckiego eBaya:).... szkoda tylko, że automatycznie przenoszą nas na Polski...;P -
-
! D !
-
Anonim
Ja sie ostatnio wbijam na chinski jak sie ma uklady to mozna sprowadzic troche ciuchow i handlowac -
Anonim
jak to jest z tym ebayem, 2 lata temu zarejestrowałem sie na niemieckim , nawet kupiłem tam 2 rzczy ale za chiny nie wiedziałem jak cos sprzedac tam , gdyz wymagali posiadania konta w niemieckim banku ... moze ktos z Was wie jak jest teraz jak mozna sprzedawac w zagranicznych platformach ebay majac konto elektroniczne w Polsce???? -
Anonim
>Io sono molto stanco napisał
>Ja sie ostatnio wbijam na chinski jak sie ma uklady to mozna
>sprowadzic troche ciuchow i handlowac
Hej! ja niestety nie mam układów, wiec kupowałam swego czasu sukienki z chin przez ebay angielski,ale sama przesyłka 4 sukienek kosztowała mnie 120zł:(( sama jedna sukienka kosztowala jakies 30 zl ale jak doliczyc do tego 1/4 przesylki to wychodzi za sukienke 60zl...Raz udalo mi sie sprzedac sukienke z chin, która kosztowala mnie 60zl, za 130zł:))
Pozdrawiam
-
GaloisGirl
>"""DJ GROM""" napisał
>jak to jest z tym ebayem, 2 lata temu zarejestrowałem
>sie na niemieckim , nawet kupiłem tam 2 rzczy ale za
>chiny nie wiedziałem jak cos sprzedac tam , gdyz
>wymagali posiadania konta w niemieckim banku ... moze ktos z
>Was wie jak jest teraz jak mozna sprzedawac w zagranicznych
>platformach ebay majac konto elektroniczne w Polsce????
To długa historia. :)
1. Możesz się rejestrować na platformie eBay dla Twojego kraju zamieszkania. Kiedyś, gdy nie było eBay.pl, Polakom przypadał eBay.de. Uważaj, bo regulaminy są nieco inne! :) Np. na eBay.de obowiązują opłaty za sprzedawanie, na pl nie.
2. Możesz mieć tyle kont ile chcesz, więc już dziś możesz założyć drugie ne eBay.pl i handlować za darmo i zrozumiale. Można też łączyć swoje konta (komentarze się sumują), ale nie wiem jak to jest gdy są w różnych krajach.
3. Wystawia sie na sprzedaż w "swoim kraju", ale produkt jest widoczny wszędzie (inaczej nie byłoby sensu robić tak jednorodnej platformy). Tylko że defaultowo kupującym wyświetlają się wyniki wyszukiwania tylko w danym kraju. Ale parę kliknięć wystarczy, żeby wyświetlały się wyniki z całego świata. -
Anonim
-
Anonim
-
Arek Roguski
ja takze zarejestrowalem się na niemieckim ebayu pare lat temu
potem przeprowadzilem sie do uk i szlak mnie trafial bo nie moglem sprzedawac w uk tylko w de gdzie chcieli numer konta w ichniejszym kraju
wystarczylo napisac maila do ebay.co.uk i przeniesli moje konto do tego kraju
jesli chodzi o sprzedaż za granicą to jednak pozostaje opcja worldwide -
Anonim
moze troche nie na temat za co przepraszam ale może ktoś mi tu pomoże? otoż:
na e-bayu nie znalazłam tego czego szukalam a sklep online w którym mogę dostac to o co mi chodzi nie wysyla do Polski(sklep jest w uk):/
zna ktoś z Was może firme kurierską cos jak http://www.myus.com/ ktora również daje możliwośc dostarczenia paczki do Polski na takich zasadach?
z góry dziekuje -
/r/e/t/r/o/-/e/l/e/k/t/r/o/
-
-
Anonim
Aaa może dogadaj się z tym kimś kto nie wysyła paczki do Polski, żeby jednak wysłał do Polski. Tylko dowiedz się najpierw info o opłatach. I zachowaj wszystkie wiadomości wymieniane ze sprzedawcą!!! -
Arek Roguski
>Justyna napisała:
> moze troche nie na temat za co przepraszam ale może ktoś
>mi tu pomoże? otoż:
>na e-bayu nie znalazłam tego czego szukalam a sklep online
>w którym mogę dostac to o co mi chodzi nie wysyla do
>Polski(sklep jest w uk):/
>zna ktoś z Was może firme kurierską cos jak
> http://www.myus.com/ ktora również daje możliwośc
>dostarczenia paczki do Polski na takich zasadach?
>z góry dziekuje
Daj znać co to za sklep. Może da się coś załatwić. Co miesiąc latam do Polski z pustym bagażem. -
Anonim
taa angielki eBay mega galanty...ciągle tam siedzę i za dużo kasy wydaję...ale akurta głównie w dobrym znaczeniu... -
Marcin
>
>3. Wystawia sie na sprzedaż w "swoim kraju", ale
>produkt jest widoczny wszędzie (inaczej nie byłoby
>sensu robić tak jednorodnej platformy). Tylko że
>defaultowo kupującym wyświetlają się
>wyniki wyszukiwania tylko w danym kraju. Ale parę
>kliknięć wystarczy, żeby
>wyświetlały się wyniki z całego
>świata.
Tak. Tylko, ze malo kto uzywajac Niemieckiego eBay'a wlaczy opcje szukania na calym swiecie. Maja tyle produktów lokalnych, ze im z pewnoscia wystarczy. ale mozna tez inaczej..
A) Jezeli masz konto sprzedajacego np. w Polsce - smialo mozesz wejsc na eBay.de i uzywajac polskiego loginu i hasla wystawiac bezposrednio za granica. Trzeba miec tylko konto PayPal polaczone z kontem eBay (taka dodatkowa form weryfikacji) I tutaj uwaga to juz kosztuje.
B) Jest tez prosciak :)
http://pages.ebay.pl/prosciak/