- 1
- 2
-
flerka
Jakie miejscowosci polecacie??
i do zwiedzenia i do spedzenia tam calego urlopu...
co myslicie o sozopolu?
czy warto tam jechac?
a moze nessebar? (czy jak to sie pisze) :)
czekam na opinie...
pozdr -
Anonim
sozopol mniej znany od nessebaru, w nessebarze więcej opcji jeśli chodzi o imprezy ale nessebar cholerni drogi jak na bułgarię a sozopol jeszcze ujdzie w tłumie wybór zależy od Ciebie pozdro -
Anonim
Ogolnie mi sie podobalo Kranevo, ale teraz troszke ceny podskoczyly. W tym roku jednak zdecydowalismy sie na Rawde. 3 km o nessebaru, a ceny tansze niz gdziekolwiek. Mam nadzieje ze bedzie dobrze. Wrazenia po powrocie :] -
olianna.
Osobiście polecam Sofię, nie tylko ze względów patriotycznych :) a jeśli chodzi o wypoczynek nad morzem, fakt - Sozopol i Nesseber są śliczne, natomiast Nesseber upodobali sobie turyści niemieccy, a Sozopol uchodzi za wylansowany kurort wśród mieszkańców stolicy. -
-
olianna.
A Rawda - dobry wybór, byłam w zeszłym roku; ) miasteczko nie duże, ale klimatyczne, polecam klub Varadero, czy jakoś tak, nie pamiętam... chociaż i tak na imprezy warto uderzać do Nesseberu. Poza tym fajne kino letnie i przede wszystkim - bar Hawaii z super drinami po smiesznych cenach (patrz: zdjęcie na profilu, to gdzieś tam po środku, dwie roześmiane panienki, właśnie w Rawdzie). -
Anonim
Jest taka mała miejscowosc jakies 50km od Sozopolu, której jedną z plaz jest Złota Rybka.
Takiej plazy nigdzie indziej nie widzialam - woda i piasek czysciutenkie. Nawet jak w Sozopolu jakies ataki glonow panowały tam zawsze w zatoczce było czysciutko. Piasek mieciutenki... bardzo polecam:)
Sofia jest dobra na 2-3 dni połazenia po sklepach z ciuchami (polecam bazar pod tamtejszym Pałacem Kultury - nie pamietam jak oni to nazywaja ale jest na koncu tej głownej ulicy Sofii;)
-
olianna.
-
Anonim
o, wlasnie:)
thx:))
w kazdym razie schodzac po wielu schodkach przed wejsciem do NDK mozna trafic na fajny maly bazar z dosc duzym wyborem dobrze 'podrobionych' jeansow.
A wzdluz tej ulicy (Oliana napewno tez wiesz jak sie zwie:P) jest duzo 'nieco' droszych ale dosc oryginalnych sklepów.
Poza tym ja uwielbiam chodzic do Goodys & Happy's - na jedzenie. Tez zawsze mi sie myla nazwy ale jak juz docieram marszrutką gdzie trzeba to sobie radze;)
No i lubie CYM. Ale tam juz jest calkiem zawrotnie jesli chodzi o ceny.
Ufff wiec moj ulubiony zakupowy temat wyczerpany.
Chyba zeby wspomniec o tym ogromnym typowym bazarze na obzerzach Sofii - polecam kupno butów, naprawde tanie fajne modele a w Pl. takich nie ma. -
Wujo
Hej,
zdecydowanie polecam Sozopol, co prawda troszke dalej, ale warto. W Sozopolu można naprawde się zakochać!(mnie wystarczył tylko jeden spędzony tam wieczór) ! W pytaniu sugerujesz, że chciałabyś jechać raczej nad morze, nie wiem jak bardzo pociągają Cię góry, ale ja spędziłem tam w tym roku wakacje życia. -
flerka
dzieki za odpowiedzi:)
tak, interesuje mnie morze i tylko morze :)
jeszcze mam takie pytanie, w jakich cenach sa kwatery w sozopolu a w jakich w nessebarze.
i zaczelam sie interesowac ta miejscowoscia niedaleko sozopolu.. z plaza zlota rybka, moze wiecie o niej cos wiecej?:)
pozdrawiam -
Anonim
zadzwonie dzis do mojego chłopaka i zapytam jak sie ta miejscowosc nazywala - wiem, ze placilismy nie bardzo duzo - moze pamieta ile.
poza tym tam byly 2 plaze i na tej drugiej - blizej naszego hostelu - kamienistej - był bar z tanimi drinkami dzialajacy w nocy, a dookola sporo restauracji i barów.
