-
stjk
Tracklista:
1. "Blue Blood Blues"
2. "Hustle and Cuss"
3. "The Difference Between Us"
4. "I'm Mad"
5. "Die by the Drop"
6. "I Can't Hear You"
7. "Gasoline"
8. "No Horse"
9. "Looking at the Invisible Man"
10. "Jawbreaker"
11. "Old Mary"
Single:
Die By The Drop:
http://www.youtube.com/watch?v=cWZV...
Blue Blood Blues:
http://www.youtube.com/watch?v=ctSF...
Drugi album nowej ekipy Jacka White'a premierę miał już jakiś czas temu bo w maju. Nie słyszałem debiutu (do nadrobienia w najbliższym czasie), także ciężko mi powiedzieć czy nastąpił jakiś progres, ale "Sea Of Cowards" z pewnością można polecić. Brzmienie jest brudne i hałaśliwe, ale jeżeli się przez nie przebrnie to na wierzch wychodzą całkiem nawet przebojowe utwory. Takie "Die By The Drop" zwala z nóg, tak samo jak końcówka "No Horse" czy wokal w "Gasoline"... no generalnie długo by tak wymieniać jeszcze.
Słuchaliście? -
Anonim
Owszem, no i jestem pod wrażeniem. Pan White wykonał naprawdę bardzo pożądną robotę (i to w tak krótkim czasie!). Bardzo podoba mi się klimat tej płyty - mroczny, a nawet powiedziałabym refleksyjny. Jednak muszę się się troszeczkę przyczepić do tych nieszczęsnych.... "megafonowo zniekształconych" wokali. Osobiście wolałabym posłuchać normalnego, jakże wspaniałego głosu Alison; )
A co do samych utworów, to szczególnie zwróciła moją uwagę piosenka "I can't hear you" . -
Anonim
-
agent_012
Album jest po prostu genialny tak samo z resztą jak ich pierwszy album: Horehouund. Właśnie te "megafonowo-zniekształcone" wokale nadają fajny klimat tak samo jak genialne pogłosy i echa. Nastrój jest mroczny; słychać tam takiego brudnego garażowego rocka z domieszką bluesa. Rzekłbym nawet, że jest tam sporo psychodeli. Ogólnie muzyka Dead Weather jest genialna i nie potrafię wymienić która piosenka najlepsza bo wszystkie tak samo zajebiste (No może poza Old Mary) -
-
stjk
>agent_012 napisał
>Ogólnie muzyka Dead Weather jest genialna i nie
>potrafię wymienić która piosenka najlepsza bo wszystkie
>tak samo zajebiste (No może poza Old Mary)
Akurat ja "Old Mary" całkiem lubię, ale najlepsze na albumie jest imho "Die By The Drop". Notabene to jeden z 3 utworów na płycie, które nie są napisane przez White'a (współuczestniczył za to w ich, jak i całej płyty, mixie, a akurat produkcja na "Sea Of Cowards" odgrywa znaczną, jeżeli nie wiodącą rolę moim zdaniem). -
Noxbi
Naprawdę przyzwoity album, ogólnie cały projekt jest bardzo interesujący. Chętnie zobaczyłbym ten skład na żywo.