Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Nikołaj

Chciałbym się Was zapytać jaki macie stosunek do historycznej ideii pojednania się Brombergu z Thornem i stworzenia jednolitej aglomeracji na wzór Trójmiasta....? Chcielibyście w takim czymś mieszkać? :)
  • donia

chciałabym mieszkać tam, gdzie znajdę pracę, założę rodzinę i będe szczęśliwa.......jeśli to miało by być w "połączonych miastach" to czemu nie
  • Anonim

pomysl wydaje sie byc ciekawy i zapewne oba miasta by na tym skorzystaly, ale wydaje mi sie, ze jest to nierealne, bo w toruniu mieszka wiele zakompleksionych wzgledem bydgoszczy osob :)
  • guess?

albo i na odwrot..
    ja jestem za, jak najbardziej :-))
  • Anonim

mam stycznosc z kilkunastoma osobami z torunia, takze czlonkami mojej rodzinki i zawsze oni pierwsi zaczynaja zlosliwe docinki w strone bydgoszczy. tam wszyscy najezdzaja na bromberg, zupelnie bezpodstawnie, ale nie ma sie co dziwic, przykladowo opere i przegubowe autobusy moga sobie u nas obejrzec...w toruniu panuje zbyt duzy patriotyzm, przywiazanie do miasta, zeby cos takiego jak polaczenie moglo nastapic w najblizszym czasie.
  • Anonim

myśle, że realizacja tej idei to tylko kwestia czasu;) oba miasta przecież coraz bardziej rozbudowują się w swoim kierunku:P ja osobiście nadzieję na powstanie doubleCity pokładam w nowym otwartym na innych, pokoleniu;)
  • monika

Jako urodzona bydgoszczanka, ktora skonczyla studia w Toruniu i wspomina je w samych superlatywach uwazam, ze swoiste polaczenie miast wyszloby wszystkim na dobre. Trzymam kciuki, zeby urzednicy nie pogryzli sie o paradoksalne roznice zdan.
  • Ricky Fitts

Mamy z Toruniem wiele wspólnego. Od jakichś 3 godzin - ptasią grypę ://////
  • Anonim

>Ricky Fitts napisał
    >Mamy z Toruniem wiele wspólnego. Od jakichś 3
    >godzin - ptasią grypę ://////

oficjalnie od 3h:>

• Anonim

heheh fajnie byloby kolejka kursowac do torunia?:)
  • Nikołaj

i jednolite bilety komunikacyjne....ulgowy 1zł normalny 1,50- cudnie!
  • Ambroży Kliks

Idea znakomita. Sratatata. To najmniej ciekawy temat w tym...temacie.

Mnie interesi, jak bedziemy sie np nazywac. Mam z reszta, jak mi sie wydaje, zenitalnie blyskotliwy pomysl... Torbyd.

Jeden co prawda juz jest, ale jak wiadomo, co dwa Torbydy, to nie jeden. Obysmy tylko nie skonczyli tak, jak ten pierwszy.
  • Anonim

jakie to metaforyczne
  • vonsko

z tego co mi wiadomo to rok temu połączenie owo było w grubych pertraktacjach i do skutku nie doszło - dlaczego ? - bo sie nie opłacało robić tego na dwa miasto - wiec szybko sie przylaczyl chyba wloclawek czy i inowrocław - niestety wowczas nastąpiła natychmiastowa rezygnacja z powodu hm... tego nei wiem... tak czy siak sądze ze to nadal idzie w dobrym kierunku
  • donia

nie no włocławka to w to niemieszajmy

a Torbyd to jeszcze istnieje?
  • Nikołaj

nie istnieje
  • Anonim

jak to!!od kiedy:(
  • donia

z tego co ja wiem.....to już od ponad roku
  • Anonim

ja mam samych wykladowcow z torunia u mnie na adm; ( cały czas jakies szykany i beznadziejne docinki :/
  • Nikołaj

Czasem odnoszę wrażenie, że Toruń jest zakompleksiony...ani to krakowski ani to warszawski.....;|