- 1
- 2
-
Anonim
Czy ktoś ma jakieś sugestie do kogo warto zapisywac się na ćwiczenia na 4ty semestr? MSP to Zajaczkowski albo Barburska. Z nimi mielismy zajęcia na I roku, ale jak jest z prawem gospodarczym Gromnicka/Kownacki i z prawem wspólnotowym Taborowski/Strąk? -
królowa życia
U Zajączkowskiego dość łatwo mieć dobry stopień, wystarczy dużo się zgłaszać i mówić, nawet nie do końca na temat, on i tak się cieszy, ze ktoś w ogóle spróbował odpowiedzieć na jego pytanie:). Z Kownackim nasz rok nie miał zajęć, Gromnicka jest bardzo fajna, ale nie dla ludzi, którzy lubią szkolny system prowadzenia zajęć, ona nie z tych, co podadzą Wam wszystko na talerzu. Co do wspólnotowego, to Strąk jest dosyć nudna, ale w miarę miła i zdecydowanie łatwiej zaliczyć u niej niż u Taborowskiego, którego wprawdzie nie poznałam osobiście, ale krążyły o nim bardzo złowieszcze legendy (ludzie chodzili po 10 razy do niego na dyżur, żeby zaliczyć, a jak ja, z piątką u Strąk, usłyszałam o co ich pyta, to jakbym bajki o żelaznym wilku słuchała, nie odpowiedziałabym prawdopodobnie na żadne pytanie;]). -
*aga*
ja z całego serca odradzam mgr Taborowskiego...o zgrozo...ten koszmar zapamietam do końca życia.Jak chcecie mieć spieprzone całe wakacje i spędzić je na dyżurze w PANie to zapraszam do niego na zajęcia
mgr Zajączkowski i dr Gromnicka są natomiast rewelacyjni:) -
Anonim
dzięki:)
Z Zajączkowksim miałam ćwiczenia z historii integracji, więc dobrze wspominam. A za resztę uwag, dzięki :) -
-
Anonim
mam jeszcze jendo pytanie, poniewaz chciałam zapisac się na wszystkie ćwiczenia w jednym dniu, ale zastanwiam, się - czy której z zajćc wymagaja jakiegoś większego nakąłdu pracy? Tzn. w granicach rozsądku :], ale czy trzeba szczególnie dużo czytać roic jakies referaty itp? -
królowa życia
-
anamaya
Taborowski nie byl taki zly.. trudno bylo zaliczyc bo trzeba bylo sie nauczyc i to porzadnie, ale potem na egzaminie u Czaplinskiego bylo duzo latwiej -
Anonim
Trzeba przygotowywać się na prawo wspólnotowe i gospodarcze; czytać orzeczenia przede wszystkim. Ja pamiętam miałam te dwa przedmioty pod rząd i było to męczące.
Jak nie chcesz być zwolniona z egz. z msp to nic nie musisz robić, ale warto powalczyć o 5 - wtedy na każde zajęcia czytasz materiały, czasem obszerne i robisz raz na jakiś czas referat - im więcej, tym lepiej:) -
Anonim
>anamaya napisała:
>Taborowski nie byl taki zly.. trudno bylo zaliczyc bo trzeba
>bylo sie nauczyc i to porzadnie, ale potem na egzaminie u
>Czaplinskiego bylo duzo latwiej
gowno prawda. ja mialem problemy zarowno u Taborowskiego jak i Czaplinskiego. meczarnia tego pierwszego w zadnym stopniu mi nie pomogla z drugim. polecam Taborowskiego tym ludziom, ktorzy naprawde pragna posiasc te zacna wiedze Prawa Wspolnotowego i sie dalej rozwijac w tym kierunku. mnie osobiscie imponowala jego wiedza
a prof. Czaplinskiego totalnie nie czaje, jakis humorzasty jest -
anamaya
-
*aga*
mgr Taborowski niestety nie jest obiektywny i jak mu sie cos/ktos nie spodoba to i tak nie zaliczy i tak...nawet jak umiesz bardzo dobrze to zada specjalnie takie pytanie że i tak nie odpowiesz.Obleje mase ludzi a poźniej sobie wyjedzie mówiąc że to nie jego problem.
