College UKKNJA [788]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Czy ktoś może mi wyjaśnić dlaczego w przypadku wyjazdu na Erasmusa (cytat) Wnioski osób, które studiują równocześnie na innym
    kierunku (jako pierwszym) nie będą rozpatrywane. ???
    Gdybym wzięła dziekankę to też nie mam szans? No po prostu same korzyści ze studiowania na 2 kierunkach. Wkurzyłam się.
  • Ilsidra

Tak to sobie wymyślili dwa lata temu, bo miejsc jest x a chętnych 100 razy x. Pamiętam, że uzasadnienie było następujące "bo przecież ci równolegli mogą sobie pojechać na erazmusa ze swojego pierwszego wydziału" Ale polecam asystenturę, z której sie przynajmniej wyżyć da - no i to, czy pojedziesz naprawdę zależy od CIEBIE (i jest dużo więcej miejsc)
  • Anonim

Z tego, co piszecie, to faktycznie ta asystentura wygląda fajniem, ale przedłużanie studiów o rok... kurde, nie wiem...
    Zorientuję się jeszcze w asystenturze w takim razie i jak mi odrzucą wniosek o Erasmusa to pewnie pojadę na nią.
  • Anonim

A i jeszcze, gdzie mozna znaleźć kraje do których można pojechać w ramach Comeniusa? Bo jakoś nie widzę tego na stronie.
  • *Mag-NESS*

wszystkie kraje unii europejskiej i chyba jakis krajow kandydujacych
  • *Mag-NESS*

a propos erazmusa tez sie rok temu wkuzlam. kwestia jest jak sie dostalas na kleium, jesli np przez sredno np z anglistyki cz cos w tym stylu i masz przepisywane przedmioty to cie nie puszcza.

jesli jednak do kolegium zdawalas egzmain wstepny jak kazdy inny i zaliczasz wszystkie inne przemdioty tak jak inni albo zglos sie z ta sprawa do samorzadu (nie wiem kto nim jest teraz, bo kojarze osoby tylko z zeszlego roku i byli to b pomocni ludzie) albo napisz ppodanie oficjalne. mozesz zawsze sie zglosic tez ze skarga do ogolnego kogos od spraw studenckich czy czy od wyajzdow zagrnaicnzych na uw i sie zpaytac czy kolegium moze taka selekcje robic. wg mnie jesli czlowiek sam sie dostal tu i wszystko zalicza a dodtakowo jeszcze musi zlaiczac gdzie indziej cala amse rpzemdiotow i ma mimo nawlau pracy na tyle dobra srednia b pojechac na stypendium, to chwala mu za to a nie biczem z plaskiem po plecach....

a propos comeniusa, mimo ze kasa jest wyzsza, trzeba sobie zdac sprawe ze jest to konkretne doswiadczenie zawodowe, wiec raczej dla osob ktore powaznie mysla o nauczycielstwie. bo nie wszyscy (np. ja) trafiaja do rozrywkowych krajow, vel. miejscowosci gdzie sa inni obcokrajowcy, erazmusi czy studenci... jest to jednak trudniejsza sprawa bo nie ma sie pojecia gdzie sie trafi, a mimo wszystko erazmus to nie praca zawodowa a bardziej impreza :] zalezy kto na co ma ochote.
  • *Mag-NESS*

sorry za literowki a poczatku tam powinno byc slowo kolegium i srednia; ) ucze sie do egzaminu i ledwo widze literki; )
  • Anonim

Dzięki za obszerną wypowiedź; )
    Mnie też ta cała sytuacja drażni, no bo faktycznie dostałam się tu 'normalnie', przez rekrutację, mam średnią ponad 4, z drugiego kierunku nie pojechałam i nie chcę jechać, a tu taki zonk... Chyba faktycznie będę się odwoływać, no bo dlaczego mam mieć gorszą pozycję mimo, jakby nie patrzeć, większego wkładu?...
    Z tym Comeniusem to właśnie jest tak, ze ja nie bardzo chcę być nauczycielem i raczej imprezowa atmosfera Erasmusa bardziej mi pasuje :> Zobaczymy jutro, złożę ten wniosek a potem będę walczyć.
  • *Mag-NESS*

ew. jesli bys nic nie wskorala a masz na tyle dobra sytuacje finansowa by sie utrzymac za granica (zwasze mozna dorobic jako kelnerka, baby sitter, cokolwiek) w Biurze Wyjazdow Zagranicznych jest lista wyjazdow Erazmusa na ktore nikt sie nie zglosil, i mozna pojechac. maja co roku dos cbogata oferte. tyle ze nei dostaje sie tych 270 czy cos w tym stylu euro miesiecznie...

