Break Dance [1484]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Paulina.

W jakim wieku można zaczac naukę break dancu. Chodzi mi o ot czy mając 13-14 lat nie jest się za młodym aby podjąc naukę tego tanca... proszę o odpowiedz :))
  • ®CaMoL ®

jasne ze nie im wczesniej tym lepiej dla ciebie jesli czujesz ze chcesz trenewoac to nie masz sie nad czym zastanawiac, tylko duzo zajafki i checi i bedzie ok
  • Anonim

gorzej jak jest sie starszym jak ja chociazby, ja zaczelam jak mialem 16 lat a teraz powoli rezygnuje, (chociaz wcale nie chce) bo nie mam z kim cwiczyc, bardzo wazne jest zeby miec z kim cwiczyc bo samemu nie ma sie motywacji... :(
  • ®CaMoL ®

no fakt trzeba miec jakas ekipe bo samemu nic sie nie zrobi za bardzo w grupie jest wzajemna motywacja i kazdy kazdemu nawzajem podpowiada i pomaga
  • Karol Orzeł Orłowski

TZREBA MIEC 99 LAT ZEBY ZACZAC TANCZYC
  • K1

swiete słowa...ja zaczynałem na poczatku lat 90 i uczyłem sie sam...bary oklepałem w.... rok(!)...a teraz dzieciaki po miesiacu juz max kreca...pod okiem starszych,,,samemu ciezko choc tez da rade...ale pomoc jest zawsze po3ebna,,,,
  • Wojcieniu

Jak dla mnie to żeby do czegoś dojsc w breku to trzeba zacząć w wieku 8-9 lat później jest coraz trudniej z rozciąganiem i wogule ja zaczelem rok temu i jest mi ciężko nauczyć się czego kolwiek a szczegulnie jakieś powery ale wiadomo że jak się coś naprawde chce to nieważny jest wiek tylko nakład pracy
  • Grono.Net

Dla mnie najlepszy wiek jaki mozna zacząc tancowac breaka to jest 13-15 lat oczywiscie ze jak ktos ma 9 lat tez moze zaczac ale musi wiedziec z e tego naprwde chce pozdro
  • Johny

A tam zeby do czegos dojsc 8-9 lat - NIEPRAWDA!
    To nie jest gimnastyka ze musisz trenowac od 4 roku zycia po 6 godzin dziennie zeby cokolwiek osiagnac. Tu sie liczy zabawa po pierwsze. Tu sie liczy sztuka po drugie. Tu sie nie liczy wiek po trzecie.
  • Grono.Net

ten taniec mozna ternowac nawet w domu i sa efekty ale troche gorsze
  • dianka

Mam pytanie... Tancze hip-hop i bardzo chcialabym zaczac uczyc sie breaka... Zostalam uprzedzona ze dziewczyny nie maja szans w tym tancu... Tio priawdia??
  • Johny

To nieprawda, są dziewczyny które dobrze dają i my B-boye bardzo chcemy więcej B-girls!:) Prawda?
    W ogóle to nie rozumiem was dziewczyny, przecież popatrz na taką gimnastykę, gimnastyka kojarzy mi się z dziewczynami/kobietami powyginanymi we wszystkie strony. Tam to dopiero faceci "nie maja szans".:) Tańcz kobieto i pokaż jak kobiety potrafią się wyginać!:>
  • dianka

Dzieki! Wiesz ze nawet nie daleko siebie mieszkamy? Zapisze sie niedlugo na breaka.
    Dzieki bo juz mi sie plakac chcialo... :P
  • Pliszek

ja nie zajmuje sie breakiem dlugo choc mnie zawsze interesowal ale wydaje mi sie ze nie wazny jest wiek w jakim sie zaczyna.wydaje mi sie ze najwazniejsze to sa szczere checi, miejsce do cwiczen oraz towarzystwo w ktorym bedziecie sie nawzajem uzupelniac pokazywac bledy i pomagac.
    tyle
    pozdro
  • Johny

Pliszek dobrze mówi.
    Zapraszam SeiDi serdecznie do Legionowa na trening.
    GG: 3770034
  • -->> GoSiA<<--

No coś Ty chcesz zrezygnować z tańca ?? Ja na Twoim miejscu bym poprostu postarała się znalezc kogos z kim mozesz cwiczyć; )
  • Łukasz

Apropo dziewczyn to trudniej jest wam krecic breaka.Nie macie takiej masy miesniowej jak plec przeciwna i macie wecej masy tluszczowej(bez obrazy:)) wiec budowa ciala troszke utrudnia cwiczenia. Ogolnie rzecz biorac kobiety powinny od poczatku wchodzic glownie w styl bo w powerach nie macie szans a przy tym oprocz sily jest duzo kontuzji a kobiety to delikatne stworzenia:)
  • dianka

Dzieki...Jezeli chodzilo ci o taka mase tluszczowa jak piersi,biodra i takie inne kobiece kraglosci to masz racje...
    Ale z tymi kontuzjami,to kazda dziewczyna ktora chce cwiczyc breaka,ma swiaomosc ze bedzie ponosic obrazenia,ale jezeli sie kocha taniec,to nic nie przeszkodzi.Mowie to bo mam doswiadczenie z hip-hopem.Mialam przez to 2 razy skrecona noge i przemieszczenie kosci...
    Jaka ja jestem biedna : )...
  • Łukasz

No tak ale dziewczyna z poobdzieranymi do miecha barkami z saczacym sie osoczem i krwia troszke chyba nie bardzo fajnie wygladalaby albo z poobcierna twarza z guzami na glowie itd. Szkoda ciala kobiecego :]
  • Johny

Heheh barki do miecha i saczace sie osocze.:D
    No i pamietaj na kazdym treningu odpadnie Ci jeden palec iii iii od tomasow Ci wyrwie nogi.
    Dzołk, przesadziłeś trochę Jeff.:P Przyznam że barki rozwalone miałem (nie tak bardzo;>), ale zdążyłem (jak większość osób) nauczyć się lepiej zanim widać mi było gołe łopatki.:P:P
    Kobity muszą być twarde, znam jedną twardą, tańczy czasem u nas na treninach i modlę się by nie odpadła.