Dziennikarstwo/ UW [2050]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Panna Iga Supergirl

szukam kogos, kto chcialby w wakacjje - niekoniecznie cale, kwestia do indywidualnego ustalenia - popraktykowac we Wprost, w dziale Kultura.
  • Anonim

gazecie "wprost" mówimy nie!
  • Sal

Panno Igo Malkontentko, jakoś cię chyba na gronie LE widziałem;]

pracujesz we Wprościku?
  • Panna Iga Supergirl

jako ze jestem na gronie le, jest to calkiem prawdopodobne; )

tak i szukam kogos, kto chcialby sie tam przez pewna czesc wakacji troche "pomeczyc"
  • Sal

haha. no tak też myślałem i wyczytałem;]
    dziennikarska brać wie co dobre...

hmm... jeszcze kilka lat temu mógłbym się pobawić w stażowanie, teraz jestem kapkę zajęty...;] szkoda, bo Wprościak to niezła gazetka a i paru znajomych chyba by się tam znalazło...

czy Kultura to WIK czy jakoś to wszystko oddzielnie działa u was?
  • Panna Iga Supergirl

oddzielnie....na szczescie
    kultura to kilka ostatnich stron w gazecie...a wik to tylko dodatek regionalny; )
  • Sal

haha. regionalny...;]

a swoją drogą, smieszne jest, że przez ostatnie dni, miałem okoliczność pracować w tym samym budynku co Ty;]

tylko że parę pięter niżej;]

skrobiesz może recenzje? nie miałem ostatnio Wprościaka, ale pewnie i Wy zjechaliście Sincity...:(
  • Panna Iga Supergirl

parę pieter? a moze jedno nizej w Pani lub Moim Psie?; )

a tekst o sincity jest w najnowszym numerze...ale nie wiem czy krystycznty czy wznoszacy pod niebiosa bo nie moj i nie czytalam..niestety; P
  • Sal

hahaha

Pani albo Mój Pies - z chęcia zmierzyłbym się z jakimś txtem o nowej szczotce pozwalającej utrzymać sierść milusińskiego w czystości albo z przepisem na fenomenalne ciasto (tutaj nawet coś tam potrafię wypiec;])

ale to nie to...

na 9 piętrze jest maleńka redakcyjka gazetki o wdzięcznej nazwie Biznes Warszawski. Gazetka nic wielkiego nie znaczy, bo jest jedynie dodatkiem do firemki B2B ale: nieźle tam płacą, nie wymagają wiele...;]

no, ale ta przygoda dobiega końca. trwała...dwa tygodnie;]

a co do sincity - szkurde, co otwieram gazetę, tam recenzent kręci nosem...ech...;]

a czym ty sięzajmujesz w gazetce?
    poza wymyślaniem zgryźliwych:) dowcipów...?
  • Panna Iga Supergirl

no prosze, teraz moja znajomosc topografii millenium i zawartosci poszczegolnych pieter zyskala niesamowicie..jeszcze troche i bede mogla zostac przewodnikiem...ewentualnie zastapic ta mila pania w "recepcji" czy czymkolwiek jest to ustrojstwo

a co do sincity..to nawet jeszcze nie widzialam...ale wszystko przede mna

a w gazetce jak juz sie wyzgryzliwie, to zajmuje sie tym, czym akoorat trzeba, czyli inaczej mowiac brak wyraznej specjalizacji...ale zawsze kultura;)
  • Sal

ano nawet na millenijną kawę cię nie zaproszę (przynajmniej w pracy:)), bo kończę tą przygodę i przenoszę się o wiele dalej...

ha. ale co - film? teatr? kluby? wystawy? muzea? książki? komiksy?:)

jak ja strrrrasznie ostatnio nie lubię, gdy ktoś pisze o komiksach a nie zna się na nich kompletnie;]

a w twojej redakcyi kilka osób nawet nieźle znam. ot, studia;]
  • Panna Iga Supergirl

w dluzszych tekstach glownie tzw. sztuka, a w notkach to co popadnie.
    ale komiksy mi sie nigdy nie trafily...i z pewnoscia nie trafia, bo nasz kierownik dzialu jest ich maniakiem i nikogo innego do komiksow by nie dopuscil; )

a tak z ciekawosci zapytam - coz to za osoby ci znajome?;)
  • *agunia*

szkoda ze na wakacje, bo byłabym zainteresowana ale dopiero po , jestem na 2 roku MZSD, jakby co daj znać na forum. Pozdrawiam
  • Sal

szkoda, że nie mam całego składu redakcji przed sobą. ale niejakiego Sergiusza Sachno pewnie kojarzysz? teraz kombinuje coś w online, a i w ekonomicznym siedzi. Swego czasu niejaką Karolinę Kasperkiewicz chyba tam zaniosło. a i w WiKu paru znajomych siedzi - Jak Figiel choćby. Jeszcze tam pewnie ktoś siedzi, jak znam zycie...

;]
  • Sal

"Na zdjęciach widać zrozpaczone, ale i zmęczone kilkudniowym czuwaniem twarze ludzi, czerwone szaty dostojników kościelnych szarpane przez wiatr na pogrzebie papieskim i samego Jana Pawła II . Niestety już po śmierci."

:)

no no.... Panno Malkontentko...
  • Panna Iga Supergirl

prosze nie grzebac w onlajnie! to byl czysty przypadek i wypadek...ktory powtarzany nie bedze;)
  • Sal

:)

bardzo ładny tekst.
    słodziutki taki

• Panna Iga Supergirl

oj..to byla taka okazja, ze trudno mi bylo cos napisac..nie lubie takich tematow...takie stricte kulturalne bez emocjonalnego podszycia sa znacznie lepsze ( bo latwiejsze oczywiscie;) )
  • Sal

ej, mi się podobał;]

a swoją drogą, czy o 1:14 nie lepiej już w łóżeczku rozmawiać o minionym dniu z Morfeuszem?;]

• Panna Iga Supergirl

gdzie tam spac o 1, szkoda dnia; )
  • 1
  • 2
| |

Forum dla studiujacych, chcacych studiowac i tych co studiowali na dziennikarstwie.

Fotki

Miejsca grona (3)