ale wg mnie powinnas sprobowac. sadze ze jak poprosisz kogos z samorzadu by poruszyl ta kwetsie na spotkaniu z pania dyr, wieksza szansa lub jak tez osobiscie prozmawiasz z kims z koordynatorow tez wieksza sznasa, plus oczywiscie podanie.. bo to ze na innym kierunku masz wymiane to nie znaczy ze tak latwo na nia pojechac; )

do hiszpanii by sie dostac na erazmusa to trzeba miec okolo 4,5srednia, na wegry (czy gdzies tam w europie nam blizszej) duzo nizsza, 4 czy nieco powyzej....
  • Anonim

Kurcze, mam 4,3 jakieś tylko... No ale będę walczyć :)
  • *Mag-NESS*

trzyma kciuki. sluszna sprawa. tylko musisz sie pospieszyc poki ne wywiesza listy zakwalifikowanych, bo bedzie po sprawie.
  • Ilsidra

Apropos kasy - jest AŻ 270 Euro? Dwa lata temu było 150 ...
    PS: Takie odwołania to oni mogą mieć w *** , bo jest 1/2/3 miejsc(a), a kryterium "żadnych równoległych" zwykle odwala im kilkunastu chętnych. Ale powodzenia!!!

PS: Asystentura rządzi, ale zgadzam się-nie wszędzie. Ja miałam szczęście.
  • *Mag-NESS*

znajomy byl 2 lata temu w niemczech z socjologii i dostawal 270 na mc. mi sie asystentura tez podoba c do stazu ipracy ale przynajmniej w moim przypadku nie jest to doswiadczenie towarzyskie;) no ale tu juznic sie nie da poradzic.

wg mnie probuj i pogadanka i podaniem, bo musi byc i formalnie i nie...

rozumiem, ze gdy ktos za srednia sie dostaje do kolegium i ma polowe przedmiotow przepisanych to moze byc halo, ale jak ktos normalnie wszystko zalicza trybem przecietnego studenta a ze sobie studiuje gdzies przy okazji to jego sprawa. to tak jakby patrzyc w portfele sudentom lub im rodzicom i patrzec - aha, no ty ne pojedizeszna stypendium bo mamusia ci sama moze zalatwic utrzymanie za granica to powinni ini skorzystac z unii, ktorzy nie maja srodkow . ale student to student i juz :) tak czy owak powodzenia.
  • Ilsidra

Hmm - ja się jak najbardziej zgadzam, że jedyne kryteria do tego rodzaju wyjazdu jakie powinny być to oceny, osiągnięcia i ewentualnie dobry list motywacyjny. Na moim drugim wydziale ludzie obowiązkowo pisali test z angielskiego i on był (plus list motywacyjny) kryterium. Kasa i ilość studiów to kryteria na odwal - się (bo odpada dużo osób i nie muszą sprawdzać żadnych testów czy coś).

A asystentura - zależy gdzie i z kim się trafi;) ja miałam duuużo szczęścia, co już pisałam kilka razy. Ale nawet jeśli nie ma być to przeżycie towarzyskie to a) zalicza praktyki b) daje dużo doświadczenia i ładny wpis w CV ...
  • Anonim

WIELKANOC WE WŁOSZECH - Val Di Fiemme

Słonko na niebie coraz wyżej, a w powietrzu czuć zapach nadchodzącej wiosny. Czy oznacza to koniec śnieżnych chwil spędzonych na stoku ?? absolutnie nie !!
    Sezon białego szaleństwa wciąż trwa, dlatego SnowCamp Team zaprasza na wyjątkowy wyjazd w miejsce, gdzie odwilż nie zawita jeszcze przez długi czas !

