Catalunya i català [108]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Hej, od tego roku zaczynam studia na Uniwersytecie w Lleidzie, czy ktos sie orientuje, jaka jest mozliwosc, ze czesci wykladow/ćwiczen bedzie po hiszpansku a nie katalonsku? bo jak do tej pory to zauwazylam, ze "tubylcy" rozmawiaja ze soba raczej po katalonsku.. a ja poki co jeszce nie znam tego jezyka :P
  • Anonim

Ja bylam na uniwerku w Barcelonie. Jako erasmus mialam pelna dowolnosc w wyborze zajec i mimo, iz celowalam w zajecia po katalonsku to wszystkie, oprocz jednych, mialam po hiszpansku. Jesli reszta studentow sie zgodzi to nie powinno tez byc problemu ze zmiana jezyka wykladow. Jesli chodzi o egzaminy to przewaznie mialam do wyboru wersje po katalonsku lub hiszpansku, czasem takze angielsku.
    Teraz przede wszystkim smigaj na intensywny kurs katalonskiego, chyba kazdy uniwerek w Katalonii organizuje je za darmo.
    powodzenia!
  • Anonim

dzieki za odpowiedz> co prawda je nie jestem Erazmusem, tylko jak powiedziala pani w Servei Linguistic - estudiante normal :P Zreszta wydaje mi sie, ze Barcelona jest bardziej otwarta na obcokrajowcow, w Lleidzie jak przyjechalam sie zorientowac co i jak to wszyscy mowili do mnie po katalonsku. Takze ten intensywny kurs musze zalatwic jak najszybciej :)
  • Anonim

A jest ktos kto mial bezposredni kontakt z Uniwersytetem w Lleidzie??
  • Gosia

Jest :)
  • Anonim

w BCN tez mowia do studentow nie rozumiejacych catala po catala, wiec tym sie nie rozni.
    Ja np. bede miala tylko jedne zajecia po katalonsku [1 z 7 roznych]
  • Anonim

Ja mam 3 z 5 po katalonsku... A mozesz zdradzic, co studiujesz, bo ja tez myslalam o UAB, tylko juz bylo za pozno jak mi wyslali credencial i nie bylo miejsc, takze chce sie przeniesc po prostu od nowego semestru
  • Anonim

Filologia hiszpanska + filologia angielska.
    Aktualnie mam 2 z 6 po katalonsku, ale mam nadzieje moc zmienic grupe [a wyglada na to, ze bez problemu.]
| |

dla miłośników Katalonii, języka katalońskiego i katalończyków :)

Fotki

Miejsca grona (0)