-
Nikołaj
Chciałbym się Was zapytać jaki macie stosunek do historycznej ideii pojednania się Brombergu z Thornem i stworzenia jednolitej aglomeracji na wzór Trójmiasta....? Chcielibyście w takim czymś mieszkać? :) -
donia
chciałabym mieszkać tam, gdzie znajdę pracę, założę rodzinę i będe szczęśliwa.......jeśli to miało by być w "połączonych miastach" to czemu nie -
Anonim
pomysl wydaje sie byc ciekawy i zapewne oba miasta by na tym skorzystaly, ale wydaje mi sie, ze jest to nierealne, bo w toruniu mieszka wiele zakompleksionych wzgledem bydgoszczy osob :) -
guess?
-
-
Anonim
mam stycznosc z kilkunastoma osobami z torunia, takze czlonkami mojej rodzinki i zawsze oni pierwsi zaczynaja zlosliwe docinki w strone bydgoszczy. tam wszyscy najezdzaja na bromberg, zupelnie bezpodstawnie, ale nie ma sie co dziwic, przykladowo opere i przegubowe autobusy moga sobie u nas obejrzec...w toruniu panuje zbyt duzy patriotyzm, przywiazanie do miasta, zeby cos takiego jak polaczenie moglo nastapic w najblizszym czasie. -
Anonim
myśle, że realizacja tej idei to tylko kwestia czasu;) oba miasta przecież coraz bardziej rozbudowują się w swoim kierunku:P ja osobiście nadzieję na powstanie doubleCity pokładam w nowym otwartym na innych, pokoleniu;) -
monika
Jako urodzona bydgoszczanka, ktora skonczyla studia w Toruniu i wspomina je w samych superlatywach uwazam, ze swoiste polaczenie miast wyszloby wszystkim na dobre. Trzymam kciuki, zeby urzednicy nie pogryzli sie o paradoksalne roznice zdan. -
Ricky Fitts
Mamy z Toruniem wiele wspólnego. Od jakichś 3 godzin - ptasią grypę :////// -
Anonim
>Ricky Fitts napisał
>Mamy z Toruniem wiele wspólnego. Od jakichś 3
>godzin - ptasią grypę ://////
oficjalnie od 3h:>
-
Anonim
-
Nikołaj
i jednolite bilety komunikacyjne....ulgowy 1zł normalny 1,50- cudnie! -
Ambroży Kliks
Idea znakomita. Sratatata. To najmniej ciekawy temat w tym...temacie.
Mnie interesi, jak bedziemy sie np nazywac. Mam z reszta, jak mi sie wydaje, zenitalnie blyskotliwy pomysl... Torbyd.
Jeden co prawda juz jest, ale jak wiadomo, co dwa Torbydy, to nie jeden. Obysmy tylko nie skonczyli tak, jak ten pierwszy. -
Anonim
-
vonsko
z tego co mi wiadomo to rok temu połączenie owo było w grubych pertraktacjach i do skutku nie doszło - dlaczego ? - bo sie nie opłacało robić tego na dwa miasto - wiec szybko sie przylaczyl chyba wloclawek czy i inowrocław - niestety wowczas nastąpiła natychmiastowa rezygnacja z powodu hm... tego nei wiem... tak czy siak sądze ze to nadal idzie w dobrym kierunku -
donia
-
Nikołaj
-
Anonim
-
donia
-
Anonim
ja mam samych wykladowcow z torunia u mnie na adm; ( cały czas jakies szykany i beznadziejne docinki :/ -
Nikołaj
Czasem odnoszę wrażenie, że Toruń jest zakompleksiony...ani to krakowski ani to warszawski.....;|
- Przeglądaj grona w kategorii Kraje, Miasta i Dzielnice
- Przeglądaj grona w okolicy Bydgoszcz
- Załóż własne grono tematyczne