-
Anonim
"Chłopiec z latawcem", autor Khaled Hosseini. Na okładce napisane jest że to "porażająca proza". Myślę, że coś w tym jest. Polecam. -
Kucyna.
czytał ktoś "Katedre w BArcelonie"? zbieram się do jej kupna od paru miesięcy i jakos nigdy mi po drodze -
Kucyna.
a tak poza tym polecam "Klub Dantego" i "Cień Poego" Matthew Pearl'a - świetne ksiązki! -
-
banshee
>Kucyna. napisała:
>czytał ktoś "Katedre w BArcelonie"? zbieram się do jej
>kupna od paru miesięcy i jakos nigdy mi po drodze
gdzieś już o tym kilka osób pisało. przejrzyj wątek, to tylko cztery strony (przy czym na tej nic o tym nie ma; )). ja się nie wypowiadam, bo nie czytałam tej książki. na czuja mogę powiedzieć, że wydaje mi się przereklamowana, ot, marketing na bazie czegoś, co od półtora roku utrzymuje się na liście top w Empiku... jak się dołoży tekst "drugi 'Cień wiatru'", to się sprzeda. a to, czy książka jest warta czytania, to inna bajka, wydawcy to raczej nie interesuje.;] -
Kucyna.
-
Anonim
czytałam Katedrę w Barcelonie i uważam ze jest bardzo dobra, w zupełnie innym klimacie niż Cień wiatru, ale jest godna polecenia. Łatwo zanurzyć sie w świecie przedstawianych zdarzeń mimo, że akcja toczy sie w odległym dla nas czasie...
Pozdrawiam i życzę smacznej lektury;) -
Asieńka
-
Anonim
Emili Rosales "Niewidzialne miasto" - dla tych, którzy znają autora, powstało grono o nim i jego twórczości http://grono.net/forum/2044244/0/
Swoją drogą to chyba jedyna książka, którą rekomenduje sam Zafon! Naprawdę warto przeczytać, polecam. -
Anonim
-
Dziewczyna z Pomarańczami
"Dziewczyna z pomarańczami" :)
"Tulipanowa goraczka"
i ostatnio odkryłam: "Pokuta" McEwana
-
keari
>ewelina wrote:
>czytałam Katedrę w Barcelonie i uważam ze jest bardzo
>dobra, w zupełnie innym klimacie niż Cień wiatru, ale
>jest godna polecenia. Łatwo zanurzyć sie w świecie
>przedstawianych zdarzeń mimo, że akcja toczy sie w
>odległym dla nas czasie...
>Pozdrawiam i życzę smacznej lektury;)
Zgadzam się. "Katedra..." bardzo przypadła mi do gustu. Co prawda podeszłam do niej bardzo sceptycznie, bo zawsze boję się książek i filmów, które mają być drugim np. "Cieniem Wiatru", albo drugim czymś tam, co było wczesniej bardzo dobre. Okazało się jednak, że obie pozycje są zupełnie inne. Każda w innym klimacie. Łączy je chyba tylko miejsce akcji. Warto przeczytać. -
Ninawapenda watu wote ; ]
>Dziewczyna z Pomarańczami napisała:
>"Dziewczyna z pomarańczami" :)
>"Tulipanowa goraczka"
>i ostatnio odkryłam: "Pokuta" McEwana
>
O tak, dziewczynę z pomarańczami i pokutę gorąco polecam!; ) -
Anonim
>Marquez "sto lat samotności", "miłość w czasach zarazy"
sto lat samotności owszem
ale milosc w czasach zarazy mnie rozczarowała .!
-
-
Anonim
-
Ninawapenda watu wote ; ]
-
Sebastjan
Jeśli podobał Wam się "Cień wiatru", na bank nie rozczaruje Was "Miasto i Psy" Mario Vargasa Llosy. -
ف ي ح ف
-
abcd abcd
>Kucyna. napisała:
>a tak poza tym polecam "Klub Dantego" i "Cień Poego"
>Matthew Pearl'a - świetne ksiązki!
klub dantego? boże, czekałam do ostatnich 100stron by wreszcie zaczęła się jakaś akcja!
ja osobiście jeszcze nie natrafiłam na książkę, która miałaby dorównać 'cieniowi':)
aczkolwiek wspomniana już 'trzynasta opowieść' jest również interesująca, choć pierwsze rozdziały mogą lekko odstraszyć;p -
Magda
podpisuję się pod "katedrą w barcelonie" Ildefonso Falcones i "nostalgią anioła"Alice Sebold-piękna i wzruszająca , najlepiej czyta się w oryginale:) -
Magda
Również polecam "Nostalgię anioła". Niezwykle wzruszająca i daje do myślenia..