Tegoroczne Świeta Wielkanocne spedzimy razem w gronie niepowtarzalnej SnowCamp'owej rodzinki, a Nasze przywiązanie do tradycji z pewnością "odczujecie" podczas Smigus - Dyngus ! :)

SNOWCAMP >> Włochy – VAL Di FIEMME >> 21 - 30 marca

Val di Fiemme to dolina usytuowana pomiędzy pasmem Latermar a Pale di San Martino, łańcuchem górskim Lagorai a szczytem Corno Nero. Z racji swojego malowniczego położenia nazywana jest „przedsionkiem Dolomitów”. Ośrodki narciarskie Alpe Cermis-Cavalese, Passo Lavazé-Oclini i Ski Center Latemar, Alpe di Bellamonte-Lusia i Passo Rolle spełnią oczekiwania nawet najbardziej wymagających i oferuja swoim turystom ok. 140 km nartostrad, które obsługiwane są przez sieć nowoczesnych i szybkich wyciągów. Każdy z ośrodków posiada miejsca przygotowane z mysla o początkujących, natomiast zaawansowani mogą wybierać spośród wielu wymagających stoków o duzym stopnu nachylenia. Dodatkowo Ski Center Latemar dysponuje dwoma dobrze przygotowanymi Snowparkami i profesjonalnym Halfpipem. Jednym słowem, każdy znajdzie tu cos dla siebie.
    Wszyscy, poszukujący nowych doświadczeń będą mogli wypróbowac najnowsze modele desek i wiazań NIDECKERA, a przy zakupie sprzętu tej marki czekaja atrakcyjne zniżki!

Po długich, wspólnie spędzonych dniach na stoku będziecie mieli okazje poznac uroki nocnego życia w takich miejscowościach jak Cavalese czy Predazzo, gdzie skupia się większość najlepszych imprez. Wszystko to w doborowym towarzystwie osób, dzięki którym wyjazd dostarczy Wam wielu niezapomnianych chwil.

CENA:

1249,- pln - cena z przejazdem autokarem

Cena zawiera:

- 7 noclegów w pokojach 2,3,4 i 6- osobowych z łazienkami
    - przejazd autokarem klasy lux
    - transfery: 3 do Predazzo, 2 Cavalese, 1 Alpe Lusia
    - wyżywienie 3 razy dziennie (kuchnia obsługiwana przez Polskich kucharzy !! )
    - ubezpieczenie wszystkich uczestników wyjazdu z NWW i KL (Sumy ubezpieczenia: KL 10 000 EUR, NNW 2500 EUR )
    - opieka pilota na czas przejazdu
    - opieka rezydent na czas pobytu we Włoszech

OPCJONALNIE
    Szkolenie narciarskie lub snowboardowe, dopłata 199, pln/ os

Cena nie obejmuje:
    - 6 dniowy skipass Fiemme/ Obereggen 175 Euro

szczegóły na http://www.snowcamp.pl
  • Anonim

a miejsc juz coraz mniej !!!!

• ACTION!

Zaproszenie na Targi Pracy Job Fair USA
    Serdecznie zapraszamy Panstwa na Targi Pracy Job Fair USA. Podczas spotkania obecni beda przedstawiciele amerykańskich pracodawców w Polsce. Udzial w spotkaniu daje mozliwosc zapoznania sie z ofertami pracy Work&Travel USA 2008 oraz podpisania kontraktu tego samego dnia.

Spotkanie odbedzie sie w dniu 01 marca 2008 w Warszawie
    (mapka dojazdu)

Uniwersytet Warszawski
    Budynek Samorzadu Studentow UW
    Krakowskie Przedmiescie 24
    Sala Konferencyjna, II pietro
    (Wejscie przez Maly Dziedziniec)

Uczestnictwo jest jednym z warunkow zakwalifikowania do programu Work&Travel

Obowiazkowe spotkanie informacyjne rozpocznie sie o godz. 10.00 i potrwa okolo 1,5 godziny. Planowany poczatek rozmow kwalifikacyjnych ustalony zostal na godz. 12.00. Rozmowy kwalifikacyjne beda trwaly do poznych godzin popoludniowych (wieczornych). Kolejnosc uczestnictwa w rozmowie bedzie ustalona w oparciu o porzadek alfabetyczny i miejsce zamieszkania Uczestnikow.

