Cień wiatru [645]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Su-sza!

Nie da się zobrazować dokładnie ksiązki ale wywarła na mnie tak silne emocje! ze film chętnie by, obejrzała gdyby takowy był :D ot co!
  • ms. lovett

Dla mnie największą przyjemnością jest wyobrażenie sobie tego wszystkiego... książka pozwala na taką inwencje twórczą; d
    a film to wszystko zepsuje...
  • katarzyna

z jednej strony uwazam, ze zaden film nie odda klimatu ksiazki, i ze wszystko zepsuje,

z drugiej strony gdyby film byl naprawde naprawde dobry, moze warto byloby go obejrzec

chociaz zaden film nie bedzie nigdy taki jak ksiazka, ZADEN
  • Anonim

Moim zdaniem jest tyle wątków, aspektów i niuansów, że ciężko byłoby się pokusic o odwzorowanie tego wszystkiego na filmie. Książka nie jest przeznaczona dla odbiorcy masowego, więc sądzę, że ekranizacja byłaby zbyt skomercjalizowana. No, chyba że ktoś ambitny się o to pokusi, i nie zepsuje specyficznego klimatu powieści.
  • Anonim

hmmm. szczerze to bym sie bala. musialby by byc naprawde dobry gosc. szkoda by bylo popsuc takie dzielo jakims marnym zinterprtowaniem przez jakiegos reżyserzyne. chyba moja wyobraznia mi starczy.
  • Anonim

jak dla mnie film zepsułby opowieść ze szczętem. ciężko byłoby znaleźć rezysera i aktorow zdolnych oddać magię i niezwykłość opowieści Zafona.
  • Californication; )

Książka świetna. Wciągająca i bardzo porusza wyobraźnię. Myślę, że warto robić film, ale jeśli mieliby zespuć go tak jak "Księżyc w nowiu" to ja dziękuję...
  • Naya Anarion

Właśnie dziś skończyłam ja czytać ponownie i stwierdziłam, że ekranizacja to dobry pomysł, ale tylko przez chwilę. Później zdałam sobie sprawę, że albo spaprzą tą historię, albo zatrudnią jakieś mega gwiazdy a to nie o to tu chodzi... Według mnie ekranizacja sprawiłaby, że moje wyobrażenia prysnęłyby jak bańka mydlana i caly klimat jaki tworzy wokół siebie ta książka byłby bezpowrotnie stracony.