Chorwacja [2313]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

jedziemy autem 5 sierpnia do chorwacji. jeszcze nie mamy opracowanej trasy (jaką polecacie:)? ale głowne pytanie brzmi:
    ile godzin orientacyjnie zajeła wam podróż z polski do chorwacji:)
  • ...: Nihil esse :...

siemanko :) ja wlasnie wrocilam z chorwacji ... bez spania z postojami podoz zajela nam 22 godziny jadac do cieszyna autostradami przez Czachy Austrie i Slowenie az do Chorwaji; ) tylko ze my jechalismy do Bialogradu :) pozdro i szerokiej drogi i milego wypoczynku; ]
  • Wisienka

Od 7 lat jezdzilam przez Cieszyn, Czechy (Brno), Austrię (Wiedeń, Graz), Słowenię (Maribor), no i dalej jak pasuje :) Z nocowaniem albo w Austrii (przy granicy ze Słowenią) lub już w Chorwacji, gdy jechałam do Orebica (w Karlovacu). Pozdrowienia
  • Kαsiα

Witam, nam podróż z Warszawy na Krk zajeła dokładnie 16h z postojami i staniem w korku w Bratysławie. Generalnie polecam:
    http://www.viamichelin.com , tam wszystko Ci obliczy, pokaże najkrótszą/najszybsza/rekomend owaną drogę.
  • kaś.

nam jazda zajeła 18 godzin z postojami
  • Kαsiα

p.s. w przeciwieństwie do poprzedniczek, my nie jechalismy przez Brno, tylko z Cieszyna przedostaliśmy sie na Słowacje (jadąc tym odcinkiem przez Czechy - ok. 30km, nie trzeba kupować winiety) i kierowalismy się na Bratysławe, tak dłużej jedziesz autostradami.
  • Anonim

Po co jechać bez przerwy na urlop? Przecież trzeba się przespać, żeby być wypoczętym i nie odsypiać później przez dwa dni.
    Nie polecam jazdy na jeden raz, bo według mnie to największa głupota . Z każdym kolejnym kilometrem jazda staje się coraz bardziej niebezpieczna. Konieczne są minimalne przystanki na sen, chociaż dwie godziny bezwzględnie. Hotele po drodze to wydatek nie większy niż 50-60€, więc chyba warto ostatecznie wydać tyle, by móc zapewnić sobie bezpieczny dojazd.
  • Anonim

My wyjeżdzamy w sobotę bardzo rano. Myslę ze nie damy rady dojechac na wieczór do chorwacji, choć wszyscy mamy prawo jazdy, to niewiem...czy wlasnie nie zrobimy sobie przerwy na sen..tak zeby byc rano w niedziele:).
  • Lena

Witam. Podróż do Makarskiej zajęła nam 23 godz. Wyjechalismy w piątek wieczorem i udało nam się uniknąć korków ( był jeden, staliśmy ok 1 godz)
  • Anonim

z Warszawy do Trogiru 17h. Przez Polskę, Czechy, Słowacje, Węgry, Słowenię[15 min], Chorwację[nocleg w Plitwicach, potem rano zwiedznie i o 14 wyjazd do Trogiru]

Spowrotem na raz, bez noclegu, korków nie było, wyjechaliśmy o 3:45 więc ominelismy chorwackie upały :)
  • AGaŚ

my jechalismy tez 17 godzin ale jechalismy przez Austrię
  • Klusia.

a to dziwne, bo ja jechałam z rodzicami do chorwacji też przez austrie, ale 15 godzin... :))
  • D@Ro

My wyjechaliśmy o 3.30 rano w sobote i o 19 byliśmy na przejściu granicznym na Chorwacje, ale ominelismy cały korek przez Słowenie jadąc na Lublianie a potem na Ptuj. Około 20 bylismy w Zagrzebiu, a o 22 zajechaliśmy na parking na autostradzie i przespalismy sie do 3 i przed 7 bylismy w SPLICIE :)
  • AGaŚ

>W chorwacji było bosko... :)) napisała:
    >a to dziwne, bo ja jechałam z rodzicami do chorwacji
    >też przez austrie, ale 15 godzin... :))

Ale w 15 godzin dojechałaś do granic Chorwacji czy do miejsca zakwaterowania??:)

• Cath

ja jechalam tą samą drogą co Wisienka 15 h - z tym,ze prowadzilam samochod z moim chlopakiem na zmianę.
  • Cath

nie chodzi o mnie-ale tez jechalam przez austrie 15 h az pod split
  • ..:: Kukoc ::..

ja najkrocej jechalem 12 a najdluzej 17 bo sie zgubilśmy...
  • Anonim

około 20 h spokojnej jazdy.. ^^

ale mozliwe jest w 15 h :)
  • Anonim

siema ja własnie wrociłam z Chorwacjii ja jechałam 22 godziny....ale warto było....
  • Kasiek

Brzmi jak jakas licytacja :) kto da mniej godzin... a w sumie wiekszosc nie podaje szczegolow trasy. Mozna jechac do Rijeki w 15 h, ale juz podroz do Dubrownika zajmie wiecej...podroz z Gdanska, a z Krakowa tez robi roznice. Wazne zeby dojechac bezpiecznie!
| |

co za kraj.... hmmmmm! to jest to! czekam do wakacji, by znów odwiedzić ten piękny zakątek świ...

Fotki

Miejsca grona (1)