Dania [481]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

hejho, wybieram sie do danii 25lub 26 06 i chcialam spytac czy mzoe znacie jakis najtanszy srodek transportu do kph? czas goni..
  • lk

najtaniej jest pewnie stopem, ew. na piechote - jak dzis wyjdziesz, na 25 dojdziesz jak znalazl; )
  • Magduszka

ja mysle ze wizz air ma fajna oferte! lecisz do Malmo nie cala godzine i od razu masz autobus z lotniska do Kopenhagi Glownej. Jedzies jakies 45min.
    Ja ostatnio lecialam w dwie strony za ok. 300zl
  • czarny

to jeszcze zalezy od miejsca startu :p. z polnocnej polski mozna probowac promem (tu nalezy sie zorientowac) pamietajac o tym ze cennik zmienia sie tu czesto w zaleznosci od dnia tygodnia.
    minusem jest czas - okolo 9h ze szczecina, np
    zaleta jest brak ograniczenia wagowego na bagaż
  • Anonim

Wizzair, Maersk, Snowflake (najtansze). Potem zostaja promy, autem przez Niemcy, lub autobus. Zapraszamy!
  • Anonim

no wlasnie, pomerania jest super, 400zlych w obie strony ale sie wlecze. wizzair chyba najlepszy, stopem bym sie chetnie przejechala, ale czas goni.. sprawdzalam snowfalke, sa najtansze w kontekscie dunskim; )
    samochod do rostok jest swietny, testowalam w zeszlym roku, tylko trzeba miec samochod.. :)
  • Anonim

Moim skromnym zdaniem Wizzair nie jest najlepszy, tylko maersk, bo wizzair leci do Malmoe, a tam trzeba lapac autobus, ktory lubi odjezdzac przed czasem. A jak jest opoznienie, to sie mozna latwo nie zalapac. Pomijam juz sytuacje, gdy z uwagi na sztorm zamykaja most i jest wielka lipa.

Doliczajac natomiast koszta autobusu, wizzair czesto wychodzi tylko CIUT taniej, niz Maersk.

Ale to moje zdanie.
  • Magduszka

autobus jest zobowiazany do czekania na lot z arszawy- poniewaz statystycznie wiecej ludzi do kbh sie wybieraja! Wiec nigdy nie jest tak ze nie ma autobusu:P
    Z kolei jak jest mocny wiatr do samoloty tez nie lataja! (chyba:P)
  • Anonim

Oj Madziu, i tu sie mylisz. Ostatnio mojej kolezance autobus uciekl, planowany odjazd byl o pelnej godzinie, a odjechal za pientascie. I wtedy jest straszna lipa, bo trzeba za taryfe bulic do Malmoe... :(((
  • .

najlepiej wepchnac sie do samochodu kogos, kto plynie promem.tam jest jakos tak, ze niezaleznie od tego ile osob w samym samochodzie placi sie tyle samo. wystraczy wiec znalezc jakiegos jelenia, ktory cie zabierze...
  • czarny

true - nie pamietam co prawda dokladnych stawek ale pamietam ze koszt jazdy w 5 samochodem promem byl, no coz rewelacyjny. a w sumie rozni to od jechania stopem tylko zrzuta ... nie probowalem jeszcze ale ludzie tak jezdzili

prom generalnie - tak trzeba miec czas i to nie tylko na rejs ale takze na dojazd nad morze, rzecz jasna.

PS - nie orientuje sie ktos czy nie sa planowane wyloty do KBH/Malmo z Katowic - Pyrzowic ? Na mapie wizz'a na przyklad lataja z Katos juz wszedzie chyba tylko nie do KBH :/ a szczerze mowiac najgorsza czesc dojazdu dla mnie to tarabanienie sie do Wwy
  • Magduszka

aaa!! nienawidze promu z swinoujscia do kph! Pomerania czy jakos tak?? Ale ok..ten prom stal sie kultowy dla polonii zamieszkalej w danii. Zawsze ktos znajomy z kosciola na Amager sie pojawil:) hehe..to byly czasy:P :P
    Jak ostatnio lecialam do Danii przez Malmo spoznial sie samolot z Londynu- autobus czekal godzine zeby ta dunska czesc mogla spokojnie wrocic do Danii!!
    Ja sie wkurzylam bo ja bylam na czas i nie chcialo mi sie czekac...ale ok to milo ze strony kierowcy dla tamtych co wracali z Anglii!
  • .

no fakt,pomerania jest raczej bardzo obskurna i straszna :P, ale ze zawsze trafiam na nia w wakacje, to ma tez swoje plusy; ]...lalalala
  • Anonim

http://wizzair.com/pl/index.shtml z WWA ... a potem... .z malmø ---> http://www.graahundbus.dk/index737....

autobus do centrum cph.. 50 zl
  • Kasia

Te autobusy na lotnisku może i czekają ale już w drugą stronę (czyli w Kopenhadze) robią sobie co chcą.
    Mi raz odjechał za wcześnie, cud że byłam akurat zapobiegawcza
    Jak mój chłopak wracał nim do Polski to się spóźnił 40min (tzn. autobus, nie on; ) i musieli grupowo dzwonić do Malmoe żeby poczekali a potem uskutecznili sprint przez lotnisko rodem z filmów akcji
    A moja siostra wracała ode mnie akurat w ten największy śnieg w lutym no i most zamknięty, autobusy odwołane.
    Więc dopóki nie przerzuciłam się raczej na Maersk Dania była takim trochę Hotelem California; )
  • czarny

do tego jesli chodzi o te linie do malmo to zwykle jest burdel jesli chodzi o info online - nie zgadza sie za diabli.

zawsze opcja pociag do malmo (z 70dkk) i potem bus na miejscu do starup (chyba 13euro)

teraz chyba polece maersk'iem
  • Kasia

Ha! Wygląda na to że trzeba będzie polubić opcję z Malmo bo Maersk właśnie wycofał się z Warszawy..
  • Magduszka

YEAH! GO MALMOOOOO :P :P
  • Anonim

Kurwa! :[[[[ To zla wiadomosc! (jeszcze jest snowflake)
  • czarny

tja...

ślepy i garbaty płyną łódką, garbaty wiosłuje. na środku jeziora gubią wiosła...
    - no to dopłynelismy - stwierdził garbaty
    no i ślepy wysiadł...
  • 1
  • 2
| |

dla tych ktorzy chcieliby byc albo siedza w tym po uszy czyli w srodku.

Fotki

Miejsca grona (0)