-
tytt
little children - dla fanow kina bez poscigow i strzalow, za to nasyconego emocjami. zyciem. w roli glownej: kate winslet
hollywood land - oryginalnie opowiedziana historia zbrodni w LA z genialnym adrienem brody
i uwaga: angielski pacjent :) - moze dlatego ze nie ustepuje genialnej książce :p
tera wy!
-
Anonim
>tytt napisał
>little children - dla fanow kina bez poscigow i strzalow, za
>to nasyconego emocjami. zyciem. w roli glownej: kate
>winslet
>
>hollywood land - oryginalnie opowiedziana historia zbrodni w
>LA z genialnym adrienem brody
>
>i uwaga: angielski pacjent :) - moze dlatego ze nie ustepuje
>genialnej książce :p
>
>tera wy!
>
z angielskim pacjentem przesadziles; ) :D hehe flaki z olejem .. chyba raczej romansidlo dla naszych babc ..
-
tytt
-
-
Satine
Z ostatnio ogladanych to dla mlodych- Swięci z Bostonu
niby akcja a dawno sie tak nie smialam plus jakze nieatrakcyjny i jakze boski William Dafoe :D
a z filmu z pokladem emocji i psychologicznych kontekstow - Podejrzany <w nowej wersji z Genem Hackmanem i Monica Belucci >
zdaje sobie sprawe ze mam opoznienie w ogladaniu filmow ale mam nadzieje ze ktos ich jeszcze nie widzial; ) -
vonsko
ja polecam : lock stock two smoking barrels - film bardzo podobny - w realizacji do snatch'a (przekret) z tym że obsada aktorska to głównie anglicy plus wszystko dzieje sie w londynie. dobre kino akcji z genialnym klimatem. -
ktb
z ostatnih:
- no country for oldmen - mimo drastycznego poczatku i obaw ze film bedzie zapisem z krwawej podrozy jakiegos psyhola po ameryce (na szczescie obawy plonne)
- XXY - o 15letnim (letniej?) hermafrodycie z argentyny
i jeszcze, mimo mieszanyh uczuc:
- hidden strategy - w zasadzie 3 rozne filmy wymieszane razem, z czego podobal mi sie tylko jeden (ohy i ahy w trone meryl strip :*:*:*) -
tytt
fuckin amal zatem polecam tobie czarli
szwedzki sztos!
no country kurde nie widzialem-dobre mowisz? -
tytt
-
Anonim
cos dla uwaznych obserwatorow swiata wokol i wewnatrz siebie, oraz poszukujacych glebszych odpowiedzi na pytania "dlaczego?" "skad?" i "po co?", polecam film o charakterze dokumentalnym, gdzie na podstawie fizyki kwantowej wyjasniane sa rozne ciekawe, zagadkowe ale i fascynujace kwestie zwiazane z naszym zyciem. jak dla mnie film jest rozszerzeniem teorii zawartej w ksiazce "rozmowy z bogiem" ktora polecam rownie goraco.
i prosze nie zrazac sie ogolnym wykonaniem filmu, jako ze pewne animacje jak i gra aktorska pozostawia wiele do zyczenia, ale nie to jest najistotniejsze.
link do torrentu filmu:
http://www.torrentreactor.net/view....
napisy:
http://sharp.inten.pl/sharp/WtBdwK/
a jak ktos chce ksiazke moge wyslac na mejla:)
pzdr -
ktb
>tytt napisał
>fuckin amal zatem polecam tobie czarli
>szwedzki sztos!
no men, widzialem oczywiscie!
