CASTINGI- agencje, modeling, sesje [10615]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Są agencje które oszukują, wręcz kradną np. LOOK MODEL. Zapłaciłem 200 zł za niby kontrakt i zrobili mi kilka zdięć przysłali je na płycie. Wszystkie tak beznadziejne że nikomu nawet nie pokazałem, bo się wstydziłem. Panie z tej "agencji" wydają się miłe i wogóle, ale tak naprawde chcą tylko wyssać pieniądze. Uważajcie na takich oszustów. Jeśli też zostałeś/aś tak potraktowana to podziel się w tym gronie, może kogoś uratujemy w ten sposób. Opiszcie dokładnie sytuacje jaka zaistniała. Pozdrawiam Was wszystkich serdecznie. :)

PS: trzeba się uczyć na własnych błędach. (niestety)
  • agatka

hehe ja tez tak mialam.zaplacilam polowe niby za fotki a dostalam takie badziewwie...jedynie 3 z nich (150) nadawaly sie w miare na pokazanie..;/
    OMIJAC MARSZAL!!!!!!!!!!!!!!
  • Anonim

A JA ZAPŁACIEŁ KURRRWA MAĆ 300 ZŁ. W "STUDIO 54" I HUJ NAWET NIE DOSTAŁEM ŻADNYCH ZJĘĆ !!!!!
    HEHEEHE
  • ★Dee

tez mnie chciali wziąć do studia 54...ale NA SZCZESCIE nie poszłam...fsssiiiiu!
  • Anonim

NO widzicie trzeba koniecznie uważać. Sprawdzać wszystko porządnie. Z resztą porządna agencja nie bierze pieniędzy za to za wpisowe. Powinno prawo zabronić czegoś takiego no ale oni to sie nie zajmują takim czymś. Piszcie Wszyscy jak Was oszukali. Pozdro i nie dajcie się więcej wrobić.....:)))
  • ♫ MERY Z PAKAMERY ♫

jednym ze sposobów na wyciągnięcie kasy jest telefon po castingu że zakwalifikowaliście się do szóstki albo trójki najlepszych do danej np reklamy i jeśli nie masz portfolio (a musisz je dostarczyś za 2 godziny) to oni ci na biegu zrobią za 300 zł
    i na tym koniec kariery :))
  • *P*A*U*L*A*

nie wieszcie tez agencji EPIZOD!!!!!!!! klamcy i naciagacze!!!!!! az szkoda slow!!!!!!!
  • Anonim

zobaczcie jakie to straszne i jak powszeche. Trzeba dobrze się pilnować bo inaczej słono się płaci. uhhhh. Może wymyślimy jak z tym walczyć :)???
  • The Blower's Daughter

ja też się kiedyś nabrałam....240zł za.... 2 zdjęcia!

w tym jedno umieszone na stronie internetowej było źle podpisane....(chodzi o wiek)

chyba z 5 lat mniej mi dali :D
  • Tefka

to nie wiecie że za zdjęcia się nie płaci...? omijać agencje underground sc,zoom
  • Anonim

to jakich nie omijać ??
  • Anonim

trzeba po prostu wszystko dokładnie sprawdzić. dowiedzieć się z internetu od znajomych itp. ale są znane agencje i tam powinno sie chodzić a nie tak gdzie płaci się za casting czy foty. pozdrowionka.
  • karina klim

Nie chodźcie na casting do klubu Underground!! Do agencji Winda Lift!! Zapłaciłam (uwaga) 600 zł za portfolio!! Fakt, 125 zdjęć, wszystkie poprostu świetne, ale na tym się skończyło. I omijajcie te agencje na Koszykowej.

tyle
  • Anais

i na Grzybowskiej tez omijajcie
  • a.

co tu duzo gadac...
    agencje które nie są znane lub bardzo mało to agencje do dupy, które chceą wyrwac kase a nic w zamian nie dają...
    jest naprawde kilka agencji które są dobre, znane i to do nich nalezy sie kierowac... nie trzeba tam płacic za port folio, bo jesli podobasz sie agencji to zainwestuje w ciebie, bo dla nich to tez kasa i to nie mała... jelis zas im sie nie spodobacie to powiedzą "dowidzenia", a nie ze "tak tak pani czy tez pan sie nadaje tylko musi pan/pani wpłacic pewną kwote" - takie sranie w banie!
  • ★Dee

[mango models jest ok?? ]
  • Paulina =)

Mango models i Orange Models to chyba najlepsze polskie agencje... Rozmawiałam nawet z bookerem z Orange ale powiedział mi ze jestem jeszcze za niska :P Jak urosne do 168 cm to moge sie do nich zgłosić...:P
    Nie polecam na tomiast agencji WindaLIft... niestety dałam sie wrobić i zabuliłam 300 zł.
    Teraz wiem że takie agencje nalezy omijać z daleka...
  • a.

najlepsze i naj uczciwsze agencje to:

Mango Models
    Model Plus
    Orange Models

to trzy nawiększe i najlepsze polskie agencje modelek/i ...
    moze jest ich więcej, ale nie sądze...
  • ♥Sylωusiα♥

Hmm Tomek ja ci powiem ze holly model to prawda ze naciagcze...:/
    zrobiłam u nich fotki za 150zł wraz z umowa i co nic nie przysłali jeszcze....:/ a 7. lipca robiłam zdjecia...:/ Moze spotkałes sie z PANIĄ ASIA? ehh szkoda słow...
  • Anonim

Jako pracowniczka agencji modelek moge Wam poopowiadac, jak to wyglada mniej wiecej na rynku.
    Porzadne agencje NIGDY nie zadaja od Was kasy za portfolio - same inwestuja, ew. mowia Wam, co macie zmienic w swoim wygladzie i robia kompletna ksiazke. Jednak nic za darmo - musicie podpisac z takowa agencja "cyrograf", tzn umowe na wylacznosc (nie mozecie pracowac dla zadnej innej agencji) najczesciej na 2-3 lata.
    Spotkalam sie jeszcze z innymi rodzajami umow - agencja nie ma na Was wylacznosci, jedynie luzno z Wami wspolpracuje. Wtedy jednak potracaja Wam koszty wykonania pelnego portfolio z zarabianych przez Was pieniedzy.
    A jak ktos na wstepie kaze Wam placic za foty, to znaczy, ze jest zwyklym naciagaczem; )
| |

Jeśli wiecie o organizowaniu jakiś castingów do reklam, teledysków, filmów czy innych produkcj...

Fotki

Miejsca grona (0)