Boso jest fajnie! (dawniej: Boso po świecie) [333]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • olek (aka Reynevan)

Witajcie!

Jesienią i zimą dużo rozmawialiśmy o wspólnych spacerach, gdy nadejdzie sprzyjająca temu aura.
    Szczęśliwie nadeszła wiosna, zimno zniknęlo, a buty zaczynają parzyć w stopy.

Od razu zaznaczę, że chęc wzięcia udziału w spotkaniu zadeklarowali juz: EwaK, Olala, Aiwa, Darecki i kilka osób, których na gronie nie ma.
    Wszystkie Panie bojące sie, że bądą rodzynkami w stadzie mężczyzn mogą byc spokojne :)
    Nie będzie za to ekstremalnie. Zadnej Marszałkowskiej, spacerów po Dworcu Srodmiescie ani tp. Ale szczególy ponizej:

Termin:
    niedziela, 21.05 o godz. 10.30
    I proponowana trasa:
    Spotykamy się o oznaczonej godzinie przy fontannie na Placu na Rozdrożu, spacerujemy do Parku Ujazdowskiego, Parkiem, potem przechodzimy do Łazienek. Spacerujemy po
    Łazienkach, wychodzimy przy ul. Szwolezerów i wsiadamy w autobus 108.
    Stamtad dojeżdżamy pod EC Siekierki. Okrążamy elektrociepłownie, a potem... wchodzmy na tory kolejowe. Idąc wzdłuż torów dochodzimy do Wału
    Zawadowskiego. Wchodzimy na Wał i zagłebiamy sie w piekne i dzikie
    tereny nad Wisła - pelne piasku, traw, sciezek itp. Idziemy na poludnie,
    dochodzimy az do hałdy za piaskarnia (to tam, gdzie jest bocznica
    kolejowa), a stamtad kawałek i wsiadamy w autobus 164. Autobusem tym edziemy na Sadybę. Tam - w milym parku - oficjalny koniec spotkania.
    Ew. mozemy jeszcze pospacerowac (poływać?) w Jez. Czerniakowskim.

Jak pewnie zauwazyliscie, trasa jest duzo mniej miejska niz dotychczasowe.
    Mam nadzieję, że przekona to wszystkich wątpiących, albo mających obawy o stan chodników: Trasa wiedzie przez bardzo czyste tereny.

Niejakim wyczynem moze być przejście wzdłuż torów, ale są tam ścieżki i powinno sie udać.

Trasę też mozemy modyfikować. Np. zrezygnować z Parku Ujazdowskiego, a zamiast 108 pojechac 159 i okrążyć EC z drugiej strony (choc wtedy wiecej idziemy asfaltem, ale za to po bardzo ciekawych okolicach - prawdziwej wiosce w środku miasta.).
    Trasę szczególowo opisałem po to, abyście mieli wyobrażenie o charakterze spaceru i nie bali sie, ze bedziemy robili to, co Pietrek i Darecki; D

No to co? Kto chętny?
    Mam nadzieję ujrzeć las rąk! :)

• Aiwa

super, ja będę, Wspaniale! Mam nadzieję, że będzie nas
    dużo
  • mjh

ja też będę :P mam nadzieje ,że będzie nas dużo i boso:D
  • olek (aka Reynevan)

Hej!
    Cieszę się, Magdo, że dołączyłas.
    Jak na razie jest nas sporo, ale po spodziewałem sie nieco więcej. Chyba będę musiał sie przypomnieć kilku osobom! <groźna mina; )>

A może niesmiali (jak np. Bosy Chłopczyk) chcieli by nie tylko przyjśc w butach, ale i odbyć w nich kawałek spaceru, żeby się oswoić i przekonać, że nikt nie gryzie?
    Nawet jezeli tym razem jeszcze sie nie zdecydujecie na spacer boso, to przynajmniej się poznamy nieco lepiej i bedzie łatwiej w przyszłosci?
    (a poza tym - mozecie robic za fotografów!; ))

pozdrawiam i do zobaczenia! :)
  • Anonim

ja bym chetnie poszla, ale do wawy mam za daleko; )
  • Anonim

A ja chyba pójdę, o ile będe wtedy w wawie. Jak tak, to zabiore troche osób. Brzmi to ciekawie
  • Anonim

superowo, a ile potrwa ten spacer?:>
  • AF

brzmi baardzo ciekawie.no cóż,myslę,że mogę wstępnie zadeklarować swa obecność :))
    Reynevan-dzięki za wiadomość,już zupełnie zapomniałam o tym gronie; ]
  • olek (aka Reynevan)

