eBay [78]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • littlefrog

Witam! Poczytałam sobie tutaj trochę, czegoś się dowiedziałam ale nie jeszcze nie do końca i mam nadzieję że mogę liczyć na Waszą pomoc :)
    Znalazłam na ebayu zegarek, którego bezskutecznie szukam w Polsce. Co do sprzedawcy i oryginalności nie mam wątpliwości, ale nie o to mi chodzi. Zegarek wystawiony jest przez niemieckiego sprzedawcę, kosztuje 109euro, przesyłka do Polski 19euro. No i wszystko fajnie tylko teraz mam pytania:
    1. Jak mam zapłacić za to wszystko? Posiadam konto w mbanku, kartę visa electron.. i to tyle. Płacić muszę w euro, więc jak to sie odbywa?
    2. Czy ta przesyłka w ogóle do mnie dotrze...? Jakoś z kupowaniem na allegro nie mam nigdy problemów, ale tutaj jest to kilkaset złotych i kilkaset km więcej :| Raczej nie wątpie w to że sprzedawca nawali, raczej w naszą pocztę.. w ogóle czy taka przesyłka dostarczana jest przez pocztę polską czy przez kuriera?
    Z góry dziękuje za pomoc :)
  • Tomasz, Ojcze Nasz

pytanie zasadnicze, czy masz konto w paypalu i czy sprzedawca paypala honoruje ? Bo jezeli nie, to mozesz sprobowac http://www.moneybookers.pl.
    Odradzam przelewy, np. w zubrze nie dosc że przyjemność taka kosztuje ok 60 zl to sam przelew idzie z tydzien :/
    mBank nie daje mozliwosci transferu srodkow na rachunek zagraniczny
    /via zwykly przelew oczywiscie/
    co do przesylki, umow sie z kolezka na 'international signed-for' -nazwy niemieckiej nie pomne niestety - miedzynarodowy polecony w kazdym razie, raczej nie zniknie w dzwinych okolicznosciach, pan listonosz przyniesie Ci paczke w zebach badz zostawi awizo :]
  • littlefrog

Dzieki za informacje :)

Najgorsze jest to że ten sprzedawca zna tylko niemiecki, ktorego ja nie znam :/ Na razie sprobuje znalezc dystrybutora tych zegarkow w PL i tam cos ogarnąc, ebay zostawie na koniec; )
  • Tomasz, Ojcze Nasz

to w razie draki moze warto poszukac szczescia na ebay.co.uk ? Z brytolami calkiem przyjemnie sie handluje :]
  • littlefrog

też prawda; )

póki co dotarłam do przedstawiciela dkny w Polsce i okazało się że ten zegarek jest dostepny w Polsce.. cały jeden egzemplarz! :P i wlasnie sa na etapie poszukiwania go i sprowadzania do Wawy; )
  • ! D !

>۞jciec napisał
    >to w razie draki moze warto poszukac szczescia na ebay.co.uk?

o to to to
  • littlefrog

sprawdziłam: na 545 zegarków dkny na ebay.co.uk nie ma ani jednego tego o który mi chodzi.. :(
| |

konkurencja 4 allegro.pl & i caly swiat

Miejsca grona (0)