Dla mnie wszystkie spotkania z nim były jedną wielką męczarnią a do tego niczego sie na nich nie nauczyłam bo odpytywanie z orzeczeń których większość grupy nie rozumie chyba nie jest dobrą metodą. -
Ali
ja tam lubilam Taborowskiego. bardzo inteligentny koles, swietny jako prawnik,ale niestety chyba za duzo obowiazkow wzial na siebie i jako cwiczeniowiec troche sie pogubil. w naszej grupie przez 4 zajecia robilismy te same orzeczenia, pozniej nadganialismy, nie przerobilismy calego programu a osoby, ktore nie zdaly egzaminu konczacego cwiczenia mialy pozniej problemy...
ALE
i tak go polecam w konfrontacji ze strak. mega nudna baba, cos strasznego! Taborowski jest przynajmniej przystojny;) (musialam!!;)
poza tym do tej pory pamietam to co bylo na cwiczeniach!
w egzaminie u Czapli tez to pomoglo!
-
Ali
>***aga*** napisała:
>mgr Taborowski niestety nie jest obiektywny i jak mu sie
>cos/ktos nie spodoba to i tak nie zaliczy i tak...
sero robil cos takiego?
>Obleje mase ludzi a poźniej sobie
>wyjedzie mówiąc że to nie jego problem.
no tu akurat przyznam mu racje, bo on od poczatku zajec mowil,zeby nie zostawiac wszystkiego na koniec,bo on wyjezdza pod koniec maja i go nie bedzie. lojalnie nas uprzedzil. badz co badz to faktycznie nie jego problem... jednakze opcja z egzaminem zaliczajacym cwiczenia bez mozliwosci poprawy byla chamstwem!
>Dla mnie wszystkie spotkania z nim były jedną wielką
>męczarnią a do tego niczego sie na nich nie nauczyłam bo
>odpytywanie z orzeczeń których większość grupy nie
>rozumie chyba nie jest dobrą metodą.
on podszedl do tych cwiczen z pewnym zamyslem. chcial nas nauczyc myslenia i umiejetnosci czytania orzeczen a nie dac nam info na tacy do wkucia. mnie tez to chwilami irytowalo,ze robimy inne orzeczenia niz beda na egzamie,ale coz, nie mozemy mowic,ze byl calkiem chujowy, bo nie byl! -
Anonim
nie rzucam sie, po prostu stwierdzenie, ze Taborowski swietnie przygotowuje do egzaminu bo duzo wymaga jest absurdalny. -
Anonim
popieram, Taborowski za duzo wymagal, jako cwiczeniowiec spieprzyl wszystko rowno. po piatym z kolei omowieniu tego samego orzeczenia i to w kompletnie odmienny sposob za kazdym razem (i to bynajmniej nie za kazdym razem w sposob bardziej przystepny!!!),to nawet osoby, ktore z poczatku co nieco kapowaly, wysiadaly... nie wspominajac o baraku orgazacji... -
Anonim
-
MONIQ
A może jakieś sugestie do co ćwiczeń z drugiego semestru???do kogo warto się zapisać?
antropologia społeczna Europy : dr Mikołaj Rakusa-Suszczewski czy dr Anna Ostrowska ?
ekonomia: dr Maria Johann czy dr Grażyna Bukowska?
podstawy logiki: mgr Radosław Brzeski czy mgr Kazimierz Czarnota?
historia kultury europejskiej Konwersatorium :mgr Dorota Jurkiewicz-Eckert czy dr Mirella Kurkowska?
-
MONIQ
-
Ania
czy mógłby ktoś powiedzieć do kogo warto się zapisać na ćwiczenia na 2 roku?
Międzynarodowe stosunki gospodarcze-do dr Gabrieli Grodkowskiej czy dodr Leszka Wincenciaka?
Informatyka – systemy informacyjne- do dr Anny Ogonowskiej czy do mgr Mariusza Luterka? -
Ali
Wincenciak super tlumaczy, jest mily, spokojny i bardzo sympatyczny
Co do inf to "za naszych czasow" byla tylko Ogonowska :P
- 1
- 2