-
aż malusia
jak w tytule.
Bydgoszcz to specyficzny rynek dla większości przedsięwzięć- jak jest w tym, chcąc- nie chcąc- niełatwym temacie?
-
Mati
ostatnio coraz czesciej odwiedzam instytucje opera/teatr/filharmonia i powiem szczerze ze ciezko mi jest kupowac bilety ponad miesiac wczesniej bo chce isc w kwietniu na jakas opere.. myslale mze tam nie chodzi tyle ludzi a tu trzeba repertuary tak szybko ogladac i bilety zamawiac -
aż malusia
zgadzam się z Tobą całkowicie... na Płatonowa, przez małą zamułę dobre pół roku polowałam -
-
shu
Teatr Fuzja "Sen Wahazara" 27 w Yakizie, cyklicznie pojawiają się teatry offowe
http://www.youtube.com/watch?v=YSBc... -
Anonim
Dobrze mieć jakiegoś "organizatora" w towarzystwie, który z automatu rezerwuje nadmiar biletów na wszystko. Z tej właśnie przyczyny gładzę aktualnie po grzbietach dwa bilety na niedzielę do teatru na "Łaknąć".
Mówią, że to dla dorosłych. Istnieje więc szansa, że będą cycki. -
Moo-Moo
>TV napisał
>Dobrze mieć jakiegoś "organizatora" w towarzystwie, który
>z automatu rezerwuje nadmiar biletów na wszystko. Z tej
>właśnie przyczyny gładzę aktualnie po grzbietach dwa
>bilety na niedzielę do teatru na "Łaknąć".
>
>Mówią, że to dla dorosłych. Istnieje więc szansa, że
>będą cycki.
a w tej kwestii polecam płatonowa.. wszystkie topless; -) -
aż malusia
hehe, dokładnie- cycków tam nie brakuje... i to atrakcyjnych :)
a na Łaknąć muszę się zakręcić o biletos, choćby na koniec marca. Czyli pewnie pójdę gdzieś w czerwcu :/ -
Anonim
Wygląda zatem na to, że Płatonow jest sztuką stworzoną specjalnie dla mnie ^_^ -
Anonim
Są jeszcze bilety na "Łaknąć" na środę 10 marca, g.20:00
Rezerwacja tutaj: http://teatrpolski.pl/?app=repertua...
Ostatnia szansa w tym miesiącu.
Z innych atrakcji - dziś w Operze Nova kolejna wizyta Teatru Kwadrat.
Komedia "OŚLE LATA" Michaela, g.17.30. i 20.15.
Obsada: Grzegorz Wons, Marek Siudym, Andrzej Grabarczyk, Paweł Małaszyński, Ewa Borowik, Paweł Wawrzecki, Andrzej Szopa, Maciej Kujawski, Wincenty Grabarczyk.
Ceny biletów niestety: 105,- 85,- -
Anonim
Się wypowiem o "Łaknąć" zatem.
Po kilkunastu minutach miałem na końcu języka siarczyste "sram na teatr nowoczesny!". Potem jednak nieco się oswoiłem i zacząłem opowiadaną historię porządkować. Polecam wszystkim wyznawcom kultury chaosu, jako przestrogę, objawienie, przebudzenie. Niestety nie znajdą tam rozwiązania. Znajdą za to poruszające puenty i barwy odpowiadające zapaskudzonemu stanowi ich duszy.
Niestety, dalej wolę patrzeć w jednym kierunku, zamiast rozglądać się (spektakl dzieje się dookoła widza) i dalej wolę podniosłą i melodyjną formułę teatru nieco bardziej tradycyjnego. Za to na plus pan plumkający na gitarze z zabawkami.
Cycków nie odnotowano, ale nie były potrzebne.
I jeszcze! Jak mówią "kurwa" i "chujowe" to nie brzmi to tak, jakby im kością w gardle stawało. Aktorsko zatem całkiem spoko. -
owca
Właśnie wróciłem ze sztuki "babel". Wszystkie wcześniejsze , grane w bydgoskim teatrze, zdecydowanie się chowają. Babel to to pozycja ciężka, zaskakująca, czasem nużąca. Zdecydowanie opowiada o śmierci, jednak często występują motywy seksualności człowieka a przede wszystkim religijne. Zatwardziali katolicy lepiej niech nie idą na tą sztukę ponieważ poczują sie spoliczkowani. Nie jestem katolikiem więc nie czułem większego dyskomfortu. Niesamowita jest scenografia; woda na scenie, "łóżka" z kostnicy, nadzy ludzie i wielki Jezus wiszący na krzyżu który pojawia sie nagle i jeszcze szybciej znika. Widziałem wiele "hardkorowych" sztuk, jednak ta mnie niezmiernie zaskoczyła. Dwa razy wypowiedziałem głośno "o kurwa" charakteryzujące moje zaskoczenie. Uwierzcie mi że innego nie znajdziecie, widząc owego jezusa albo scene z kostnicą. Tak czy inaczej Dominika Biernat jest najlepszą aktorką w tym teatrze! -
Anonim
Mój KaOwiec już mi ponoć zarezerwował, a mój znajomy, znany z fatalnego wprost gustu, mówi że chujowe. To może oznaczać tylko jedno. Będzie dobrze. -
Luli
ja byłam ostatnio na 'joannie d'arc. proces w rouen'. hmmm. szacunek za przetłumaczenie procesu na PL. tego tekstu jeszcze u nas nie było i obcowanie z autentycznym zapisem ostatnich rozmów J. d'arc to jest przeżycie... ale niekoniecznie teatralne.
Sam spektakl jest chaotyczny, robiony z niby-offowym podejściem - nie ma postaci jako takich, bo każda z 5 aktorek bywa zarówno Joanną, jak i oskarżającymi. Tylko że brakuje w tym chyba logiki. To raczej zbiór impresji i etiud, a nie wypowiedź na temat wiary. Albo może nie zajarzyłam...
tutaj więcej tekstu o moich odczuciach: http://www.mmbydgoszcz.pl/6717/2010...
a jeżeli ktoś wyczytał z tego spektaklu więcej, to chętnie dam się oświecić :) -