Załóżmy, że rock. [14602]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Kamil

Jezu, tu jakaś bomba R walnęła czy rzeczywiście nikomu nie chciało się gadać o najnowszej płycie najważniejszego żywego zespołu rockowego?
  • Rozowy Slonik

Najważniejszego jak dla kogo. mnie jakos nowa płyta nie powaliła
  • Kamil

Musiałem napisać, że najważniejszego, bo już pies z kulawą nogą by się nie zainteresował.

"In Rainbows" nie powala tylko dlatego, że to Radiohead. Innych by po stopach całowali za taki album.
  • Anonim

Kamil, jaki nick masz na forum Porcysa? :>
  • Anonim

z porcysa, czy nie, płyta jest sympatyczna i mnie osobiście nie zawiodła, ba, sprawiła nawet całkiem miłą niespodziankę.
  • Anonim

fikander - piękny koment :D ale porcysowi nie wybacze, że dali tylko 6.5 dla the darkness.

[/ot]

co do najnowszej płyty. nie słuchałem i nie słucham radiohead, ale jestem pod wrażeniem sposobu wydania, że kazdy płaci ile chce etc.

ludzie, zajrzyjcie na last.fm i listy przebojów. top 20 - miejsca 1-10 to nowe radiohead, przynajmniej tak było tydizęń temu. a 11ty 'stronger' od kanye westa [zajebiście popularny człowiek] ma jakieś 5x mniej odsłuchań. udało im się. pokonali wytwórnie muzyczne! wbre domysłom więcej zarabiają na tej płycie i przy okazji można ich legalnie słuchać, jeśli się nie ma zbyt okazałego portfela.

3x TAK!
  • Anonim

a, żeby nie było
    płyta mi się podoba, miejscami nawet bardzo
    kapitalne piosenki, bardzo fajnie zaaranżowane
    dobra, ale nie rewelacyjna i na pewno nie rewolucyjna
  • Anonim

tak btw. [znowu ot] to może byś coś polecił na początek? bo jak do tej pory to znam i lubię tylko 'creep' i 'karma police', ja z tych co lubią soczysty przester, a wszędzie się trąbi o tym jacy są świetni.. i może warto się przekonać. mam tego trochę w domu - rodzice, tylko pytanie co jest dobre na wstępniak.

to jak, pomożecie/
  • Anonim

-OK Computer
    -Kid A
    -Amnesiac
    -Hail to The Thief
    -In Rainbows
    -Pablo Honey
    -The Bends

w takiej kolejności bym na Twoim miejscu próbował. w każdym razie - OK i Kid A to albumy obowiązkowe.
  • Anonim

dziękować; ]
  • Anonim

a ja niesztampowo polecę mój ulubiony album Radiohead, czyli Hail to the Thief. Perfekcyjne wyważenie przebojowości i eksperymentów.
  • Rozowy Slonik

a mi sie wydaje ze zawsze jest dobrze poznawac płyty zespołu w kolejnosci w jakiej wyszły. Moze jest pare wyjatków jak anathema czy tez paradise lost ale to tylko dla tego że te zespoły zmieniły kompletnie styl
  • Adamo

Z czystej ciekawości chciałem spytać, w jakiej formie kupuje się tą płytę?

Wpisuje się cenę i się ciągnie jako Mp3, z którego można sobie zrobić Audio CD czy jak?
  • Epid

>Rozowy Slonik napisał
    >a mi sie wydaje ze zawsze jest dobrze poznawac płyty
    >zespołu w kolejnosci w jakiej wyszły. Moze jest pare
    >wyjatków jak anathema czy tez paradise lost ale to tylko
    >dla tego że te zespoły zmieniły kompletnie styl

Wg mnie w przypadku Radiohead to nie byłby najlepszy pomysł. Ja osobiście debiutu radiogłowych nie potrafię słuchać. "The Bends" też jakoś szczególnie mi nie wchodzi.

• Epid

A co do "In Rainbows"... im częściej ją słucham, tym bardziej mi się podoba. Jest niezwykle równa. Wszystkie piosenki są wspaniałe (może tylko "Videotape" jakoś słabiej mi wchodzi). Choć też wydaje mi się, że album jest znacznie przystępniejszy od ostatnich płyt Brytyjczyków.
  • Kamil

Porcys...? Ja się na tych waszych młodzieżowych stronach nie wyznaję. Tak czy inaczej In Rainbows jest ciekawe, bo to taka fotka: co my, Radiogłowi, ostatnio robiliśmy (łącznie ze starszymi rzeczami). Szkoda, że po tak długim czekaniu nie dostaliśmy spójnego konceptu, tylko kilka świetnych piosenek i kilka takich se.

Radiohead podpisali tymczasem kontrakt, na razie chyba tylko na dystrybucję - z ATO (czyli lejbelem należącym do mejdżersa, Sony BMG) i XL (wydali solówkę Yorke'a). Może teraz, po eksperymencie dystrybucyjnym, wrócą do brzmieniowych.
  • Anonim

podoba mi się płyta
  • Martinez

Płyta jest swietna, właśnie na coś takiego czekałam. Bałam się, że po tym klimacie Erasere Yorke'owego, z Radioheadową nowością pójdą bardziej w kierunku swoich staroci (czyli ostrzej i bardziej gitarowo) a tu miłe zaskoczenie.
    Z resztą, żadne to zaskoczenie, bo czy możnaby spodziewać się po mistrzach czegoś kiepskiego?
    Pozdrawiam i polecam. czekam tylko z utęsknieniem na kawalki ktore nie ukazały się w necie i beda dopiero dostepne na płycie.
    Peace.
  • .Maryś.

według mnie jest genialna :))

zakochałam się w Weird Fishes...
  • Anonim

radioglowi za 'In Rainbows' nominowani w 5 kategoriach do Grammy i... i cisza...

nie wierze ze na ponad 11k fanow 'rocka' nikt nie ma ochoty pisac o tak znanym i cenionym w srodowisku muzycznym zespole... ludziska obudzcie sie

i nie mam konta na porcysie; )
  • 1
  • 2
| |

Definicja i cel istnienia: grono 'rock' jest gronem skupiającym ludzi słuchających szeroko pojęt...

Fotki

Miejsca grona (4)