-
Justyna Kowalska
Ta książka zrobila na mnie niesamowite wrazenie!!Napewno znajdzie sie ktos ,kto nakreci film na jej podstawi ,mam nadzieje!!:)) -
justyna
-
Anonim
film powinien zostac nakrecony.
ale nie przez byle kogo, tylko przez kogos kto sie na tym zna, zeby nie wyszlo kolejne badziewie, tylko porzadna produkcja. -
-
Anonim
mogliby nakręcić ekranizację, jednak nie jestem całkowicie za.
książka jest zbyt szczegółowa itp. więc w filmie mogliby sporo pozmieniać.
a klimatu zapewne nie będzie. -
Anonim
Ja bym chętnie zobaczyła ten film. Oczywiste jest to, że wiele wątków zostanie pominiętych lub spłyconych, ale myślę, że jeśli zostanie dobrze zrobiony to też może nas czymś urzeknie lub zachwyci. -
Anonim
poszłabym jedynie z ciekawości, ale nie powinni tego robić. niech nie szpecą książki, bo nie oddadzą tego, co zawarte jest między słowami. nie odtworzą bohaterów, akcji, starej Barcelony. oby tego nie zrobili, bo nigdy nie osiągną takiej perfekcji. -
Aries
-
Piotr Brzostek
to samo mozna by powiedziec o tolkienie...mimo to film zrobiono i to moim zdaniem calkiem niezly -
Dziewczyna z Pomarańczami
moim zdaniem... nie wiem czy powinni nakręcić ten film... Tolkienowi niezbyt zaszkodziło pominięcie wielu szczegółów, ale nie wiem jak byłoby z Cieniem wiatru. Nie wiem czy można odtworzyć ten nastrój, a myślę, że w Tolkienie było o to dużo łatwiej. -
Anonim
-
ღGórka:* ღ
raczej nie ma na to szans:P
"Ruiz Zafon, który urodził się w Barcelonie, ale mieszka Los Angeles, ponownie podkreślił, że odrzuca możliwość ekranizacji którejś ze jego powieści. "Zwłaszcza dlatego, że mieszkając w Los Angeles, poznałem bardzo dobrze świat Hollywood, a film nie pasuje dobrze do moich pragnień i zainteresowań" - dodał. " -
Anonim
-
Anonim
moim zdaniem film zrobic warto, ale nie dlatego, zeby zobaczyc mogl ten, kto ksiazki nie czytal, tylko dlatego, zeby kazdy czytajacy mogl porownac ksiazke z filmem. ale rowniez dlatego, zeby pozwolic wykazac sie rezyserowi, bo przy ekranizacji tej ksiazki byloby to wyjatkowo potrzebne. -
-
Kaśka
"Ruiz Zafon, który urodził się w Barcelonie, ale mieszka Los Angeles, ponownie podkreślił, że odrzuca możliwość ekranizacji którejś ze jego powieści. "Zwłaszcza dlatego, że mieszkając w Los Angeles, poznałem bardzo dobrze świat Hollywood, a film nie pasuje dobrze do moich pragnień i zainteresowań" - dodał. "
-dobrzeeeeeee -
Anonim
>M. napisała:
>moim zdaniem film zrobic warto, ale nie dlatego, zeby
>zobaczyc mogl ten, kto ksiazki nie czytal, tylko dlatego,
>zeby kazdy czytajacy mogl porownac ksiazke z filmem. ale
>rowniez dlatego, zeby pozwolic wykazac sie rezyserowi, bo
>przy ekranizacji tej ksiazki byloby to wyjatkowo potrzebne.
Przecież wiadomo, że film będzie niczym w porównaniu z książką B] -
Anonim
-
Karola Dżamorrra
Jstem zdecydowanie przeciwna!!! Ta książka jest tak pełna magii,że przeniesienie jej na ekran tylko tę magie zniszczy. Każdy ma swoją wizję postaci,a narzucanie jakiegos wyobrażenia psuje cały klimat. Nie,nie i jeszcze raz nie!!! -
Królewna czeska
a ja jestem za! mi to nie popsuje obrazu z wyobraźni a Pani jeśli popsuje to doradzam nieoglądanie jeśli takowa ekranizacja się juz pojawi. :) -
K.G.
Zdecydowanie nie!
Szczerze mówiąc ja wolę patrzeć na to wszystko oczyma wyobraźni. Każdy, kto przeczytał tę książkę w pewien sposób już "dotknął" tej pieknej Barcelony, poczuł ten zapach i rozkoszował się klimatem tamtego czasu. Nie wierzę, że dałoby się to przedstawić za pomocą filmu. Tej historii nie da się zamknąć w dwugodzinnej ekranizacji. :)) -
Aries
a nie uwazacie ze najlepszym rozwiazaniem jest gdyby film zostal zrobiony i kto by chcial to by na niego poszedl a kto nie to by zostal w domu?;] pozdro