California [887]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • ~~ Mangosha ~~

Hej!
    wlasnie umowilam sie na rozmowe z konsulem wiec wlasciwie nie jest to tai epewne, ze pojade, ale sa na to szanse, wiec zaczne powolutku zadawac pytanka:)

Po pierwsze kto byl i ma dobre rady?
    Jade do znajomych i prawdopodobnie dopiero na miejscu bede szukala pracy..lekko mnie to stresuje. Jaies rady?

Kolejne pytanko czy ktos przebyl juz rozmowe z konsulem, chodzi o wize turystyzna???

Najgorsze jest to, ze jest pozno i bilety drogie:(
  • Baron Von Krzych

Fajnie, ze jedziesz! Ale dokad; -) ?

Rozmowe z konsulem mialem w maju zeszlego roku - teraz juz mam dwie wizy :-|

W kazdym razie ta rozmowa to czysta loteria - nie ma sie co spinac bo jak masz nie dostac to nie dostaniesz - jak masz dostac to dostaniesz; -) Tylko sie tam nigdzie nie wygadaj, ze do pracy. Zacznij po angielsku jesli czujesz sie na silach - to zwieksza szanse.

Gosc mnie pyta "Why are you traveling to USA?"

Ja odpowiadam "Because i'm totally californicated" Lol.

I on nagle "Wow, really? Well, i'm from Los Angeles, here's your visa" - szczescie w zyciu trzeba miec; -)

Kiedy lecisz? Ja dopiero wrzesien/pazdziernik :-(
  • ~~ Mangosha ~~

Moze to smiesznie zabrzmi,ale wlasnie probj ustalic gdzie dokladnie jade czy do Santa Ana czy miasta kolo; ).

Wkurza mni tylko te 330 zl do kieszeniu USA bez zwrotu w rzie nie dostania wizy.

Moge mowic po ang,ale wole fr.

planuje leciec 10 lipca na 2 miesiace.

• ~~ Mangosha ~~

Ustalone - Sanat Ana.
  • Anonim

Jedziesz tam sama? Ze znajomymi? na sudia czy oboz? czy mieszkac to jest wazne... ja byłem w stanach na florydzie w tamtym roku i dostałem turystyczna na 5 lat , a moj kumpel na 10 :) wiec to roznie bywa... w tym roku jade do Kalifornii. Dokładnie Berkeley blisko San Francisco a studiował bede prawdopodbnie w UC Los Angeles lub UC Santa Barbara lub UC Berkeley. Pomysl nad tym; )
  • ~~ Mangosha ~~

Dostalam turystyczna na 2 lata, ale raczej w przyszlym roku nie skorzystam.

Jade sama, ale do znajomych, do Santa Ana:)..nie powiem..wyjazdem sie stresuje, ale czuje, ze tobeda niezapomniane wakacje:)
  • Consulinho

Beda; ) Gosiu... luzik !
    Btw - ja mam na 10 :P
  • Ewa

wydaje mi się, że okres ważności wizy zależy też od wieku. ja jetem niepełnoletnia i dostałam wizę na 5 lat, za to mój ojciec już na 10. dostaliśmy je bez żadnych problemów. a w Californi byłam na 3 tygodnie. super wakacje. polecam wszystkim :D
  • Anonim

Zazdroszczę !! Kalifornia to chyba najbardziej pożądane przeze mnie miejsce na globusie. W przyszłości zamierzam się tam wybrać, ale co z tego wyniknie zobaczymy. Mam nadzieję, że problemów z wizą mieć nie będę. :)
  • Anonim

gowno parawda wiek sie nie lcizy...ja ja dostalem 2 lata temu i dostalem na 5,...moj kumpel troche mlodszy na 10 lat dostal ... zas moj kolega ktory jes z chin dostal na 2 miesiace...
  • pat

witam wszystkich..;))

lece do Californi juz 29 sierpnia.. aa; ))

pozdrawiam!
  • Tomasz F

A gdzie dokładnie lecisz ?
    Ja lece 9 września do Long Beach.
  • pat

bede mieszkac w Redwood City, jakies 30 min od San Francisco i San Jose
  • Tomasz F

To spory kawałek ode mnie :)
    Ale planuje odwiedzic tamte strony :)
  • pat

koniecznie trzeba zwiedzic te miasta..
    ja bede w redwood jeszcze nie wiem jak to bedzie wygladac, ale do SF i innych miast postaram sie wybrac..;)
  • Tomasz F

Zrobiłas już rozeznanie co zwiedzać ? :)
  • pat

wlasnie nie..

ale jade na dosc dlugo wiec mysle ze po zakupieniu mapy cos sie wymysli;)
  • ﮕ Luca

Zalegam w Carlsbad i w San DIego jak ktos planuje tutaj wizyte do dajcie znac, pozdrawiam
  • Tomasz F

Będe w San Diego, bo wybieram się do Meksyku wiec będe pzrejeżdzał przez SD. :)
  • Anonim

mnie czeka rozmowa z konsulem...mam nadzieje ze dostane wize na dluzej niz na 3miechy hehe bo planuje wyjazd na rok do rodziny do Sausalito, CA:)) i cannot wait;))