-
Anonim
we mnie Nuria Monfort wzbudziła największe wspolczucie. to chyba najbardziej tragiczna postać w "cieniu wiatru". -
Anonim
Sam Carax, choć całość kończy się dla niego dosyć pozytwnie, jest tragiczny. I Penelope. Dla niej nie kończy się pozytywnie. -
Ann Evening
Fumero .... wychował sie w atmosferze nienawiści i niespełnionych aspiracji swojej szurniętej matki, nie miał dzieciństwa i dlatego wyrósł na nędznego drania bez serca... -
Anonim
-
-
keari
-
Anonim
-
Anonim
Juliana...przeżył tyle, ze starczyłoby na kilka zyciorysów
swoją droga jakby sie ktoś podjął rozsądnie ekranizacji 'Cienia...', to wyszedłby przepiękny film... -
Anka
-
natalia.
-
Đĩ-Ľeŷ
-
miss independent.
-
J....
-
Karolinka
-
Anonim
-
Anuś :)
-
Anonim
Wszystkich kobiet, prócz Klary... Na czele z Penelope... Utożsamiam się z nią... Oczywiście nie mam takiej sytuacji, tylko zastanawiam się jak moja rodzina zareagowałaby w takiej sytuacji? Na pewno nie pozwoliliby mi umrzeć... Ale może zniszczyliby mnie psychicznie??? Może ja sama dokonałabym autodestrukcji? -
kata
-
Bubble Bitch
-
Anonim
wiecie co? prawie wszystkich. każdy miał w sobie smutną
historię. ale przede wszystkim penelope i juliana... -
Anonim
Ja też nie będę oryginalny.
Penelope za męki, które musiała przechodzić zamknięta w pokoju i za śmierć niegodną człowieka.
Juliana za to, że się dowiedział o prawdziwych losach Penelope i Davida. Kiedy staram się wstawić w jego miejsce, pierwszy raz w życiu brakuje mi słów.