-
Anonim
Witamy!
Znowu zapraszamy Cię na Dekaefkę!:))
W środę, 28 listopada o godzinie 19:30 w warszawskim kinie Luna (ul. Marszałkowska 28) pokażemy film "Polak potrzebny od zaraz", koprodukcję hiszpańsko-niemiecko-polsko-wł osko-brytyjską w reżyserii Kena Loacha - jednego z najważniejszych współczesnych reżyserów brytyjskich. Będzie to pokaz przedpremierowy filmu, który wchodzi do polskich kin dopiero w styczniu 2008 roku.
Główna bohaterka, trzydziestoletnia Angielka Angie, zatrudniona jest w agencji szukającej w Polsce tanich pracowników dla przedsiębiorstw brytyjskich. Po kłótni z szefem razem z przyjaciółką zakłada własną firmę...
Zobacz, co będzie dalej!
Bilet kosztuje jedynie 10zł!
Uwaga! Pięć za trzy? to się opłaca! - zbierz 3 bilety z Dekaefki, a kolejny dostaniesz za 5zł!
Odwiedzaj stronę http://www.dekaefka.pl i koniecznie subskrybuj newsletter, by mailem otrzymywać informacje o najbliższych Dekaefkach.
Do zobaczenia w kinie Luna na Dekaefce!
Kompilacja Warszawska -
Maryl.
-
Anonim
-
-
Somewhere else
Przypominamy, że już w najbliższą środę 28 XI o godzinie 19:30 w warszawskim kinie Luna przedpremierowy pokaz filmu 'Polak potrzebny od zaraz'!!
Przypominamy, że gośćmi na pokazie będą:
- Barbara Giza - filmoznawca, medioznawca, wykłada w Wyższej Szkole Psychologii Społecznej, autorka książki 'Między literaturą a filmem'
- Szymon Gonera - reżyser, scenarzysta, absolwent Warszawskiej Szkoły Filmowej
Wreszcie przypominamy, że na stronie http://www.dekaefka.pl wciąż rozdajemy bilety na ten pokaz!!!
Więc przypominamy, przychodźcie!!
Kompilacja Warszawska -
Aleksander
witam,
czy mozna bedzie dostac bilety przed spektaklem np o 19:00 czy trzeba je wczesniej rezerwowac?
dzieki, pozdrawiam -
Anonim
-
ijo
-
Dorota
oj tam zaraz przygnębiający...
mną nie wstrząsnął. niby dramat, niby źle, ale nie było wielkiego 'ooo'.
A poruszany problem - jeden z wielu, nie ukazany w jakiś specjalny sposób.
I według mnie, nie powinno się robić z emigrantów takich ofiar. Przynajmniej z większości. -
ijo
własnie to w nim było najbardziej przygnebijące..jeden z wielu problem, nie było"ooo"wyciskania łez, tylko pełen naturalizm. Jak dla mnie twórca przedstawił problem bezbłędnie. Bez dodatkowych wzruszaczy, wyolbrzymień. -
Dorota
Co do problemu. Wydaje mi się, że jest on dosyć nagłaśniany, przynajmniej w Polsce. Ja często słyszę o problemach emigrantów, wykorzystaniach, wręcz obozach pracy.
Ktoś, decydujący się na taki wyjazd, chyba ma pod uwagą ryzyko?
Co nie znaczy, że popieram czy nawet godzę się z dzisiejszym stanem rzeczy. -
wu es żet
a ja mam pytanie z innej beczki - czy organizatorzy zamieszczają zdjęcia z projekcji w jakiejś ogólnodostępnej galerii?
no bo chyba po coś ci dwaj koledzy z tymi przerażającymi fleszami oślepiali widzów? :) -
Anonim
-
Dorota
ua, są nowe zdjęcia.
ale coś mało ich, biorąc pod uwagę że było trzech fotografów i każdy rzucił się na Koterskiego, aż ten aż przymrużał oczy; ) -