>no country kurde nie widzialem-dobre mowisz?
nom bardzo fajnie sie oglada! -
ktb
>tytt napisał
>i super film z cate blanchett: notatki o skandalu
taaak! i judi dench! :*:*
(o kurde, wyhodzi ze koham sie w staryh aktorkah :p) -
ktb
judi dench --> chocolat! :D slodki film o cudownym dzialaniu czekolady, i juliette binoche w roli glownej -
Anonim
hmm moze starszy film utkwil mi w pamieci .. zajebisty .. 1900 czlowiek legenda czy jakos tak ..
no i wiadomo smierc w wenecji; ) -
-
ktb
tytt, zle zrobiles zakladajac ten topik; p
monster - hociazby dla "odmienionej" charlize theron -
tytt
>ktb napisał
>tytt, zle zrobiles zakladajac ten topik; p
>
>monster - hociazby dla "odmienionej" charlize theron
odmienionej ale tez fantastycznej kreacji theron no i film tez zajebisty! -
Anonim
"1900 czlowiek legenda" z Timem Rothem bezbledny!! polecam:)
"Amorres Perros" Innaritu (tego samego co Babel), Vengo ( za muzyke), czeski film "Otik", francuski 'Basen' Ozona tez jest dobry.. tyle na razie mi do glowy przyszlo..
Juz nie mowiac o 'Fight Club', bo to chyba kazdy ogladal.. -
ktb
otik tak, super sprawa
dokladam zatem guzikowcow! :)
i jakos tak nie wiem czemu - kika - almodóvar'a - z zabojcza scena gwaltu czastka pomaranczy; ) -
Anonim
Ja tak oskarowo troszkę pojadę. W sensie z tego co warto obejrzeć wybiorę to co moim zdaniem naprawdę warto obejrzeć.
"There Will Be Blood" - przepyszna rola Day-Lewis'a (tego samego, co grał bossa gangu w Gangach Nowego Jorku). Faceta ogląda się non stop przez dwie i pół godziny i jest to ciekawy, emocjonalno-moralny spektakl. A rzecz o ropie naftowej z punktu widzenia pionierów, którzy niemalże własnymi rękoma tę ropę do wiader nalewali, czyli perspektywy, której raczej nikt z nas nigdy nie oglądał.
"Eastern Promises" - Vigo Mortenseen chyba po raz pierwszy zagrał cokolwiek głośnego, co nie było związane z pierścieniami i od razu bardzo miła rzecz. Historia z grubsza opowiada o mafii rosyjskiej w Londynie. Chłopaki zupełnie nie mają poczucia humoru, są śmiertelnie poważni.
"Sweeney Todd" - po tym filmie zamierzam nawiązać bliższy romans z musicalami. Jak ktoś oczekuje poważnego filmu o mordercy, to niech da sobie spokój, ale jak ktoś lubi piękne piosenki z wyjątkowo apetyczną, groteskową, Burtonowską ilustracją, no to dawaj. Tylko że jak siedziałem w kinie, to za mną siedział Jintron i jego ADHD i non stop serwował "błyskotliwe komentarze", zakłócając mi odbiór. Bądź przeklęty, Wojtku. -
tytt
>ktb napisał
>otik tak, super sprawa
>
>dokladam zatem guzikowcow! :)
>
>i jakos tak nie wiem czemu - kika - almodóvar'a - z
>zabojcza scena gwaltu czastka pomaranczy; )
nr 1 almodovara - drżące ciało!
apogeum zaś almodovarszczyzny-wszycho o mojej starej! :)
tiwi-masz te filmy co je polecasz?
ooo i dodam jeszcze jeden film od siebie: talented mr ripley - tajemnica, toksyczna milosc, wspaniale kreacje matta damona (chyba jego najlepsza rola), G.Paltrow i mojej ulubionej cate blanchett! -
Anonim
>TV napisał
>"Sweeney Todd" - po tym filmie zamierzam nawiązać bliższy
>romans z musicalami. Jak ktoś oczekuje poważnego filmu o
>mordercy, to niech da sobie spokój, ale jak ktoś lubi
>piękne piosenki z wyjątkowo apetyczną, groteskową,
>Burtonowską ilustracją, no to dawaj. Tylko że jak
>siedziałem w kinie, to za mną siedział Jintron i jego
>ADHD i non stop serwował "błyskotliwe komentarze",
>zakłócając mi odbiór. Bądź przeklęty, Wojtku.
o tak, ''Sweeney Todd'' zdecydowanie