-
Olo
-
Anonim
>Olo napisał
>pier$#% ze nie wypada to jest najwazniejsze :P, wyslij na PW
>ile; >
sam pan pier$#%! nie wyślę :P -
Michał
I jeszce jedno pytanie mi się nasunęło. Czy studiować chemię na politechnice czy na uniwersytecie? Plusy i minusy... -
Sorboza
politechnika +
+ zdobywasz tytuł inż. i masz większe szanse na rynku pracy
-
-
Michał
Tylko, że trzeba z matmy i fizy być dobrym, a ja nie za bardzo, a szczególnie z fizy, nie jestem specem:/
Jakieś jeszce pozytywy chodzi mi o uczelnię... -
Anonim
Z tego co mi wiadomo na Uniwersytecie matematyka i fizyka też Cię nie ominie ...a co do wyboru uczelni, po wyborze politechniki trzeba być jednak przygotowanym na to że tam to nie tylko chemii się będziesz uczył ale i oczywiście przedmiotów ściśle inżynierskich które czasami wiele z chemią nie mają wspólnego ... to może troszkę zniechęca ale jednak warto pomyśleć o polibudzie; ) -
Michał
Wiem, wiem, że mnie nie ominą, ale czy są strasznie trudne?? Już trzeba o tym myśleć bo we wrześnie deklarację będzie trzeba złożyć. A jak radzisz, matmę podst czy rozsz?? -
Anonim
Ogólnie już 2 lata na polibudzie mi minęły ... i jakoś sie kręci ... co do matematyki... politechnika matematyki nauczy czy chcesz tego czy nie :D oczywiście niezbędny jest własny wkład i ciężka praca. Ja na maturze nie zdawałem matematyki tylko pisałem test na polibudzie.
Ogólnie nie tylko sama wiedza się liczy, dużo też od szczęścia zależy. Jednym słowem czasami trzeba dużo pracy i czasu włożyć w studiowanie; ) ale się chyba to opłaca, czytałem jakiś czas temu w gazecie że bezrobocie wśród inżynierów to w Polsce nie istnieje .. więc ... aż chce sie studiować; ) -
sodek
ale powiedzcie czy wasze zarobki podwyzszaja srednie dochody polaka czy je obnizaja.. (podobno ponad 3000zl haha maj 2008) -
Arek
-
Sorboza
a lepsza Chemia czy Technologia Chemiczna (mam na myśli pracę po nich)? -
Arek
Technologia chemiczna, niezbyt się znam na skrótach dodawanych do imienia, ale chyba dodaje to inż. , a inżynier wszędzie znajdzie pracę