Cervantes 34 [1477]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Mumin

Może mi ktoś 2jezyczny powiedzieć, czy omawialiśmy "Delincuente Honrado" Jovellanosa? bo mnie coś pamięć zawodzi. I jeszcze jeden dud: czy Juana Ramona Jimeneza trzeba umieć na ustną?
    Z góry dziękuję
  • Grono.Net

Musisz umieć WSZYSTKO!!!!!!!!!!; ]
  • Mumin

Zapomniałem dodać, zeby 1jezyczni siedzieli cicho?; ))
  • Grono.Net

Jedno???????? Pani WOLAND do 2 Cię liczyć nie nauczyła, dziecko?; ]
  • pure new pleasure seeker

coz...to tamto jovellanosa to nawet nie wiem co to jest; P wiec mam nadzieje ze nie wchodzi(szczerze mowiac to sadza ze bedzie memoria de espactaculos:) a jesli chodzi o juana ramona...to pomimo delikatnego przekreslenia go na mej kopii sadze ze wchodzi..
  • Mumin

Do 2 liczyć umiem, dzięki czemu wiem, że nie do wszystkich pasuje miano "2języcznych"; )
  • magooz

eeee tam, i tak wszyscy dostaniecie z lit. co najmniej 4 :] a chyba nie chodzi wam o oceny, prawda :>

w tym momencie wolalabym chyba nalezec do tych 1jezycznych...kurwa!!!nie wykonalam mojego niezwykle ambitnego planu na dzisiaj...co oznacza ze musze sie jeszcze bardziej sprezyc...
  • magooz

...i kolejny jednojezyczny sie wtranca; P
  • Mumin

To tamto Jovellanosa to chyba dramat :). Tez mi sie wydaje, ze da ten txt o teatrze. Kurdesz, myslalem ze Jimeneza mozemy sobie podarować :/

o oceny?!! mi chodzi o zaliczenie!!!! w przyp historii i polskiego.......
  • magooz

a o lit hiszp cichosza... :P
  • Mumin

ja codziennie mam ustalony plan i w miarę uplywu cennego czasu, stopniowo go ograniczam :/ Dzis chcialem historie skonczyc polska ale chyba nie da rady, bo jestem na II wojnie..

ja na dzis zaplanowalam literature...ale doszlam do gen 27...jutro lengwa..od soboty polski...a potem wracam do historii z ktorej juz nic !do ciezkiej cholery! nie pamietam...

ide sobie wiec bo jutro musze jakies 200% normy wyrobic...pzdr
  • Mumin

Tiaa. Powodzenia!
  • audrey_horne

Wydaje mi sie, ze Juan Ramon to jest jeden z poetow kumbre, el poeta mas brillante i el maximo exponente de cokolwiek - jak wszyscy inni;P
    A czy Borges jest przekreslony? Czy Arcipresta, Celestyny, lazika z Tormesu i Buskona moge sie z czystym sumieniem nie uczyc?
  • dementia

delincuente homrado to istotnie dramat jovellanosa, ale mamy wiedzieć ze był i że realizował postulaty oświecenia (i chyba także że cieszył się powodzeniem, ale nie ręczę)

Juan ramon najprawdopodobniej nie, buscon raczej też nie
    ale co do reszty to ja bym się przygotowała
    amen

Buahahha, jistoria...

kasiu-> ja tam sie tych tamtych nie ucze...bo chyba w koncu ustalilismy ze oni nie wchodza....ale juana ramona trza znac(tak mi sie zdaje)...
    dobra to teraz moja duda...ile tekstow roblismy z unamuno?! bo mi sie zdaje ze tylko jeden(ten o modlitwie)...ale wydaje mi sie to dosyc podejrzane..
  • audrey_horne

Oj wieeeecej, ale najwazniejsza jest chyba modlitwa i sindicatos (wiesz, ten sermon, demosle el opio, blablabla) - ten chyba nawet wazniejszy. Jeszcze robilismy taki tekst, gdzie Ejndzela bylala Manuela, czy jest niebo, czy jest pieklo. I tyle pamietam.
| |

nasza buda zajefajna. wszystkie ogłoszenia wrzucane poza wyznaczonymi wątkami usuwane będą be...

Fotki

Miejsca grona (1)