- 1
- 2
-
Wąglik
wyżej wymieniona pozycja ukazała sie ostatnio na sklepowych pułkach. Podobno dla nas, miłośników Cienia Wiatru :-) -
Gosia
Trochę przeraża mnie wątek magii,który u Zafon'a jest pięknie wpleciony, natomiast w recenzjach o "trzynastej.." magia jest głównym słowem kluczem.
Zobaczymy.Zamówiłam. :) -
Pan z nieba.
-
Wąglik
-
-
Anonim
Koniecznie napisz o wrażeniach:) Bo jeśli podobne, to lecę natychmiast przeczytać w jakiejś księgarni:) -
Anonim
-
Anonim
-
Kucyna.
zaczełam czytać i jestem na 70stronie. Nie porywa mnei tak jak "Cień wiatru". ta magia mnie drażni... -
Susan
Ja już nabyła i właśnie się zabieram Cień wiatru to absolutne dzieło sztuki którego nikt nie pobije przynajmniej jak dla mnie -
Susan
na początku jest drętwa ale potem się nieźle rozkręca naprawde warto przeczytać ach ta Adeline i Emmiline :D -
yuShi
-
yuShi
przeczytana... miła, ale nie takw ciągająca. mimo to mi smutn, że już się skończyła. a magia wcale nie jest przewodnim motywem, nie wiem dlaczego tak piszecie :) -
Homerowa
jak dla mnie to ta książka była cudowna! w sumie nie za bardzo wiem, co ma wspólnego z "Cieniem wiatru" i w sumie nie potrafię powiedziec, która jest lepsza, bo powiedziałabym, że sie totalnie od siebie różnią.. no, ale cóż; ] może po prostu nie umiem doszukać się tego, co trzeba :) i w ogóle polecam ją wszystkim :) -
Anonim
świetna książka.
za dużo magii?
nie, powiedziałabym, że tyle, co w życiu.
mnie Trzynasta Opowieść bardzo poruszyła, możliwe, że z przyczyn osobistych.
niemniej warto przeczytać.
wciąga, bardzo wciaga.
czytasz, wkraczasz w sam środek opowieści i nie możesz się oderwać. -
Mró
Zupełnie inna niż Cień Wiatru, więc nie powinno się ich porównywać. Na początku drażniła mnie trochę maniera pisarska (ale może to kwestia tłumaczenia), ale to naprawdę piękna i poruszająca książka, po której faktycznie coś pozostaje w czytelniku. Polecam! -
~ Delicja~
Właśnie czytam. Moje wrażenia?? Hmmmmmm...
Początek kiepski (ale tak samo myślałam o Cieniu wiatru na początku), teraz jestem na 100 stronie i straaaaaaaaaaaaasznie się już wciągnęłam.
nałóg... -
Anonim
Przeczytałam i bardzo mi się podoba, choć Cień wiatru uważam za lepszy. -
Anonim
bardzo wciągająca i zupełnie inna niż Cień wiatru.
jest.. intrygująca (choć przyznaję początkowo dość nudnawa) -
Anonim
a mnie bardzo rozczarowała... ale dlatego, że zasugerowałam się porównaniem do "Cienia...". Nie wiem, kto wymyślił, że ta ksiązką ma cokolwiek wspólnego z "Cieniem..."...
Gdybym nie oczekiwała literatury na poziomie Zafona lbo i lepszej, jak głosiła obwoluta, to pewnie nawet by mi się podobała. -
keari
Ja zakupiłam wczoraj. Czeka spokojnie na półeczce na swoją kolejkę. Ale kurcze, mnie ogólnie zawsze denerwuję porównania książek. Bo gdyby nie miałoby się w głowie, ze to powinno być podobne do tego i tamtego, to powieść mogłaby nam się podobać, a tak myślimy tylko o tym czy dorówna innej. To bez sensu.
- 1
- 2