College UKKNJA [788]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

cześć czołem, swoje pytanie kieruje do osób, które miały styczność z

prof. B Szymanek
    lub
    prof. E. Cyran

wykładających językoznawstwo.
    kogo lepiej wybrać,
    kogo polecacie?:-)
  • D.ag

Cyran! Cyran! I jeszcze raz Cyran! Bezproblemowy, dowcipny, nie powiem, że nigdy nie nudziłam się na jego zajęciach, ale to raczej wina fonologii, a nie prowadzącego.
  • Anonim

ok, dzięki za polecenie:D poczekam może jeszcze na opinie:D
  • Mati

Ja też miałem zajęcia z Cyranem i powiem, że jest to dobry, porządny wykładowca. Odpowiadał mi jego sposób prowadzenia zajęć itd.
  • F'ed up boy

A czy ktoś mógłby mi powiedzieć jak jest na zajęciach u prof. Elżbiety Oleksy?
    Czy łatwo jest się z nią dogadać w sprawie popraw?
    Jaka jest atmosfera na zajęciach?
    Będę wdzięczny za odpowiedź ponieważ waham się czy dobrze zrobiłem zamieniając zajęcia u dr Danuty Romaniuk na zajęcia z panią profesor :D

Pzdr
  • Anonim

kurde, wstyd sie przyznac ale przez 3 lata jak tam chodze to do tej pory nie wiem jak obie panie wygladaja nawet :P
  • ..:: Olka'Z ::..

Jaka jest Danusia-każdy wie...... nie jest szkodliwa ale zawsze uciekam od niej najdalej jak moge bo boje sie że jak dłużej z nią posiedze to zapadne w śpiączke :)
  • Never for ever

U profesor Oleksy było raczej nudnawo. Na pewno ma ogromną wiedze, ale wykładowca z niej marny. Teksty do przeczytania na zajęcia plus omawianie jej slajdów oraz jej niekoniecznie związane z tematem refleksje, oraz dygresje od dygresji. Podobno teraz każe ludziom robić prezentacje. Nie ma za to jakichś większych problemów z zaliczeniem. Test na koniec na podstawie slajdów z zajęć. Poprawki z tego co pamietam polegały na napisaniu krótkich referacików. Problem z nią jest taki, że dojeżdża i ciężko ją złapać na uczelni poza zajęciami.
  • Pauula.

dr Wącior czy dr Diniejko?
  • cześćmateusz!

Zależy - Wącior ma tę zaletę, że coś niecoś wie i raz na jakiś trzeba pamiętać co się przekleiło ze slajdów do wikipedii. Za to dr de jeszcze mądrości wikipedii zgłębić nie zdołał. Dr de wygrywa tym że nie trzeba do niego chodzić.

ktoś wie czy trzeba chodzić na wykład z gramatyki kontrastywnej?

• Anonim

>Pauula. napisała:
    >dr Wącior czy dr Diniejko?

ja bym brał Dina, typ jest naprawdę spoko.
  • Odi profanum vulgus

ewidentnie Andrew.

Ja polecam Cyrana-przespałam cały rok jego zajęć a był kochany, zero stresu i nawet zainteresował sie moim przysypianiem i błagał żebym poszła do lekarza :D

Nie znam Oleksy ale jak już mówiłam-Danusi nie polecam. nie jest szkodliwa, ostra czy wymagająca. Ona po prostu jest, coś tam sobie cicho poczyta sama do siebie (zawsze mawiałam że gdyby jej zabrać książke czy slajdy to zajęcia padną) i w przeciągu 2 lat wkurzyła sie tylko raz bo sprawdziła liste, ludzie pouciekali wiec sprawdziła jeszcze raz. Miałam z nią komunikacje i historie USA i nie wiem co gorsze :/ chyba komunikacja bo na historii było wiecej ludzi i sala 301 wiec siadałam w swym partyzanckim kącie i kimałam 90 min :)

Zdecydowanie polecam Diniejkę-mój mistrz, przesympatyczny człowiek i ciekawie mówi. Podaje pytania do testu (z historii GB na pewno) i potem po prostu je dzieli na 2 grupy wiec spokojnie zaliczałam na 5. Na literaturze puszcza filmy, na historii pokazuje wiktoriański obraz baby w przeźroczystej sukience ale twierdzi że jest super erotyczny bo gdzieś tam widać gołą stope :) Co prawda jak puszczał nam ekranizajce lektur czy jakieś film na historii gdzie bohaterowie szykowali sie do zrzucenia ciuchów to Dinio szybciutko to przewijał abyśmy w wieku 20-kilku lat nie zobaczyli całowania z języczkiem ale ogółem jego zajęcia wspominam zajebiście. Natomiast Wąciora na oczy nie widziałam wiec sie nie wypowiadam :)

Co do gramy kontrastywnej to pamietam że chodziło sie co 2 tygodnie i listy nie było. Podobno typ powiedział że nie trzeba chodzić wiec pokazałam sie może ze 3-4 razy i problemów nie miałam. Materiał nie jest wybitnie skomplikowany a że ściągać sie dało do oporu to przedmiot jak najbardziej do zaliczenia
| |

Uniwersyteckie Kolegium Kształcenia Nauczycieli Języka Angielskiego UW.

Uniwersytet Warszawski

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (1)