O! To jest bardzo dobre pytanie, ale... nie wiem, czy jestem w stanie Ci na nie odpowiedziec.
    W kazdym razie autobusy powrotne mamy o 15.11 (z dalszego przystanku) i 15.07 oraz 15.52 z blizszego.
    Mysle, ze bedziemy starali sie trafić na te ok. 15, wiec ok 15.30 powinnismy wrocic do miasta.
    (Ale jezeli bedziemy chcieli przedluzyc... to z dalszego przystanku jest tez o 16.26, wtedy koniec bylby ok 17.; ))

...

Jak tak patrze na te godziny, to mysle, ze warto wziac jakąś wałówę. :)

Mozemy sie też poumawiać, że każdy zrobi jakieś zakupy wodno/sokowo/ciastowe o wartosci kilku złotych (5-7?)

Jezeli ktos ma mało czasu, to fajnie, gdy przyjdzie przynajmniej na tę część miejską. Z Łazienek wyjdziemy zapewne ok 12.

Czy ten termin do 15.30-45 nie jest za długi? To chyba akurat na wiosenny spacer :)
    A jezeli pogoda bedzie srednia, to po prostu ograniczymy sie do czesci miejsko-parkowej.

pozdrawiam :)
  • Ewak

Tak tak ja już wszystko mam zapisane w wielkim kalendarzu:) tylko ze zdrowiem gorzej, ale staram się nad tym popracować .Jeśli będziemy w łazienkach to warto zabrać kukurydze dla pawi , orzechy dla wiewiórek, bułeczkę dla kaczek karpi no i słonecznika i inne ziarna dla sikorek:)
  • Olala :)

Witajcie!
    Co za ożywienie, rzadko spotykane ostatnio!
    Oczywiście, chcę potwierdzić swoją wolę uczestnictwa. Mam nadzieję, że będę mogła się z Wami spotkać. Baaardzo bym chciała!
    Pozdrawiam wszystkich
  • Pietrek

>.Jeśli będziemy w
    >łazienkach to warto zabrać kukurydze dla pawi ,
    >orzechy dla wiewiórek, bułeczkę dla kaczek
    >karpi no i słonecznika i inne ziarna dla sikorek:)

Złotówki dla żebraków,
    słoninkę dla sikorek
    jabolka dla pijaków
    i innych darów worek.

Przepraszam, tak mi sie zrymowało:-)
  • olek (aka Reynevan)

Hej!

No to, sluchajcie, spacer juz w tę niedzielę.
    Ile osób mozna sie spodziewać? Czy ktoś jeszcze sie zdecyduje?
    Nowe głosy chetnie tu zobacze, a za potwierdzenia na priva bede wdzieczny!

(I pamietajcie - to naprawde nie boli. A jak sie towarzystwo nie spodoba, to zawsze mozecie powiedziec, ze macie nagly wypadek i zniknac jak kamforma :P)

Do zobaczenia!? :)

• Skippy

A mi tak przyszlo do glowy, ze sobota jest lepsza. Oczywiscie w niedziele tez bede, ale niedzielne popoludnie goni, a sobotnie daje swobode :)
  • olek (aka Reynevan)

Pewnie masz racje, ze generalnie w sobote lepiej.
    Ale co poradzić - ja w tym czasie jestem w mazowieckich lasach :)

• olek (aka Reynevan)

Pewnie masz racje, ze generalnie w sobote lepiej.
    Ale co poradzić - ja w tym czasie jestem w mazowieckich lasach :)

• Skippy

Trzeba sobie bylo zrobic wolna niedziele, a w sobote posiedziec w miescie :)
  • olek (aka Reynevan)

A kto powiedzial, ze mazowieckie lasy to wolnosc?; )

• sweed

Ja też przyjdę. Choć nie wiem, czy będę miał tyle czasu,żeby zostać do samego końca.
    Do zobaczenia!
    Marcin.
  • Aiwa

Był spacer, był małpi gaj w celu odmładzania się, był piaseczek, trawka i strumyczek i byliśmy my. A ten kto nie był niech żałuje :PPP
| |

Motto: "Jedyne w Polsce forum, na którym chodzenie boso nie ma konotacji erotycznych" co...

Fotki

Miejsca grona (0)