-
Groszek
Na konsultacjach koleszka powiedzial, ze na kolosie na pewno będzie zadanie z dwoma bilansami i co by zwrocic na te zadania szczegolna uwage podczas nauki:) pozdrawiam!;) -
Anonim
Siemka :)
Ktoś się pokusił o rozwiązanie ostatniego zadania z amoniakiem? :) Wrzuć ktoś na 2007chemia@gmail.com jak ktoś zrobił =)
Jakieś przecieki co do poniedziałkowej poprawy ? zadanka? czego sie spodziewać? :}
pozdraaawiam -
Anonim
Jak się Krawczyka pytałem to mówił, że na bank będą dwa bilanse oraz jest możliwość bycia zadania z bilansem cieplnym. -
Juniwersiti of Saska Kępa
rzeczywiście ważna informacja...2 bilanse...
ja słyszałem żeby przejrzeć rozcieńczanie kwasów itd. -
-
ola_bambi
wpisy z ćwiczeń z dr Krawczykiem są jutro (wtorek) w godzinach 12-15 :) -
ag_nie_cha
Hej
rozmawiałam dziś z dr Krawczykiem i został ustalony termin poprawy
kolokwium. PIĄTEK 13.15 w sali t1 t2 lub t3 w gmachu technologii.
TERMIN POPRAWY OBOWIĄZUJE TYLKO OSOBY Z GRUPY DR KRAWCZYKA. Pozostałe
osoby mają zgłosić się do swoich prowadzących, aby oni udzielili zgody
na poprawę i wtedy można z tą zgodą iść do dr Krawczyka i
prawdopodobnie pisać kolokwium z nami.
powodzenia
agnieszka -
ewa
a co bedzie na egzaminie?? :P chodzila moze jakas dobra duszyczka na wyklady?? -
Allaluna
ja chodziłam, i bedzie to co na slajdach
czyli prawie cala zielona ksiazka oprocz 4 i 9(chyba 9, z metalurgicznych tylko cynk i ceramike to robil szafran, ale chyba tez mozna z ksiazki -
Anonim
-
Anonim
ej kufa, ustny jest jutro? czy jutro sa tylko zapisy? :/ ktos wie z czego on pyta i w ogole?; / -
nostus
Hej :)
Rozmawiałam dziś z dziewczynką z ceramiki i ona mi powiedziała, że ten dr Krawczyk na ustnym pyta zazwyczaj tylko z pytań z pisemnego no wiadomo tych, których nie napisałeś w ogóle lub po prostu poprawnie (a przynajmniej ona nie słyszała, żeby pytał z czegoś innego). Jako przykład tego, że ten pan zalicza wszystkim ustny opowiedziała mi taka historię: dr zadaje pytanie, dziewczyna zaczyna odpowiadać, on na to , że ta odp. jest nie na temat, a ona że tylko to umie, więc opowiedziała co wiedziała i wyszła z trójką. Myślę, że dr raczej jutro nikogo nie obleje. Powodzenia; ) -
nostus
-
Anonim
dzieki !
:} to w takim razie ktoś pamieta dokładnie pytania ? bo dla mnie 8.15 rano na AZ to noc jeszcze byla i juz z polowe zapomnialem :( -
Olaszek
czy jak spalamy pył węglowy w nadmiarze powietrza i zwiększym nadmiar tego powietrza to co sie stanie z gazami kominowymi?? będą cieplejsze chłodniejsze czy bez zmian
17:43:31
proces utleniania SO2 do SO3
17:44:08
linia operacyjna i wykres zależności stopnia przemiany od szybkości reakcji i temperatury
17:44:55
piec szabotowy do wypalania wapna - zaznaczyć na rysunku skład, wykres temperattur od miejsca w piecu i opisać strefy pieca
17:46:03
równania w trakcie karbonizacji NaCl do Na2CO3 solanką amoniakalną w metodzie solvaya podać dlaczego stopień konwersji nie rpzekracza 70%
17:46:53
klinkier portlandzki: skład, co się dzieje w piecu od temperatury otoczenia do temperatury wypalenia
17:47:02
równania wiązania cementu
17:47:38
co to jest przepływ tłokowy, wykres zależności stopnia przemiany od długości reaktora i szybkości reakcji od długości reaktora
17:47:51
no i zadanie ale proste :)
17:48:12
jednego zadania tu brakuje -
Archaon
co wpływa na szybkość reakcji w układach jednorodnych i niejednorodnych. -
karolinnnn
czy cos wiadomo na temat trzeciego terminu egzaminu z technologii chemicznej?? czy ktos juz rozmawial z dr Krawczykiem?? -
DzinA
-
Madziq
Takie ploty chodzą po wydziale... Jak ktoś bedzie coś wiedział, to niech podzieli się tą wiadomością na gronie:)
Z góry dzieki -
Pati :D
możemy do niego maila napisać, ale trzeba wiedzieć kiedy chcemy to pisać i ile osób -
karolinnnn
aha no spoko myslalam ze mamy jakies konkrety... kiedy pisac?? jak najszybciej. A jest kyos wogole chetny?? ja bylabym za...