-
Syśka
-
Syśka
-
...Bartosh...
-
mili
-
-
Syśka
szukam na terenie wawy i bardziej bym wolala zeby dziewczyna dawala mi korki bo podobno lepiej tlumacza a ja mam chemie troszke do tylu bo pani mojej nie ma juz miesiac a ja tak uwielbiam ten przedmiot -
rataYek
tosh to feminizm! hehe nie wiem skad ludziom sie takie zeczy w glowie biora; > -
Syśka
naprawde!! pisze to co slysze :p a pozatym juz rok temu mialam korki z anglika z pania natalia i tlumaczyla mi tez chemie i extra tlumaczyla :) niestety wyleciala do holandji :((( -
...Bartosh...
To jakaś zniewaga meska :P:P
Moje koleżanki nigdy nie narzekały jak tłumacze :P
Jak dla mnie to babeczki tłumaczą jakoś chaotycznie i rozlazło a faceci konkretnie , tyle :P:p -
Syśka
ta kokretnie hymm trzeba bybylo popracowac z kilkoma korepetytorami zeby zobaczyc :PP no dobra moze niektorzy faceci dobrze tlumacza -
Bart
-
...Bartosh...
-
Syśka
wiecie moze jakie doswiadczenie trzeba wykonac zeby udowodnic roznice miedzy alkanami a alkenami?? -
Anonim
addycja bromu albo utlenianie przez KMnO4 w srodowisku kwasnym jest chyba najbardziej popularne w szkolach. -
Syśka
czy ja wiem ja mialam tylko ze alkeny i alkiny maja wiazania miedzy weglanymi nie trwale i przylonczaja do siebie brom albo chlor i to napisalam w tym zadaniu i sie boje ze mi nie uzna -
Syśka
bo ja mialam to zilustrowac i napisac reakcje i wniosek no to napisalam reakcje i wniosek a zilustrowac to nie -
Anonim
wiazania mają jak najbardziej trwale. mogą przyłączyć brom, chlor, (tzn jako doswiadczenie mozesz powiedziec ze odbarwiaja wodę bromową). -
Syśka
ale ja mialam w podreczniku ze maja wiazania nie trwale bo sa nie nasycone -
rataYek
no to moze lopatolgicznie; > wszystko co jest na swiecie chce lezec dupa do gory, wiec miec jak najmniejsza energie no i teraz przy wiazaniu podwujnym wystepuje wiazanie (pi) wysokoenergetyczne, no to atom jak ma sobie taki brom w poblizu to go hlus za jaja zeby samemu se tylek w spokoju przewietrzyc czyli. moral taki ze wiazania wysokoenergetyczne maja mniejsza trwalosc i dlatego latwiej je rozerwac od wiazan pojedynczych, i dlatego dla alkenow zachodzi addycja a dla alkanow nie. -
Syśka
-
Kama