Grono.net - informacje dla mediów [147]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • zdolny ale leniwy

Witam.

Czy potwierdzają Państwo upadłość serwisu grono.net który to wniosek został wniesiony w lipcu i chodzi tu o kwotę 800 tysięcy złotych? Może warto by jednak poczekać i stworzyć nową strategie marketingową/reklamową , a przede wszystkim zaskoczyć użytkowników serwisu nowymi własnymi pomysłami, a nie kopiować funkcji portali takich jak facebook czy innych.
  • Dostępny tylko na facebooku!!!

Szukają pieniędzy, a z tym może być kiepsko skoro podobno czynszy nawet nie płacą :)
  • zdolny ale leniwy

też tak słyszałem, ale może niech się wypowiedzą sami :]
  • Michał

"Pozew o upadłość portalu społecznościowego Grono.net został oddalony. Przypominamy, że wniosek o upadłość złożył Aleksander Kierski, jeden z wierzycieli serwisu.

Warszawski sąd rejonowy miał dzisiaj ogłosić likwidację Grona, lub oddalić wniosek o upadłość. Już wiemy, że wniosek został oddalony, gdyż zdaniem sądu wszyscy wierzyciele zostali spłaceni. Jeden z nich - Aleksander Kierski uważał, iż portal Grono.net ma wobec niego dług w wysokości ok. 800 tysięcy zł. Zaległości miały powstać w wyniku niespłaconej pożyczki."

Znalezione w newsie na pewnej stronie branzowej... Ciekawe tylko czy to nie fake.
  • zdolny ale leniwy

Dokładnie czytałem o tym i na 79% z pewnych źródeł wiem, że to fake, ale cóż zobaczymy jeśli pewnego dnia wejdziemy na stronę serwisu grono.net i dostaniemy wiadomość na stronie głównej
    "... serwis grono.net zawiesza swoją działalność z powodów finansowych..." wtedy będziemy wiedzieć, że jednak była to prawda
  • TomDzik

I wciąż czekamy na rzetelne informacje od szefostwa Grona.

Mi ta sprawa zalatuje jakimś glupim łańcuszkiem, ktoś puścił plotke i zaraz bedziemy dostawac wiadomosci typu "wyslij to do 20 osob, a za kazda wiadomosc Grono dostaje zlotowke, jesli nie wyslesz bedziesz mial Grono na sumieniu" :D

Moim zdaniem gdyby serwis stal przed perspektywą likwidacji to chyba ostrzegli by o tym uzytkownikow, a nie tak z dnia na dzien nagle wszystko przestanie istniec. To tak jakby Google, Onet czy Tlen np. oglosilo: "dzis rano Wasze skrzynki pocztowe zostaly skasowane i poczty juz nie bedzie bo nie mamy kasy :P"
    Wierze w uczciwosc.
  • TomDzik

No dobra.
    Pokornie przyznaję sie do błędu. Były jakis (w miare) wiarygodne informacje o upadłości wiec to chyba nie kawał. Widac nie jestem na biezaco, a jak zobaczylem niusa ze dzis zamykają nagle Grono to pierwszą naturalna reakcją było zdziwienie, niedowierzanie i zaprzeczenie.
    Jesli kiedys mialby nawet nastopic koniec to mam nadzieje ze dadzą nam troche czasu na zrobienie "backup-u".
  • zdolny ale leniwy

No i niby wszyscy wierzyciele zostali spłaceni, a sąd oddalił wniosek i grono będzie nadal działać, ale cóż zobaczymy co będzie dalej
  • Anonim

Polecam wywiad z Robertem Rogacewiczem - prezesem Grono.net

http://di.com.pl/news/28694,1,0,Gro...
  • >>>Anica<<<

o matko!!Niech nie usuwają grona!Proszę!!To super jest portal i będę bardzo zrozpaczona jeśli go już nie będzie:((
  • Michał

Pozdrowienia dla archeologów...
  • RD

grono.net trzyma się dobrze ! Ale "przespało" swoją szansę ! (nasza-klasa czy facebook przegoniły raz dwa grono.net)

Pomimo to lubię ten serwis !
  • Rafał

Myślę, że jakby admini zorientowali się, ze i tak nie mają juz nic do stracenia to mogliby powrócić jeszcze do starego layoutu, zaproszeń, uczynić grono takim, jakie było za najlepszego okresu i rozpocząć wielką akcję reklamową o powrocie starego grona. Oczywiście wspólnie z pozostałymi użytownikami, którzy rozsyłaliby zaproszenia do ludzi, którzy odeszli(zaproszenia jednak były ważnym elementem, świetną darmową reklamą, bo sugerowały elitarność serwisu) . Jestem pewien, że każdy, kto kiedyś korzystał z grona ma do niego sentyment i myślę, że ludzie by wracali. Wymagałoby to dużej determinaci, ale to chyba jedyny ratunek. No chyba, że admini mają już w dupie grono, bo są zajęci innym projektem i czekają już tylko na likwidację strony.
  • Grajkoo

>Myślę, że jakby admini zorientowali się, ze i tak nie mają juz nic do stracenia to mogliby powrócić jeszcze do starego layoutu, zaproszeń, uczynić grono takim, jakie było za najlepszego okresu i rozpocząć wielką akcję reklamową o powrocie starego grona.

grono umarło przez upoadabnianie do FB,
    a jesli masz do wyboru FB i grono.. to wybor jest oczywisty
    druga kwestia to kasa
    firma po prostu splajtowala
    dziwne ze maja serwer na ten portal
    szkoda bo potencjal byl gigantyczny
    tak czy siak

jakby to odkręcać te aplikacje i inne bdety
    moze by to zaskoczylo
    marka w swiadomosci wciaz istnieje
    tych starszych uzytkownikow

moze za jakis czas ludzie sie wkurwia na FB,