Naprawde bardzo polecam. -
~Magda~
A ja polecam Kiten, baaardzo fajnie:) Moze nie jest to az tak wielki kurort jak Sozopol czy Nessebar, ale jest naprawde fajna atmosfera.I wiecej Bulgarow niz cudzoziemcow:) -
Anonim
Ja w ogole polece Wam strone z info - tam na forum mozna uzyskac odpowiedz Bulgarow na wszystkie dziwne i mniej dziwne pytania:
http://www.bulgaricus.com
-
Anonim
-
m.
ja w zeszlym roku byBam w Primorsku.. i byBo genialnie.. najlepsze wakacje mojego zycia.. poznalam fantastycznych ludzi.. i wybawilam sie za wszystko czasy..
polecam zwlaszcza dyskoteki: Orgazm (sama nazwa mowi za siebie..) i Luxor..
-
Pete !
Byłem dwa lata temu w Primorsku (co prawda z jakiegoś biura...). Zajebista miejscowość. Ciężko mi porównywać bo w innych miastach w bg nie byłem ale: dużo pubów, ze 3 dyskoteki (przynajmniej w tylu byłem), dosyć sporo plaży... Wszystko za darmoche tam prawie rozdają, a szczególnie alkohol :D mhmmm "flirt" to było to co tygrysy lubią najbardziej; D Jak będe miał okazje tam kiedyś jechać to napewno z niej skorzystam i napewno wybiorę tą samą miejscowość :D Mój kumpel rok temu był w Złotych Piaskach i mówił że chociaż złote piaski dużo większe to klimat Primorska jest niezapomniany. :D
Jedyna wada to mało polaków, a raczej w bg ang. jest średnio rozpowszechniony więc polecam wybrać się ze swoją ekipą :]
@Martynka moje też jedne z najlepszych wakacji... LUXOR wymiata - niezapomniane imprezy ... taniec przy rurze itd. itp. :]
Btw. Orgazm to chyba był tylko pub z tego co pamiętam... -
Anonim
Podpisuje sie pod sugestia Mjacka! - zreszta rzem w bulgarskich gorach bylismy razem. Gory w Bulgari sa niesamowite. Szczegolnie okolice Rylskiego Monastyru. A juz nie byc w schronisku w Grynczarze pod Musala to zbrodnia:) Nigdzie nie ma takiego rumu jak tam i tak wspanialej obslugi (Kirilka i Velicka - pozdrawiamy!!). -
m.
jak ja byłam to wlasnie bylo w miarę duzo Polaków.. wlasnie ja też mialam kontaktr z ludzmi ktorzy byli w Złotych Piaskach i tak średnio im się podobalo..
ja bylam Primorskiem zachwycona..
w Luxorze.. ta zjeżdżalnia i kąpiel w pianie..; D fajny klimat..
masz rację, Orgazm to był pub, ale zawsze nocą byly takie niby dyskoteki.. taniec na barze.. i niesamowici barmani.. :)
faaajnie bylo..
pamietam że ryczalam jak wyjezdzałam..
:) -
A
...a jak Ci sie znudzi moczyc 4 litery w morzu i Cie przypadkiem zawieje do tej Sofii pod ten duzy aparat fotograficzny w celu zakupu butow tudziez jeansow na Vitushce (zwanej rowniez Magura Street;P) to zrob sobie postoj w Plovdiv polaczony z odbiciem w gory na Bansko. Odremontowali moze te fontanny pod NDK czy dalej strasza?;) A na miejscu mauzoleum to cos postawili? Bo drugar Georgi D. i tak sie pewnie w grobie przewrocil za to co mu zrobili podczas kampanii reklamowej filmu "101 dalmatynczykow". ROTFL :> -
ILV
- 1
- 2
- Przeglądaj grona w kategorii Podróże i Turystyka
- Przeglądaj grona w okolicy Bułgaria
- Załóż własne grono tematyczne