Czechy [212]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Waszym zdaniem...
  • Není český, není hezký

napewno świetnym miejscem jest Zizkov, a przede wszystkim robotnicze knajpy. Mają tam najmniej przyjaznych kelnerów i najlepsze jedzenie, bo nie dla turystów!!!
  • Grono.Net

w Praze jednoznacznie Prokopské údolí! :-))))))))))
  • jutka

olomouc
    śliczny
    druga praha
    uwielbiam czeskie dziury
    np góry
    1,5 h drogi z wrocławia-reivitz
    super
    w każdej mieścinie znajdzie się z 5 przytulnych knajpek:-)
  • Ola K.

ołomuniec fajny, ale na dłuższą metę trochę męczący ... 3 kroki i miasto się kończy :P
  • jutka

nie spędziłam w nim dostatecznie dużo czasu, ale jest uznawany za drugą prahę, a jeśli chodzi o architekturę, to muszę się zgodzić.
    spędziłam 3 dni w krumlovie i tam jest bosko!!
  • Grono.Net

najpiekniejsze miato Czech - Kutná Hora :-)))
  • Zofia

Krumlov..ojj taaak:)
  • mea :)

nieznane a piekne czeskie palacyki (zamky) ... jest ich ogromnie duzo ... sa piekne a tak malo znane :) cel na tegoroczne wakacje ... przejazd przez czeskie zamki, hrady i riuny :) ... narazie mam na swoim koncie jeden dzien w silhervicach, karvinie i frydku mistku :) ... zaczynam wyprawe spod domu i bede zaglebiac sie coraz dalej :) relacje obiecuje przedstawic wam na forum :)
  • Anonim

Karlove Lázné de beściak :P
  • kszyśko

Jeseniky - całe pasmo gór-po stronie czeskiej wyższe, łaźnie, bary-naprawdę tanie(zapiekany ser z panierka i smażonymi ziemniaczkami+surówka)mmm...-t aki obiad można zmieścić sie w ok. zł wraz zpiciem....
    Polecam
  • kszyśko

to akurat w Mikulovicach, prócz tego oczywiście świeże powietrze, a jak sie zjedzie w góry, naprawdę można ulec złudzeniu że rzadko kto tu bywa(w lasach przez gorki)
  • mea :)

wlasnie u nas w gorach tloczno a w czeskich nie wiedziec czemu tak troche jakby w dziekie obszary sie szlo ... cos wspanialego ... tylko na radegascie tloczno ... moze dlatego ze gora popularna przez piwo :D
  • Anonim

Kocham Pragę.Mieszkałam tam 4 lata ,ale to za czasów CSSR.Ta miłość tkwi we mnie do dzisiaj.
  • Grono.Net

ale to juz zupelnie inne miasto...
  • Dott. Yoshi

...zupelnie inne miasto, ja widzialem te zmiany, mialem okazje mieszkac w Pradze od czasow ČSSR, az do "wspolczesnosci"...
  • Pani_Filmowiec

tak, Praga sie bardzo rozwija widac to na kazdym kroku, jezdze tam od 1994 roku i co rok lepiej :-). W tym roku tez sie wybieram z chlopakiem na koniec sierpnia, jakie mioejsce byscie nam polecili na zwiedzianie?
  • Grono.Net

lepiej? jak dla mnie to tragedia... szerokim lukiem omijam centralne, turystyczne miejsca bo tam sami rozwrzeszani Wlosi, Angole albo Niemcy a piekno architektury ginie pod wszechogarniajac obrzydliwa komercja... nie, wlasnie za czasow komuny bylo mozna zobaczyc cale piekno, poczuc historyczny klimat a teraz? ale sa jeszcze miejsca (prawie) nietkniete... :-D
  • Dott. Yoshi

...poza drobnymi incydentami tez chyba najlepiej wspominam czasy ČSSR...wtedy cudzoziemcow prawie nie bylo, a jak sie juz pojawili to w wiekszosci miejsc musieli placic wedlug specjalnego cennika...jak na Kubie...
  • Pani_Filmowiec

Wrocilam z Pragi niedawno,cudownie bylo, naoogladalam sie nowych miejsc mimo ze juz tam bylam kilka razy, zawsze ejst cos nowego jeszcze :-)
  • 1
  • 2
| |

dla tych co uwielbiają naszych sąsiadów, czeskie piwo, knedliki, Rzacholecki Las, Pragę, skalne ...

Fotki

Miejsca grona (0)