- 1
- 2
-
BK
Witam! Jestem teraz na 3cim semestrze, fajny kursik tylko troche kosztuje:( Mam pytanie do tych ktorzy ukonczyli CCNA i maja juz wyrobioną opinię na temat: certyfikat CCNA a pozniejsza praca? czy jest on bardzo przydatny? Inna sprawą jest to ,że w tej chwili sam CCNA to nie wszystko, warto byloby tez zainwestowac w Pingwina; ) , czy ktos ma moze info o firmach organizujacych kursy godne polecenia zwiazane z administracja w tym systemie ? Pozdrawiam wszystkich , a w szczególnosci nasze Panie Administratorki, oby ich bylo coraz wiecej; ) -
Michał
Mi sie ccna przydal jeszcze podczac kursu... zatrudniali mnie w duzej firmie i zamiast do dzialu "przynies podaj pozamiataj" wsadzili mnie do diagnozy łącz...; ) -
Aphex
-
BK
-
-
Michał
-
edi
-
Aphex
Moja uczelnia organizuje ale drogi to luksus. Dlatego najpierw robię CISCO WLAN, jest połowę tańszy; ) -
anda
U mnie wychodzi jakieś 450zł, czy j awiem, czy to takie aż strasznei drogie? W sensie normlanie komercyjnie jeden semestr robi sie za 1500-2000, to w takim porównaniu, to chyba nie aż tak wiele... -
BK
Anda ale mowisz o kursach w Gorzowie czy Wawie? bo ja niestety patrze na te realia i przez to może byc "troche" drozej :( . A jeszcze wracajac do CCNA to kto zdawal juz egzamin koncowy? czy pytania na tym egzaminie sa takie jak na semestralnych czy jest to egzamin bardziej praktyczny ? slyszalem juz rozne opinie i chcialbym wiedziec czegos konkretniejszego. Pozdrawiam -
Aphex
CISCO Security u mnie dla studentów uczelni kosztuje 1440zł a WLAN 660zł. Więc różnica dość spora... -
Anonim
Z pracą to jest różnie. Ja miałem takie szczeście że kiedy ukończyłem CCNA wraz z inż to dostałęm swietna pracę (Firma zasponsorowała mi CCNP I MCP a teraz Studiuje do CCIE security uczestnicząc w budowie laba do Silver Partnerstwa CISCO :)). Jednak część moich znajomych po ukończeniu inż i CCNA nadal pracuje w sklepach komputerowych i składa blaszaki. Trzeba mieć troche szcześcia :) -
Anonim
"troche szczescia" to swieta prawda :))
zalozmy ze koles z ktorym konczysz studia ze sporo mniejsza wiedza ktoremu sie przyfuksilo moze zostac zatrudniony w innej (lepszej) firmie a co za tym idzie:
1. moze zarabiac lepiej,
2. firma moze bardziej stawiac na rozwoj pracownikow wiec wiecej darmowych szkolen/certyfikatow
3. moze miec wiecej obowiazkow co przy polaczeniu z punktem 2 suma summarum daje wynik taki ze czlowiek ktory dla Ciebie byl lamusem po roku moze miec znacznie bardziej rozlegla i bardziej fachowa wiedze od Ciebie :)) Prawda jest taka ze najwiecej czlowiek uczy sie w pracy a studia/kursy tylko czesciowo (w wiekszym lub mniejszym stopniu - kursy akurat w wiekszym) przygotowuja do tego co Cie spotka w praktyce. -
hiszpan
Egzamin końcowy hmm to w 50 % te same pytania co na semestralnych. Jeżeli masz dostęp do aktualnych testów "Kinga" to tamte pokrywają się w mniej więcej 75 %. Z "praktyki" jest kilka labów (flashowych) nie pamiętam dokłądnie ale coś ok 5 chyba. No i mało czasu jest (przynajmniej dla mnie). Wyniki egzaminu są od razu po naciśnięciu klawisza zakończ. W ośrodku dostaniesz wydruk z zaznaczeniam zdany/nie zdany oraz procentową poprawnością odpowiedzi w poszczególnych działach. Na certyfikat poczekasz jakiś miesiąć (z USA wysyłają). Dostaniesz też własną wizytówkę CCNA i pare innych takich. -
Anonim
Hej,
moim zdaniem pytania na egzaminie certyfikacyjnym nie były w 50% z tych co semestralne. Zaskoczyło mnie, że jest duzo rysunków do analizy: zanim zaznaczysz odpowiedz trzeba rozeznac rysunek, nie takie proste jakby sie moglo wydawac :) -
Anonim
-
Anonim
Ja zdałam w czerwcu pierwszy semestr na 100% i też zapomniałam już wsio :D -
Anonim
1?? Ja rozumiem 4... Ale 1?? Co tam można zapomnieć?? Warstwy OSI?? :D -
Anonim
-
Anonim
A ja uwazam ze kursy to nie wszystko , trzeba byc pasjonatem i byc dobrym :)
A dobry zawsze znajdzie prace i bez szczescia bo dobrych na rynku jest bardo malo , praktycznie garstka .
pozdro dla wszystkich -
Bzyku
Jakos nie czuje tego komfortu jakiego spodziewalem sie od ludzi ktorzy maja CCNA ... szkoda troche bo mialem taka nadzieje ze jak juz zrobie sobie ten certyfikat to bede mial w miare dobrze ... No ale nadzieja to matka glupich ...
- 1
- 2