Boso jest fajnie! (dawniej: Boso po świecie) [333]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • olek (aka Reynevan)

Hej!

Jak pamiętacie niecaly miesiąc temu "dorwala" nas dziennikarka Zycia Warszawy i napisala o nas krotki tekst (artykul o nas ukazal sie 8.05, mozna go znaleźć tu: http://wiadomosci.onet.pl/1409347,2... ).

A teraz próbuje się z nami umówić dziennikarz radia Eska, by zrobić krótki materiał do wiadomosci i jakis niewielki reportaż.

Macie ochotę wziąc w tym udział?
    Nie bójcie sie! Wizji nie bedzie. Ba! Tym razem nawet zdjęć nie zrobią! A przygoda moze byc fajna (tak jak fajnie było w czasie rozmowy z Kasią z ŻW).

Propozycja terminu: czwartek, godz. 17.45
    Miejsce: Fontanna przy Placu na Rozdrożu (jest tam kameralnie, a i jest to dobry punkt wypadowy w kilka fajnych miejsc).
    Jakby co, to od jutra w moim profilu będzie mozna znaleźć telefon kontaktowy.

Znajdzie się ktoś chętny z "młodego pokolenia"? Czy znowu tylko "stare wilki" będą? 8-P

pozdrawiam!
  • Wera

No to ja przylezę.. jako "stary baran" :P

jasne że będzie fajnie..

a foty z ostatniego spaceru u mnie na stronie - http://weronika.baran.be też było super..
  • Sylfioł

Dla mnie czwartki i wtorki odpadają bezsprzecznie. Wolna jestem dopiero po 19tej;/
  • olek (aka Reynevan)

Hej!
    No to będzie nas przynajmniej trójka:
    Aiwa, Wera i ja.
    Prawdopodobnie będzie tez Asia.
    Panu redaktorowi to wystarcza, więc nas umawiam. Jakby ktoś chciał dołączyć, to zapraszamy.
  • Krewetka

No to bedzie nas czworka przynajmniej; )
  • Eksel

Tak się składa, że przez PNR wracam do domu i może się zdarzyć, że będę tam w okolicach 17:45. Jeśli tak to się pojawię, jako przedstawiciel "młodego pokolenia", jeśli to pojęcie określa zaczynających uczestniczyć w zbiorowych bosych spacerach; )
  • Wciąż Proteza; )

Cześć jesetm z radia Trójka i też bardzo zależy mi na rozmowie z Wami. Czy coś mielibyście coś przeciwko temu, żebym i ja wpadła? Albo jeżeli to niemożliwe to umówiła się jakoś z kimś na jutro - czyli czwartek? Pozdrawiam Serdecznie i licze na owocną współp[racę; ))
  • olek (aka Reynevan)

Ojej... ale urodzaj :)
    Marto, jak dla mnie to wpadaj smialo! :)
    Jezeli dziennikarz eski bedzie mial coś przeciwko, to najwyzej umowimy sie na inny termin!
    (nam tez zalezy na promocji nieco rozłożonej w czasie...; ))

pozdrawiam! :)
  • olek (aka Reynevan)

Krewetko! Bardzo sie cieszę, że i Ty bedziesz!
    Eskel! A czy da sie tak zrobic, żebys na pewno była o 17.45 na PNR? :) Sprawdzic Ci autobusy? :D

A Marta z Trójki ostatecznie też jutro bedzie... Co to sie dzieje...? :)

pozdrawiam i do zobaczenia! :)
  • Eksel

Jako, że Trójka to moje ukochane radio to stanę na głowie żeby przybyć :))) Autobusy już sprawdzone; p
  • Krewetka

Szok normalnie - skad my tacy popularni nagle; )
  • Wera

jak okazy w zoo :P
  • olek (aka Reynevan)

> jak okazy w zoo :P

o, to, to!
    :)

Ale ze sezon ogorkowy zaczął sie tak wczesnie, to aż dziw... w okół strajki, powodzie, katastrofy, a tu ktos sie nami interesuje? Tak przed sezonem urlopowym? phi... ; )

>Eksel napisała:
    >Jako, że Trójka to moje ukochane radio to stanę na
    >głowie żeby przybyć :))) Autobusy już sprawdzone; p

:)
    Skoro nie my, to przynajmniej radio Cie przyciągnęło..

