Current 93 i okolice [138]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • trickster

Tych, ktorzy jeszcze nie wiedza, informuje, iz w najblizszym czasie z seria koncertow wystapi w Polsce projekt Sieben + Job Karma.
    Sieben to jednoosobowy projekt Matta Howdena, znanego m.in. z Sol Invictus.
    Koncerty w roznych miejscach, rowniez w Rydzykowie. O ile to interesi kogos. :]

Informacji wiecej na stronie:
    http://www.alternativepop.pl/news/n...

sija dzer
  • Jesienny

Sol Invictus lubie calkie, moze i trza sie wybrac, Job Carmy tez troche slyszalem wiec moze, moze i do tego w noc walpurgii; )

pozdr
  • Grono.Net

...To co Jesienny?..Przyjezdzasz w dzien walpurgii do Toronto i idziemy na koncert?; >
  • Jesienny

Oczywiscie, z Toba to pojde nawet na koniec piekla :)

pozdr.
  • Grono.Net

...Oj Jesienny...Przecież wiesz, że nie lubię mieszkać tak nisko...Niebo mi się marzy...:P
  • Jesienny

Wiec zapraszam do mojego maelego ceglastego domku w niebie, duzo miejsca las blisko :)

pozdr.
  • Anonim

jest jeszcze jeden koncert Matta Howdena, w poznaniu

polaczony z festiwalem mashinengeschrei

czyli
    Sieben
    Jude
    CH District
    synta[xe]rror
    kalEka

wystawy
    after party
    performance
    kino eksperymentalne

a wszytsko w XIXo wiecznych poznanskich fortyfikacjach

wiem, wiem. nieladnie, ze sie reklamuje wszedzie, ale czasem trzeba =)

wiecej info juz niedlugo na stronie
    http://www.mgsfest.prv.pl
  • Anonim

a co do samego Matta

tez bardzo lubie jego muzyke.
    solowe plyty firmowane tylko jego nazwiskiem przyjemnie kojarza mi sie z ciezka klasyka. bo nie jest to neofolkowe granie na pewno.

sieben - latwiejsze w odbiorze, patetyczne dosc ale swietne. leci sie do tej muzyki.

a sol invictus - czyli Matt wspierany przez kolege Toma, mimo pokrewienstwa z sieben calkiem inne. poprawia mi nastroj choc jedna plyta nie kojarzy mi sie dobrze.

poza tym zawsze kiedy jego/ich slucham przypominaja mi sie te dwa misiaki hehehe
    bardzo sympatyczni ludzie.
    nie wiem tylko dlaczego matt tak uwielbia musztarde...
  • trickster

>a sol invictus - czyli Matt wspierany przez kolege Toma

Nie no, musze sie wtracic.
    Sol Invictus to Tony Wakeford wspierany przez kolege Matta, a nie na odwrot. :]
  • Anonim

ostatnio roznie z tym bywa z tego, co zauwazylam

wiem, wiem, ze pierwotnie sol invictus to sam jedyny super tony wakefor, ale obecnie uzupelniaja sie w pelni i nie wiem, kogo bardziej slychac w ich muzyce.

poza tym - to tylko zdanie. taka jego forma wynika z tego, ze to temat o panie howdenie a nie sol invictus.

• mr.VS

a może chodziło o Hawthorn - gdzie rzeczywiście Matt jest wspierany przez Tony`ego :> ?
  • Jesienny

Z tego Poznanskiego zestawu, to kojarze procz SIeben tylko jude, i to nie byl fajny zespol jak go slyszalem; ), no ale moze sie wybiore bo jestem wtedy nawet w Poznaniu. zawsze mozna w tym czasie isc na piwo.... byle dalej od sceny; )

pozdr.
  • trickster

A ja znalazlem w Toruniu duzy plakat przed Aniolem z informacjami o koncercie jush. Jakby kogo to interesowalo.
    Bedzie na ruinach zamku (a nie Pod Aniolem jak glosza informacje internetowe), sobota 20:30.
    Bilety do nabycia przed koncertem, cena to chyba 10 zl jesli dobrze pamietam, albo inna rownie symboliczna oplata. :]
    93 93/93
  • trickster

Zdjecia na http://powidoki.prv.pl/imprezy.html :]
| |

Cos dla maniakow apokaliptyczno-folkowych dzwiekow. Przede wszystkim o Current 93, ale takze o z...

Fotki

Miejsca grona (0)