CHINY [1305]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

czy wysylal może ktoś z Was paczki z chin do polski? Ja zamierzam wysłać 10kg pocztą lotniczą, ale bardzo się boję, bo słyszałam, że znikają rzeczy z paczek... Czy to sie komuś zdarzyło??
    Spytam na poczcie czy mogę dostać jakiś kwit z listą tego, co wysyłam, ale nie wiem czy to jest w ogóle możliwe. zreszta jak mi buchną kochane kozaczki, to nawet jak pozniej odszkodowanie bym dostala, to kozaczków nie zobacze:D
  • psycho queen.

wysylamy regularnie co kilka miesiecy paczki i nigdy nic nam nie zginelo z nich :) co najwyzej cos sie niechcacy potluklo.
  • ...Tita...

Ja wysyłałam i wszystko przyleciało z Chin do Polski:)
  • Konsul

długo idzie taka paczka?
  • ...Tita...

ok miesiaca
  • Anonim

zalezy czy lotnicza poczta czy zwykla. jak zwykla to moze i dwa miesiace, a lotnicza czasem w tydzien jest na miejscu.

dzieki, pocieszyliscie mnie ze nic nie znika!! to moze moja znajoma miala wyjatkowego pecha ze jej zgnęła... bluzka i beret... lol
    no to pokrzepiona wysyłam moje 12kg jutro:D
  • pure pleasure

Dużo za tę paczkę zaplaciłaś?
  • Shang F***in' Hai

15 kg za niecale 800 yuan, pzesylka laczona (morze i powietrze) i szlo 2 tygodnie (max idzie 40dni). nie wiem, czy w calosci doszlo, dowiem sie za 2 h :)
  • Anonim

14kg za ponad 900 yuanow , doszlo wszystko w tydzien
    nie wiem jak teraz ale nie mozna bylo zadnych nosnikow danych wysylac typu cd ani niczego co ma wlasne wbudowane baterie....:D
  • Szczur

Myślałem nad kupnem przez eBay obiektu z Chin. Ale kiedyś słyszałem, że w przypadku zakupów z krajów azjatycich(to akurat była Japonia), ktoś zanim dostał produkt musiał sobie sam przetłumaczyć fakturę i wszystkie dokumenty dotyczące produktu... ktoś spotkał się z podobnymi utrudnieniami?
    Nie znam chińskiego, a tym bardziej urzędowego chińskiego. :P
  • Anonim

a tam, ze slownikiem dasz rade:D:D
    a o fakturach ja nic nie wiem
  • Annaa XXX

a czy można jakoś taką paczkę monitorować? wiem, że kurier udostępnia taką usługę ale czy poczta? jak można sprawdzić czy nadawca faktycznie wysłał paczkę?
  • tomek tomek

A czy taka paczka wysłana przez china post przyjdzie bezpośrednio do mojego domu czy będę musiał się po nią zgłosić do celników?

pzdr
  • Shang F***in' Hai

zalezy co w niej masz i ile wazy :P
  • Maniek

Witam, chcę zakupić jedną rzecz w chinach, prywatna osoba mi to wyśle, Jest to niewielki moduł zasilacza Wymiary 20cm x 15cm Ile mniej więcej zapłacę za przesyłkę? czy jakieś koszta cła itp będę musiał jeszcze w Polsce opłacać czy wysyłająca osoba wszystko opłaci?
  • Witold Szuba

czy ktoś dostawał już e-papierosy z Chin ? jak dlugo szła paczka do Polski i czy musi przechodzić przez cło ? Kto powiadamia ze przyszła i w jaki sposób ?
  • Mariusz Talaga

Witam.
    Do jakiej wartosci mozna nadac paczke z Chin zeby nie poszla na clo? Dodam ze to jest paczka odziezowa.
    i czy najlepiej nadac zwykla poczta.
    Czy gdzies jest cennik chinskiej poczty ile placi sie za kg paczki?
    Mariosso