College UKKNJA [788]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Piotrekk

Widzę ze nie mamy jednego miejsca zeby gdzies pogadac, poznac sie wiec sytworzylem jakos grupe na facebooku dla nowych studentów 2011/2012 wiec zapraszam :)

http://www.facebook.com/groups/1383...
  • ewelina

myślicie, że mam szanse się dostać w III turze, jak jestem 8. na liście rezerwowej? :>
  • lena. ♥

mysle ze tak, składałam dzis dokumenty, mówili ze duzo osób już rezygnuje :P
  • ewelina

No to mnie trochę uspokoiłaś :) Mam nadzieję, że się uda!
  • Kejt.

Hej! Swietnie, ze ktoś tu jest. Ciesze sie bardzo, ze bedziemy razem na roku :)
  • ewelina

aaaaa dostałam się! :D
  • lena. ♥

gratulacje; p
  • ewelina

Dziękuję :) Tobie też gratuluje!
  • Anonim

wie ktos jak bedzie wygladal test zaliczeniowy z podstaw ochrony wlascnosci intelekt, ktory mamy we wt? z tego co zrozumialam bedzie wyklad i wykladzie od razu test. Jest to mozliwe?
  • Selkie

tak, test to kilka banalnych pytan dotyczacych wykładu :)
  • Anonim

hmmm, a bedzie mozna korzystac z notatek? Czy test i wyklad sa po polsku czy po angielsku?
    Ktory przedmiot jest najtrudniejszy do zaliczenia na 1 roku?
    I jeszcze 1 pytanie :), czy z PNJA jest czesc dotyczaca sluchania? interesuje mnie to, czy jest stawiana oddzielna ocena za sluchanie, jakos zawsze najgorzej mi szlo..
  • Selkie

>gosia S. napisała:
    >hmmm, a bedzie mozna korzystac z notatek? Czy test i wyklad
    >sa po polsku czy po angielsku?
    >Ktory przedmiot jest najtrudniejszy do zaliczenia na 1
    >roku?
    >I jeszcze 1 pytanie :), czy z PNJA jest czesc dotyczaca
    >sluchania? interesuje mnie to, czy jest stawiana oddzielna
    >ocena za sluchanie, jakos zawsze najgorzej mi szlo..

wykład i test w zeszlym roku były po polsku, bo były przeprowadzone dla wszystkich kolegiów jednoczesnie :) nie ma się co stresować, to banalna formalnośc. zajecia z PNJA na pierwszym roku, na których jako-tako ćwiczy się słuchanie, to komunikacja - tam się i mówi, i robi listeningi. a co do przedmiotu najtrudniejszego do zaliczenia... myślę, że nie ma takiego, wszystko można przy odrobinie starań pozaliczać, najwięcej trudnosci sprawia chyba egzamin z PNJA w sesji letniej.
  • Anonim

Na czym polega egzamin? Jest podzielony na czesci/gramatyka, czytanie itp../, czy tylko listening, komunikacja? Sa stawiane oddzielne oceny za sluchanie, czy ocena z PNJA liczy sie jako calosc (suma umiejetnosci studenta ze wszystkich czesci angielskiego:pisanie, sluchanie, gramatyka itp;
  • Selkie

>gosia S. napisała:
    >Na czym polega egzamin? Jest podzielony na czesci/gramatyka,
    >czytanie itp../, czy tylko listening, komunikacja? Sa
    >stawiane oddzielne oceny za sluchanie, czy ocena z PNJA
    >liczy sie jako calosc (suma umiejetnosci studenta ze
    >wszystkich czesci angielskiego:pisanie, sluchanie, gramatyka
    >itp;

Egzamin składa się z części pisemnej (czytanie, pisanie, słuchanie) i ustnej (typowa rozmowa na temat obrazka), z czego wystawiana jest tylko jedna ocena. Mówi się, że poziom practicala po pierwszym roku to C1; ) Gramatyki tam nie ma, jest z niej oddzielne zaliczenie w ramach gramatyki opisowej.
  • Anonim

ok, dzieki :)
    czy 1 rok przygotowywuje do tego egzaminu, czy slownictwo w czytaniu jest wziete 'z kosmosu', duzo osob tego nie zalicza? mam mature podstawowa i ten kierunek wzielam raczej jako zapas a tutaj okazuje sie, ze powinnam byc na poziomie C1, hmm?
  • Anonim

komunikacja ustna polega na rozmawianiu? MAm z Derelkowska, powinnam sie jej obawiac?
    a co do egzaminu z PNJA, czy mozna sie do niego jakos przygotowac, czy test sprawdza sprawnosc jezykowa a nie stopien opanowania materialu? Aha, macie jakies testy z gieldy albo ze sklepu jezykowego przygotowywyujace do tego egzaminu?

czym jest self access?
  • Selkie

Generalnie zajęcia z PNJA powinny przygotywać do egzaminu, z tym bywa różnie, w zależności od prowadzących, ale z tego co wiem, to u Derelkowskiej można się solidnie wprawić przed practicalem; ) więcej opinii pewnie znajdziesz na Tarsjuszu, ja nie miałam z nią zajęć. Słownictwo na czytaniu - hmmm, powiem tak, czytanie na naszym practicalu jest skonstruowane w dość specyficzny sposób i sama znajomośc słownictwa czy rozumienie tekstu nie zawsze są kluczem do sukcesu; ) ale na ten temat wszystkiego dowiesz się na zajęciach, spokojnie. Testy nie są nigdzie dostępne, albo przynajmniej ja nic o takowych nie wiem, bo są układane przez naszych wykładowców. To tyle tego, co wiem.
  • Anonim

hmm, te z zeszlych lat na pewno nie sa dostepne? z reguly takowe testy zawsze mozna bylo gdzies zakupic..; jak sie przygptowywalas do tego egzamonu- przez systematyczna nauke przez caly rok, czy jeszcze cos..?
    pzdr! :)
  • Marlena

Po pierwsze, nie panikować! xD Cały rok nauki przed Tobą, wszystkiego się dowiesz i do wszystkiego zdążysz się przygotować :) Egzamin PNJA sprawdza raczej Twoje umiejętności językowe, a nie opanowanie konkretnego materiału, więc trzeba po prostu ćwiczyć, co na pewno będziecie robić na zajęciach. Po to one są.
  • Anonim

1.czy mozecie cos napisac o wstepie do literaturoznawsta z Diniejko? w jakiej formie jest zaliczenie?
    2.to samo pytanie dot. fonetyki z Biedrzyckim, pisania i czytania z Sieniem, Davisem S.;
    3.czym jest self access?
    4.na czym polegaja zajecia z komunikacji ustnej? rozmawiamy ze soba w parach czy z nauczycielem?
    czy jest z tego zaliczenie, czy zajecia sa po to, zeby przygotowac do egzaminu z PNJA?
    5. I jeszcze jedno- na jakich zajeciach cwiczy sie sluchanie?
    bd wdzieczna za te odp
    pzdr :)
  • 1
  • 2
| |

Uniwersyteckie Kolegium Kształcenia Nauczycieli Języka Angielskiego UW.

Uniwersytet Warszawski

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (1)