Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Gosia

• 17/07/2007 10:06
    czy w PL są dostępne inne książki zafon'a?
    wiem że powstała także 'Marina" jego autorstwa ale jak jest z tłumaczeniem na polski??
    pzdr
  • Misza

• 17/07/2007 15:58
    Nie wiem jak teraz, natomiast kilka miesięcy temu pytałem w jednej z księgarń EMPiKu o inne pozycje. Powiedziano mi, że dostępny jest tylko "Cień...", innych nie ma. A szkoda, bo chciałbym zapoznać się z innymi powieściami, dla porównania.
  • lukaszsiesta

• 17/07/2007 21:20
    Z tego co wiem, empik może dostarczyć i zamówić książki. Pewnie tylko za dodatkową opłatą...
  • Maciek

• 02/08/2007 21:49
    Reszta została zniszczona przez tajemniczego człowieka z gadzią skurą...
  • ania

• 03/08/2007 23:55
    hehe:)

ale te pozostale 4 ksiazki, ktore napisal to chyba dla dzieci sa?
    czy napisal cos jeszcze?
  • czary mary

• 28/08/2007 19:10
    ...a czy pozostałe są w ogóle przetłumaczone na polski?
  • ania

• 09/09/2007 23:55
    chyba nie sa (jeszcze) przetlumaczone. jeszcze bo pewnie sie ktos za to wezmie niedlugo

ja przeczytalam 'marine' i polecam choc troche jest przerazajaca i smutna

teraz czytam 'Príncipe de la niebla' i to juz jest raczej bardziej dla dzieci/ mlodziezy...no przynajmniej ludzi troszke mlodszych ode mnie (chlip,chlip...) ale i tak milo sie czyta.
  • Misza

• 10/09/2007 07:35
    >ania napisała:
    >chyba nie sa (jeszcze) przetlumaczone. jeszcze bo pewnie sie
    >ktos za to wezmie niedlugo
    >
    >ja przeczytalam 'marine' i polecam choc troche jest
    >przerazajaca i smutna

A "Marine" o czym jest? :)
  • ania

• 11/09/2007 19:46
    ano Oscar i Marina wybieraja sie na jeden zapomniany cmentarz po czym sledza pewna kobiete i... no i potem akcja sie komplikuje jak to tylko zafon potrafi;)

ale nie bede opowiadac, musisz przeczytac, zreszta hiszpanskiego sie uczysz to dobre wyzwanie!;)
  • Misza

• 11/09/2007 22:18
    No właśnie :) Ale wolałbym w odwrotnej kolejności. Wpierw zapoznać się z wersją tłumaczoną a dopiero później, po pewnym czasie, z wersją oryginalną. Tak jak zrobiłem z Cieniem wiatru, a dokładnie z pierwszymi dwoma rozdziałami ściągniętymi z lasombradelviento.net :)
  • madzia

• 05/01/2008 15:49
    a ja słyszałam ze to był jego debiut i innych na razie nie napisał a szkoda:)
  • Misza

• 05/01/2008 15:52
    >madzia napisała:
    >a ja słyszałam ze to był jego debiut i innych na razie
    >nie napisał a szkoda:)

Carlos Ruiz Zafón (ur. 25 września 1964 w Barcelonie) - hiszpański pisarz, z wykształcenia dziennikarz. (...)

Wydał cztery książki dla młodzieży. Za pierwszą z nich, El principe de la nieba (Książę mgły) otrzymał nagrodę Edebé. Po kolejnych trzech (El palacio de la medianoche, Las luces de septiembre i Marina) postanowił napisać powieść skierowaną do starszych czytelników. Cień wiatru (La sombra del viento), opublikowany w 2001 (...).
    źródło: wikipedia.pl
  • ninette

• 06/01/2008 13:12
    >>Tak jak zrobiłem z Cieniem wiatru, a dokładnie z pierwszymi dwoma rozdziałami ściągniętymi z lasombradelviento.net :)

jak ściągnąłeś? poradź, sama nie potrafię, a też bym chciała;p
  • AntimadridistA

• 06/01/2008 13:24
    wchodzisz w 'descargas' i klikasz na te ksiazke po prawej pod haslem 'descarga 1er y 2do capitulos'. zapisz jako i juz masz.
  • Misza

• 06/01/2008 15:43
    Jeśli będziesz miała problem ze ściągnięciem to daj znać, prześlę Ci :)
  • ninette

• 06/01/2008 23:48
    Już mam:)) Dzięki, dzięki.
  • osa.