Teraz chyba trzeba bedzie stworzyć listę "przynęt" dla pozostałych "potencjalnie chętnych"...; P

• Eksel

No właśnie dlatego, że sezon ogórkowy się zbliża to trzeba karmić słuchaczy czy czytaczy czymś lekkim i przyjemnym.
    Jakbym nie chciała przyjść to nawet radio by mnie nie przyciągnęło :)
  • Pietrek

>Teraz chyba trzeba bedzie stworzyć listę "przynęt" dla
    >pozostałych "potencjalnie chętnych"...; P

proponuję spacery po gorących węglach. Bardzo medialne. Od dłuższego czasu mam ochotę spóbować, ale jakoś nie ma okazji... chyba, że na grillu z teściami się uda.
  • Wera

> proponuję spacery po gorących węglach. Bardzo medialne. Od dłuższego czasu mam ochotę spóbować, ale jakoś nie ma okazji... chyba, że na grillu z teściami się uda.

po odpowiednim znieczuleniu wszystko się da :P
  • Pietrek

Da sie bez znieczulenia. Mówimy o spacerze a nie o staniu na bacznosc przez godzinę.
  • olek (aka Reynevan)

Ojej, a Wy znowu w offtopy wchodzicie?; )))

Spotkanie i wywiad odbyły się i były - myślę - udane!
    Jezeli dziwi Was liczba pojedyncza, to wyjasniam, ze pan z Eski wykręcił jakis dziwny numer, tudziez cos mu sie pomylilo, bo gdy przychodzilismy spoznieni (ok. 5-7 min) to on juz znikał, zrobiwszy wczesniej wywiad z jakąś nieznaną nam (acz tez bosą) parą.

Na szczęscie była Marta z Trójki, wiec w mediach zaistniejemy: jutro między 6 a 9 w programie Manna.

A jak przebiegł wywiad...? Marta nie dała nam nawet chwili do namyslu, nie mówiąc juz o złapaniu oddechu po biegu na spotkanie! Od razu zaczęła wypytywac i nagrywać... Dzieki Bogu obiecala, ze bedzie cięła i montowała! :)
    A sama rozmowa - tak wywiad, jak i ta nienagrywana - też były fajne. Zadnej sztywnosci, dystansu itp. Zresztą Marta się przyznała, ze też jest "swoim człowiekiem". :)
    Po wywiadzie poszlismy jeszcze na krótki spacer do Ujazdowskiego pobordzić w potoczku,podeptac trawę i pobawic sie na placu zabaw.

Dla mnie, przyznam, dzisiaj rozpoczął sie bosy sezon. Wprawdzie na spacerach bylem juz trzech, troche boso chodzilem w czasie weekendu majowego, ale dzisiaj po raz pierwszy w tym roku poczułem się naturalniej gdy butów na sobie nie mialem, niz gdy je potem zalozylem...

Juz się nastawiam na spacer w czerwcu! Mam nadzieję, że uda nam się go odbyć w sporej ekipie i pójśc gdzieś, gdzie jeszcze nie bylismy!

No i "last, but not the least": na spotkaniu była też Kasia, czyli Eksel!
    Witamy zatem kolejną (o ile dobrze liczę: piętnastą) uczesniczkę spacerów w grupie warszawskiej!
    Kasia zadeklarowala,ze o ile termin bedzie dla niej dogodny, to chetnie przyjdzie na następne spacery. Nie wiem, czy zrobiła to z grzeczności, czy też naprawdę tak czuje, ale klamka juz zapadla! :)

pozdrawiam i do zobaczenia następnym razem! :)

• Wera

A ja się cieszę, że mimo mojego zaspania zaczekaliście na mnie :) Było naprawdę miło.. i ten mikrofon nawet nie taki straszny..

Siedzę właśnie w Opolu i boso czekam na "nasz" materiał słuchając Trójki..
    zdecydowanie zabawy z psem na bruku "uszczelnianym" grysem to ogrom doznań dla stóp..
  • Wera

I POSZŁOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!

dla tych którzy nie byli się w stanie zwlec na 0746 by posłuchać powiem że brzmiało fajnie..

a na stronie na pewno się pojawi jakiś pliczek audio jak już dostaniemy go od Pani Redaktor

Dobra, można iść po kawę :)
| |

Motto: "Jedyne w Polsce forum, na którym chodzenie boso nie ma konotacji erotycznych" co...

Fotki

Miejsca grona (0)