Cień wiatru [645]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Wąglik

wyżej wymieniona pozycja ukazała sie ostatnio na sklepowych pułkach. Podobno dla nas, miłośników Cienia Wiatru :-)
  • Gosia

Trochę przeraża mnie wątek magii,który u Zafon'a jest pięknie wpleciony, natomiast w recenzjach o "trzynastej.." magia jest głównym słowem kluczem.
    Zobaczymy.Zamówiłam. :)
  • Pan z nieba.

Niedługo nabędę, zobaczymy.:)
  • Wąglik

Poszedłem... kupiłem... zobaczymy... :-)
  • Anonim

Koniecznie napisz o wrażeniach:) Bo jeśli podobne, to lecę natychmiast przeczytać w jakiejś księgarni:)
  • Anonim

tak wlasnie musze wiedziec czy fajna
  • Anonim

jak ktos to przeczyta niech pisze :)
  • Kucyna.

zaczełam czytać i jestem na 70stronie. Nie porywa mnei tak jak "Cień wiatru". ta magia mnie drażni...
  • Susan

Ja już nabyła i właśnie się zabieram Cień wiatru to absolutne dzieło sztuki którego nikt nie pobije przynajmniej jak dla mnie
  • Susan

na początku jest drętwa ale potem się nieźle rozkręca naprawde warto przeczytać ach ta Adeline i Emmiline :D
  • yuShi

grubo ponad połowa. wciagająca.
  • yuShi

przeczytana... miła, ale nie takw ciągająca. mimo to mi smutn, że już się skończyła. a magia wcale nie jest przewodnim motywem, nie wiem dlaczego tak piszecie :)
  • Homerowa

jak dla mnie to ta książka była cudowna! w sumie nie za bardzo wiem, co ma wspólnego z "Cieniem wiatru" i w sumie nie potrafię powiedziec, która jest lepsza, bo powiedziałabym, że sie totalnie od siebie różnią.. no, ale cóż; ] może po prostu nie umiem doszukać się tego, co trzeba :) i w ogóle polecam ją wszystkim :)
  • Anonim

świetna książka.
    za dużo magii?
    nie, powiedziałabym, że tyle, co w życiu.

mnie Trzynasta Opowieść bardzo poruszyła, możliwe, że z przyczyn osobistych.
    niemniej warto przeczytać.
    wciąga, bardzo wciaga.
    czytasz, wkraczasz w sam środek opowieści i nie możesz się oderwać.
  • Mró

Zupełnie inna niż Cień Wiatru, więc nie powinno się ich porównywać. Na początku drażniła mnie trochę maniera pisarska (ale może to kwestia tłumaczenia), ale to naprawdę piękna i poruszająca książka, po której faktycznie coś pozostaje w czytelniku. Polecam!
  • ~ Delicja~

Właśnie czytam. Moje wrażenia?? Hmmmmmm...
    Początek kiepski (ale tak samo myślałam o Cieniu wiatru na początku), teraz jestem na 100 stronie i straaaaaaaaaaaaasznie się już wciągnęłam.
    nałóg...
  • Anonim

Przeczytałam i bardzo mi się podoba, choć Cień wiatru uważam za lepszy.
  • Anonim

bardzo wciągająca i zupełnie inna niż Cień wiatru.
    jest.. intrygująca (choć przyznaję początkowo dość nudnawa)
  • Anonim

a mnie bardzo rozczarowała... ale dlatego, że zasugerowałam się porównaniem do "Cienia...". Nie wiem, kto wymyślił, że ta ksiązką ma cokolwiek wspólnego z "Cieniem..."...
    Gdybym nie oczekiwała literatury na poziomie Zafona lbo i lepszej, jak głosiła obwoluta, to pewnie nawet by mi się podobała.
  • keari

Ja zakupiłam wczoraj. Czeka spokojnie na półeczce na swoją kolejkę. Ale kurcze, mnie ogólnie zawsze denerwuję porównania książek. Bo gdyby nie miałoby się w głowie, ze to powinno być podobne do tego i tamtego, to powieść mogłaby nam się podobać, a tak myślimy tylko o tym czy dorówna innej. To bez sensu.
  • 1
  • 2
| |

Grono wszystkich miłościków i wielbicieli książki C.R. Zafon'a :)

Fotki

Miejsca grona (0)