Uprzejmie prosimy o punktualne przybycie, co umozliwi
    sprawne przeprowadzenie spotkania.

Jesli uzyskane dotychczas informacje nie pozwolily Panstwu na okreslenie preferencji rodzaju i miejsca pracy w Stanach Zjednoczonych, z wypelnieniem rubryk dotyczacych tych kwestii moga Panstwo wstrzymac sie do czasu rozmowy kwalifikacyjnej. Prosimy rowniez o rozwazenie kwestii planowanego terminu wylotu do Stanow Zjednoczonych, by w czasie rozmowy mogli Panstwo wybrac odpowiednia date wylotu sposrod podanych przez StudentPoint podczas spotkania informacyjnego.
    Daty, ktore beda do wyboru to: 19, 20, 21,26, 27, 28 maja oraz 5, 9, 16, 17, 18, 23, 24, 25, 30 czerwca oraz 07, 08, 09 lipca.

W zalaczeniu przesylamy liste pracodawcow w opcji Job Fair.
    Lista Pracodawców
    Osoby, ktore zedycują sie skorzystac z jednej w tych ofert podczas rozmowy kwalifikacyjne podpisza kontrakt.

Przypominamy o koniecznosci przekazania do StudentPoint wypelnionej aplikacji wraz z wymaganymi dokumentami najpozniej do 29 lutego 2008 roku lub w dniu spotkania . Jezeli maja Panstwo watpliwosci zwiazane z wypelnianiem lub przesylaniem aplikacji do StudentPoint, prosimy o kontakt z naszym biurem.
    Telefon: (022) 828 13 00 lub 828 09 96 lub email: rafal.huba@studentpoint.pl.

Jezeli nie zdaza Panstwo przekazac dokumentow do StudentPoint w podanym terminie, prosimy o zabranie wymaganego kompletu dokumentow na rozmowe kwalifikacyjna.

Jednoczesnie przypominamy o prowadzonym naborze do nowo otwartego, luksusowego Hotelu Ritz-Carlton w Irlandii.

Nowy Hotel Ritz-Carlton w Irlandii położony wokół „Garden of Ireland”, oddalony jest 16 km od Dublina, Oferuje 200 pokoi, luksusowe Spa oraz wszystkie udogodnienia dla swych gości. Obecnie, poszukiwani są zarówno Panowie jak i Panie do pracy stałej i sezonowej (od kwietnia do października) na stanowiska:
    Waiters/Waitresses
    Host/Hostess
    Bar Persons
    Commis Chefs and Chef de Partie
    Kitchen Stewards
    Housekeeping Attendants
    Therapists
    Security Officers

Osoby zainteresowane pracą powinny przedłożyć CV w języku angielskim, wraz z zaznaczeniem wybranego stanowiska na adres mailowy: studentpoint@studentpoint.pl. Doświadczenie w branży hotelarskich nie jest wymagane, ale mile widziane. Szczegóły oferty znajdują się na stronie http://www.studentpoint.pl

Zgłoszenia drogą elektroniczną przyjmowane są do 8 marca 2008.
    11 i 12 marca w Warszawie odbędą się rozmowy kwalifikacyjne z wybranymi kandydatami.

Laczymy wyrazy szacunku,

Student Point
    Zespol Fundacji Universitatis Varsoviensis
    ds. Programu InterExchange Work & Travel USA
  • ACTION!

*POLSKO-IZRAELSKA WYMIANA STUDENTÓW*
    Warszawa, luty 2008

*Jeżeli jesteś ciekaw Izraela i Izraelczyków, jesteś otwarty na kontakty
    międzykulturowe oraz promowanie dialogu polsko-żydowskiego, zapraszamy
    Cię do udziału w Polsko-Izraelskiej Wymianie Studentów organizowanej
    przez Muzeum Historii Żydów Polskich.*

Program realizowany w 2008 roku składać się będzie z dwóch części:

*-wakacyjnego programu w Polsce (sierpień 2008) ***

*-trzymiesięcznego stypendium w Izraelu (październik 2008 - styczeń 2009)***

* *

Podczas wakacyjnego programu w Polsce będziesz mógł poznać studentów
    izraelskich, z którymi zwiedzisz Polskę, weźmiesz udział w warsztatach i
    wspólnie realizowanych projektach. Kilkanaście dni spędzonych razem da
    Ci możliwość pokazania im Twojej Polski i Twoich ulubionych miejsc w
    Warszawie.