• 10/01/2008 18:29
    ja czytalam ze on napisal wiecej ksiazek ale nawet nie sa na angielski przetlumaczone.
  • AntimadridistA

• 16/04/2008 19:05
    jutro wychodzi w hiszpanii kolejna ksiazka zafona. 'el juego del angel'. sceneria znow bedzie barcelona. lata 20. ciekawe kiedy przetlumacza na polski ale skoro cien zdobyl taka popularnosc to teraz pewnie nie beda dlugo zwlekac.
  • Hannah

• 01/05/2008 22:31
    miejmy nadzieje:) że bardzo szybko ktoś się za to zabierze.. mogłaby Tłumaczyć ta sama osoba:)
  • ania

• 03/05/2008 22:56
    udalo mi sie zostac szczesliwa posiadaczka 'el juego del angel'.
    ale tlumaczenia sie nie podejmuje:)
  • Misza

• 04/05/2008 08:39
    prosimy...; )
  • ania

• 08/05/2008 20:47
    hehehe, no dobra, zobacze co w mojej mocy:P jak tylko skoncze pisac magazynierke to z radościa zabiore sie za wszelka inna tworczosc. wlasciwie to juz teraz chetniej bym sie zabrala za wszelka inna tworczosc <lol>
  • Misza

• 31/05/2008 21:36
    Aniu jak idzie pisanie magazynierki?; ) Prawie bezinteresownie trzymam za to kciuki :P
  • Yoreek

• 11/06/2008 08:17
    Książka ma wyjść w listopadzie, Wydawnictwo MUZA, już się nie mogę doczekać; )
  • ania

• 17/06/2008 10:58
    o, juz w listopadzie? fajnie:)
    Misza, mgr w koncu oddana w pt, jeszcze tylko trzeba obronic.
    ale (bez)interesowne trzymanie kciuków na pewno pomoglo:):) pozdrawiam serdecznie
  • Misza

• 17/06/2008 11:03
    >ania napisała:
    >o, juz w listopadzie? fajnie:)
    >Misza, mgr w koncu oddana w pt, jeszcze tylko trzeba
    >obronic.
    >ale (bez)interesowne trzymanie kciuków na pewno pomoglo:):)
    >pozdrawiam serdecznie

A jaki temat?
    Co prawda to nie temat pt "Twórczość Ani", ale...; ) jest to jeden z elementów poznawania twórczości Zafon; )
  • martuś.

• 21/06/2008 17:04
    super by było:) bardzo bym chciała przeczytać jakąś inną książkę zafona!:)
  • anne mai

• 18/08/2008 00:06
    "W mrocznej, niebezpiecznej i niespokojnej Barcelonie lat dwudziestych, młody pisarz, żyjący obsesyjna i niemożliwą miłością, otrzymuje od tajemniczego wydawcy ofertę napisania książki, jakiej jeszcze nie było, w zamian za fortunę i, być może, coś więcej.

Z niezwykłą precyzją powieściopisarska i w charakterystycznym dlań, oszałamiającym stylu, autor Cienia wiatru ponownie przenosi nas do Barcelony Cmentarza Zapomnianych Książek, by obdarować nas niezwykłą intrygą, romansem i tragedią poprzez labirynt tajemnic, gdzie czar książek, namiętności i przyjaźni splatają się w mistrzowskiej opowieści"
  • NIKA

• 28/01/2009 21:19
    >Misza napisał
    >Nie wiem jak teraz, natomiast kilka miesięcy temu pytałem
    >w jednej z księgarń EMPiKu o inne pozycje. Powiedziano mi,
    >że dostępny jest tylko "Cień...", innych nie ma. A
    >szkoda, bo chciałbym zapoznać się z innymi powieściami,
    >dla porównania.

no wlasnie, bo ja tez sprawdzalam w roznych dostepnych zrodlach i oficjalnie sa dostepne jedynie te 2 pozycje.
    jednak o innych ksiazkach tego autora tez jest nie wiele wiadomo
| |

Grono wszystkich miłościków i wielbicieli książki C.R. Zafon'a :)

Fotki

Miejsca grona (0)