Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • anкa_

• 15/03/2008 16:54
    Jakie są Wasze doświadczenia z:
    1. czasem przesyłki (zależnie od usługi - paczka zwykła, polecona itd.);
    2. Urzędem Celnym - cło & VAT (naliczają?).

Ostatnio zamówiłam sobie na próbę paczkę za 40$ - sam shipping + 90$ towar. Przesyłka by USPS First Class Mail International. Ma ktoś orientację czy i kiedy można się tego spodziewać. Trackingu to to pewnie nie ma...
  • Borat mobil ® time

• 19/06/2008 09:28
    1. Wole doplacic i wziac airmail priority
    2. Co i na ile jest zadeklaorwane?

Tracking(ww USPS) jest,ale tylko na terenie USA.
  • Kaczor

• 19/06/2008 10:13
    Ja tam place jakies 20 zlotych moze wiecej i wszystko zalezy od tego czy nasza poczta strajkuje i kiedy nasz kontrachent zamierza wyslac. Tydzien jakos tak idzie.
  • Filip

• 24/06/2008 01:54
    Módl się żeby ci nie dojebali na granicy taxu :PP
  • Dj Iceman

• 06/08/2008 13:50
    a jak uniknąć tego taxu ? trzeba napisać że to gift ? o to chodzi ?
  • Kaczor

• 06/08/2008 18:12
    Ja pierdole ludzie jaki znowu tax, płacicie przez paypala najlepiej cene towaru + przesyła (cena podania na auckji DO POLSKI) i to wszystko...
  • Dj Iceman

• 10/08/2008 13:24
    czego sie ciśnieniujesz ziomek. a jak kilka towarów od niego bierzesz ?? wtedy negocjujesz cene przesyłki ? a jak obok na aukcji nie jest podana cena przesyłki do Polski to co robisz ?
  • Kaczor

• 10/08/2008 18:29
    "od niego" rozumiem ma oznaczać sprzedawce z USA. Wysyłam wtedy wiadomość (Rzecz jasna przed kupnem) ile wyniesie mnie wtedy przesyła.
  • ZzzZZ

• 14/08/2008 23:03
    Kurdee.. nie moge juz niech ktos mnie oswietli ile te clo wyniesie przy butach sportowych gdzie laczna cena paczki ( towar i przesylka) to 130 dolarow? czytam rozne linki, spis produktow na stornie UC, kalkulator cła i nie moge do tego dojsc. poporstu nie chce ujrzec jakies ogromnej kwoty do zaplaty na granicy jeszcze

orientacyjnie chce wiedziec, baaarrdzo prosze o wyrozumialosc i odpowiedz.......
  • Kaczor

• 18/08/2008 11:05
    ech...

Jeżeli kosztuje 130 dolarów to tyle masz płacić. Żadnego cła nie płacisz, placisz tyle ile masz na fakturze ...
| |

konkurencja 4 allegro.pl & i caly swiat

Miejsca grona (0)