Rewanż nastąpi w Izraelu, podczas Twojego wyjazdu na stypendium. Studia,
    a tym samym fantastyczną, edukacyjno-kulturową przygodę w Izraelu
    rozpoczniesz w październiku. Przez trzy miesiące będziesz studiował na
    Uniwersytecie w Tel Awiwie, w/ The Lowy School for Overseas Students/ -
    szkole dla studentów angielskojęzycznych.

Samodzielnie wybrane kursy pozwolą Ci zdobyć wiedzę na temat historii i
    współczesności Izraela oraz nauczyć się hebrajskiego na** **podstawowym
    poziomie (/Alef-Bet/). Dzięki serdeczności izraelskich rodzin
    uczestniczących w programie zamieszkasz w prawdziwych domach prawdziwych
    ludzi, poznasz ich życie, nawyki, smak jedzonych potraw i sposób
    spędzania wolnego czasu. Jednocześnie, z grupą izraelskich studentów
    poznasz Izrael -- jego zabytki, przyrodę, kulturę i realia życia
    codziennego.

Szczegółowe informacje na stronie Muzeum Historii Żydów Polskich (na
    naszej stronie znajdziesz też zaproszenia na Spotkania Informacyjne,
    które odbędą się w marcu i kwietniu na wielu uczelniach):

*www.jewishmuseum.org.pl < http://www.jewishmuseum.org.pl/ >*
  • Anonim

Słonko na niebie coraz wyżej, a w powietrzu czuć zapach nadchodzącej wiosny. Czy oznacza to koniec śnieżnych chwil spędzonych na stoku ?? absolutnie nie !!
    Sezon białego szaleństwa wciąż trwa, dlatego SnowCamp Team zaprasza na wyjątkowy wyjazd w miejsce, gdzie odwilż nie zawita jeszcze przez długi czas !

Tegoroczne Święta Wielkanocne spędzimy razem w gronie niepowtarzalnej SnowCamp'owej rodzinki, a Nasze przywiązanie do tradycji z pewnością "odczujecie" podczas Smigus - Dyngus ! :)

SNOWCAMP >> Włochy – VAL Di FIEMME >> 21 - 30 marca

Val di Fiemme to dolina usytuowana pomiędzy pasmem Latermar a Pale di San Martino, łańcuchem górskim Lagorai a szczytem Corno Nero. Z racji swojego malowniczego położenia nazywana jest „przedsionkiem Dolomitów i oferuje swoim turystom ok. 140 km nartostrad i dwa dobrze przygotowane snowarki.
    Wszyscy, poszukujący nowych doświadczeń będą mogli wypróbować najnowsze modele desek i wiazań NIDECKERA, a przy zakupie sprzętu tej marki czekają atrakcyjne zniżki!

Po długich, wspólnie spędzonych dniach na stoku będziecie mieli okazje poznać uroki nocnego życia w takich miejscowościach jak Cavalese czy Predazzo, gdzie skupia się większość najlepszych imprez. Wszystko to w doborowym towarzystwie osób, dzięki którym wyjazd dostarczy Wam wielu niezapomnianych chwil.

>> MIEJSCE : Włochy, VAL DI FIEMME
    >> TERMIN : 21 – 30 marca
    >> CENA: 1249,- pln - cena z przejazdem autokarem

Szczegóły na http://www.snowcamp.pl

Do zobaczenia na stoku !
  • jasin

Studencki Klub Turystyczny zaprasza na majówkę! Wyjazdy do BUDAPESZTU oraz do WILNA odbędą się w długi weekend majowy.

Szczegóły wyjazdów oraz zapisy na stronie internetowej:

http://www.skt.org.pl/

Zapraszamy!
| |

Uniwersyteckie Kolegium Kształcenia Nauczycieli Języka Angielskiego UW.

Uniwersytet Warszawski

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (1)