Cień wiatru [648]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Islander

Nie odczuliscie takiej bolesnej wrecz tesknoty po przeczytaniu ksiazki? Juz gdy ja czytalem, to odnosilem wrazenie, ze to moj swiat, gdzies tam w przeszlosci, ze to moj kraj, moje miasto, moja przeszlosc. Zaczalem tesknic do moich wlasnych czasow ktore minely, az w koncu nawet i do tych, ktorych w ogole nie bylo..
    Moze tez dlatego, ze nie mieszkam w Europie, a ta ksiazka tak bardzo przypomina o Europie, ktora mozna pokochac, ze to tez powoduje bol.

Nigdy nie bylem w Barcelonie, ale chce tam pojechac. I to nie dlatego, ze ona mnie pociaga, tylko ,ze AUTENTYCZNIE do niej tesknie.
  • em

po przeczytaniu ksiazki nie tylko czulam tesknote ale tez nie bylam w stanie przez pewien czas o niczym innym myslec. ta ksiazka jest po prostu niesamowita... :)
  • ŁySa

zgadzam sie, podobnie zastanawialam sie czy inne osoby po przeczytaniu CW odczuwaja to samo dziwne uczucie, ten brak i pustke..
    ..ja po jej przeczytaniu nie moglam nie odwiedzic Barcelony, wprawdzie byl to baaaardzo spontaniczny wyjazd, ale marzylam o pobycie w tym miesci i spelnilo sie jedno z moich marzen:)
    polecam wszystkim goraco ksiazke i choc krotki pobyt w tym zaczarowanym miescie..:)
    aha nie moglam sie powstrzymac i czytam CW po raz drugi;p
  • MART!

to tak jak ja...tyle, ze ja po raz trzeci...ta ksiazka ma cos takiego w sobie...co nie pozwala mi sie od niej oderwac...
  • Aleksandra.

ja bym się mogła z nią nie rozstawać :>
  • Anonim

właśnie dostałam CW na własność i to był najlepszy prezent jaki ktoś mógł mi ofiarować.... Ja też czułam tęsknotę i chwilowe zagubienie po przeczytaniu tej książki.... Trudno w zasadzie wyrazić co to takiego, nie potrafię tego określić. Ale chcialabym, zeby każda książka umiała pozostawić we mnie taki ślad jak ta.... Pozdr;*; *; *
  • Zakochana w Jego uśmiechu:)

A ja z miłą chęcią przeczytam swoją po raz kolejny.
    Jak tylko ją odzyskam od koleżanki..:)
    Chyba na zawsze gdzieś głęboko pozostanę zachwycona i zauroczona tą książką. Myślę, że jeszcze bardzo, bardzo długo nie trafi nic w moje ręce nic, co w jakikolwiek sposób mogłoby przebić geniusz Zafona:)
  • Anonim

raczej czytając książkę wydawało mi się, że tam jestem i obserwuję wszystkie zdarzenia.

a potem fakt, czułam jakąś tęsknotę.
  • Martusia

Dokladnie.... Tesknota, ale nie wiadomo do konca za czym..... Pokochalam ta ksiazke calym serduchem
  • K.G.

tęsknota to bardzo dobre słowo. :)
  • Agatka

Za tym, czego nie było, a mogłoby się zdarzyc.

| |

Grono wszystkich miłościków i wielbicieli książki C.R. Zafon'a :)

Fotki

Miejsca grona (0)