Bruno Schulz - Proza i Grafiki [322]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Witam!
    Miał ktos z was przyjemność "obcowania" z tą ksiazka?
    Ciekawa jestem opinii-wszelakich,za ktore z gory dziekuje:)
  • Hrihor

Z tą książką przyjemności nie miałem niestety, ale jeśli ją znajdę zabiorę się do lektury. Jarzębski jest świetnym literaturoznawcą, więc myślę, że jest przygotowania rzecztelnie, bez błędów merytorycznych...zresztą jak cała reszta jego książek, począwszy od tych dotyczących zagadnień ogólnych, a skończywszy an tych dotyczących Gombrowicza czy innych autorów.
    Zabieram się za szukanie tej książki;-).
  • Anonim

tak sie składa że mam tą książke (zakupiona z potrzeby -matura) ....wzięłam sobie za temat omówić cechy prowincji u Schulza, a jako że ten tytuł książki pasowal, naszukalam sie po bibliotekach, ale w koncu to ksiazka jeszcze "swieza" wiec jej nie znalazlam i kupilam ja sobie....teraz wlasnie zabieram sie za jej czytanie bo jakby nie bylo ustny polski mam w poniedzialek; ]
  • Anonim

hej a moze chce ktos sobie ta ksiazke kupic odemnie?:D:D
  • Letun

Genialna analiza. Też przydała mi się do matury; ) ale z chęcią przeczytałem ją jeszcze raz. Omawia po koleji główne tematy-obsesje Schulza. Baardzo polecam. Po przeczytaniu, Sklepy i Sanatorium smakują zupełnie inaczej :)
| |

Tak siedziała przez cały czas tej sceny, całkiem sztywno, z wielkimi, trzepoczącymi oczyma, po...

Miejsca grona (0)