dziobak :) 2oo7 - 2o12 PW Chemia [172]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • kate storm

hej, mam pytanie do osób z 9 grupy (wtorek, czwartek), czy braliście już instrukcję od dr Raróg-Pileckiej?
  • kate storm

Hej, czy potrafi ktoś powiedzieć dlaczego aparat do badania katalizatorów nazywa się PEAK-4?
    Chodzi mi o ćwiczenie 'Badanie katalizatorów metodami TP'.
  • Archaon

bo PEAK-3 był pod DOSa, którego już nie ma...
  • ag_nie_cha

a skąd się wziął skrót PEAK??
  • Sylwia

jako wynik program wyswietla ci piki :)
  • ola_bambi

hej :) mam pytanie do osób, które już miały "selektywność katalizatorów" z dr Winiarkiem. Jak długo trwa to ćwiczenie i czy jest szansa zrobić je tylko w jeden dzień, a w drugi nie przychodzić wcale?
  • martinani

heja, niestety nie ma możliwości zrobienia tego w jeden dzień. Przy czym zaznaczam, że dobre rozplanowanie pozwoli drugiego dnia skonczyć ok. 16. Na początku jest cos w stylu odpytywania ktore trwa mniej wiecej godzinę. Później trzeba rozdzielić sie na dwie grupy. Jedna robi ćwiczenie a druga obliczenia. Następnego dnia jest zamiana. Grupa robiąca obliczenia ma stosunkowo krótkie zadanie, wiec jesli chcesz skonczyc we wtorek wcześniej to radzę w poniedziałek robić ćwiczenie które trwa do 19(czasem nawet chwile dłużej) ze względu na konieczność wykonania oznaczeń na chromatografie gazowym(jest 8 próbek, każdą oznacza się 20 minut). Dodatkowo przed zrobieniem oznaczeń trzeba zrobić główną część która trwa tak z godzinę...
  • 3r

a u nas te osoby co pierwsze robily cwiczenie sie w jeden dzien wyrobily, poprostu w czasie chromatografowania zrobili zadanie. Tyle ze wszystko skonczyli kolo 19.30; )
  • ewa

hej, poszukuje osob ktore ialy cw z pania zenobia, wytwarzanie cienkich warstw metoda elektroplazmowa :) czy pani pytala??? byla wejsciowa??? bylo strasznie :P ???
  • Archaon

1czy wiecie coś o plaźmie?
    2nie
    3nie, chociaż pani mówiła, żebyśmy nie śmieli z innej, domniemanej, orientacji seksualnej naszego kolegi. i żeby życie miało smaczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek.

folia po elektroplazmowym uszczelnianiu wykazała większą przepuszczalność wody i powietrza. podobno wszyscy dostaliśmy po 4.5.
  • Anonim

mam pytanie w związku z tymi labami z Panią Zenobią. Skąd wziąć instrukcję do tego ćwiczenia? Bo na stronie zakładowej z tego co widziałam jej nie ma:/ Jeśli ktoś ją ma w wersji elektronicznej, to fajnie by było gdyby wrzucił ja na gmaila:) z góry dziękuję:)
  • Olaszek

masz juz na gmailu :)
  • Anonim

dzieki Olaszku:)
  • kate storm

hej, co było na wejściówce z 'procesów wymiany wodoru'? długo trwa to ćwiczenie?
  • Olaszek

1. Napisac dwie metody otrzymywania alkoholi zxe związków karbonylowych
    2. przykład reakcji wymiany wodoru + krótko napisac co to jest ta reakcja przeniesienia/wymiany wodoru
    3. Stosowane katalizatory

Na ćwiczeniu dzielicie sie na dwie grupy i jedni robią w laborce doswiadczenie (prawie do konca zajec sie siedzi) a druga grupa obliczenia (ze 2h jak sie wezmie kompa z excellem, jak bez kompa to dłuuuużej) i na nastepnych zajeciach zamiana;]
  • kate storm

dzięki :D
  • Anonim

A jak wygląda zjściówka u dr Burego?
  • Sylwia

siedzisz na kanapie, troche chodzisz do tablicy.
    naprawde spoko :))
  • kate storm

Jest gdzieś wirtualna wersja instrukcji do "reakcje ciecz-c.stałe" u dr Ziemkowskiej? I jak wygląda wejścioweczka? :)
  • Archaon

nie ma wejściówki. na zejściówce każdy podchodzi do tablicy i coś tam pisze. raczej łatwe i przyjemne ćwiczenie.
  • 1
  • 2
| |

grono dla studentów wydziału chemii Politechniki Warszawskiej - rocznik 1988.

Politechnika Warszawska

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (1)