-
Screwball
APK prezentuje:
20.02 TABUBAR
Truskawkowe Studio
(Urodziny Screwball’a)
Mieszkańcy miasta Bydgoszcz, w kooperacji z Akademicką Przestrzenią Kulturalną oraz klubem Tabubar postanowili uhonorować jednego z najznamienitszych przedstawicieli współczesnej muzyki, którego nieoceniony wkład w kulturę... Okej, okej. I tak wszyscy wiedzą, że sam sobie piszę tego newsa, w związku z powyższym do rzeczy. Zapraszam wszystkich serdecznie na swoje urodziny, podczas których, jak zawsze, kilka osób zapewne osiągnie maxa. A dlaczego tak miałoby się stać? Powód jest prosty – nareszcie na „połamanej” imprezie w Bydgoszczy wystąpi MC z prawdziwego zdarzenia, który nie tylko rewelacyjnie nawija, ale również świetnie śpiewa. Kto to taki? Oczywiście Cheeba, znany z junglowej ekipy Respecta, choć przede wszystkim jako członek jednego z najważniejszych polskich składów reggae – East West Rockers.
Zaczynał w rodzinnym Opolu na lokalnych jam sessions oraz w kapelach takich jak acid jazzowy band 3k project, kultowy opolski ShauPalatshyhashyshu oraz rockowo altenatywny projekt 2,5 l. W latach 90. znany w mieście z udziału w niezliczonych imprezach jungle
i breakbeat na których udzielał się jako mc. Potem przez kilka lat aktywny w pierwszym dolnośląskim składzie drum’n’bass Tru Kru pojawia się częściej na imprezach w całym kraju. W międzyczasie rozwija swoje muzyczne zainteresowania aż do przyjęcia jednorodnego stylu reggae i dancehall.
Około roku 2004 spotyka Kubę 1200 i zaczynają grać pojedyńcze imprezy jungle. Po niedługim czasie zawiązuje się pierwszy skład soundsytemowy z Grizzleem i JahLaptopem robiący systematycznie ogniste bashmenty w opolskiej kolebce EWR, klubie "Promenada".
Wtedy też ekipa przyjmuje nazwę East West Rockers. Cheeba wydaje w Karrot Kommando oraz Prosto Label.
Support oraz reszta informacji na stronie apk.byd.pl
-
Anonim
-
TomusH
-
-
Screwball
Hehe, w sumie dobry pomysl; )
Oki - linijka przedstawia sie nastepujaco:
22.00 - Halle
23.00 - Piko
00.00 - CHEEBA feat Screwball
02.00 - Rudeboi
03.00 - Gruesome
04.00 - b2b
sobota 20.02.2010 • start: 21:00 • bilety: 10 zł (karty, studenci,)/ 15zł -
Halle
oooo
nikt mi nie wspominał o sobotnim boookingu; )
oczywiście chciałem się sam wprosić, no ale jak już zapraszacie... i to sabotując SzmikoTroglozaurusa... :)
Karpackie Watching You
peace -
Anonim
Maras - Cheeba zezwolił na nagranie materiału z imprezy? Jak tak, to można by o tym pomyśleć. -
Screwball
>Halle napisał
>oooo
>
>nikt mi nie wspominał o sobotnim boookingu; )
>
>oczywiście chciałem się sam wprosić, no ale jak już
>zapraszacie... i to sabotując SzmikoTroglozaurusa... :)
>
>Karpackie Watching You
>
>peace
Za duzo Karpackiego! Gadalismy o tym juz dawno temu ale jak widac chyba w zbyt dobrym stanie; )
pozdr -
Screwball
>neurobot napisał
>Maras - Cheeba zezwolił na nagranie materiału z imprezy?
>Jak tak, to można by o tym pomyśleć.
Impreza będzie w całości rejestrowana.
pozdr -
Anonim
-
księciunio
Sądzac po frekwencji na Fejsie to truskawkowy melanż będzie epicki a maras zostanie komendantem melanżu -
Anonim
-
gruesome
>Screwball napisał
>Impreza będzie w całości rejestrowana.
>
>pozdr
do 3.00; )
-
Anonim
>gruesome napisał
>>Screwball napisał
>>Impreza będzie w całości rejestrowana.
>>
>>pozdr
>
>do 3.00; )
>
Przemku, planujesz pić alkohol? -
-
TomusH
gdyby Przemysław akurat nie mógł , to ja Piotrze z chęcią dźwignę to brzemię; D -
Anonim
-
gruesome
>neurobot napisał
>Przemku, planujesz pić alkohol?
planuje wlasnie nie....
a wiesz jak z planami jest; )
-
achra
-
Screwball
-