-
Kaś
Mam taki pomysł, zorganizowania w jakiejś bliższej lub dalszej przyszłości obozu żeglarskiego na innym akwenie niż Mazury, bo ileż można pływać po tym samym. Dokładnie mam na myśli Zalew Szczeciński, który jest bardzo ciekawym miejscem. W jednym rejsie można pożeglować po jeziorze, rzece, a nawet wyskoczyć na morze. Można też zajrzeć do Niemiec. To taki niewielki przedsmak pływania morskiego, a jednak coś zupełnie innego. Ponieważ pomysł jest świeży, a impreza taka wymaga dużo przygotowań i przede wszystkim rozeznania na nowym terenie, byłaby planowana na wakacje pewnie za rok, ale podstawowe pytanie jest takie: czy ktoś w ogóle byłby chętny do takiej zabawy? czy jest dla kogo się gimnastykować, kombinować i organizować? dajcie głos proszę:)
pozdrawiam -
Rafał
pomysł fajny. Z jednym się nie zgodzę pływać po tym samym można dużo bardzo dużo, a pozatym to nie pływa się po tym samym, zawsze coś się zmienia. Nigdzie nie jest tak jak na mazurach.; ] zalew szczeciński napewno nie posiada takiego klimatu. -
Kaś
No jasne, że nie ma, ale może mieć zupełnie inny:) Akwen nie jest na razie zbyt popularny więc klimat możemy właśnie sami tworzyć:) -
Rafał
-
-
Mateo
gdzieś ostatnio był artykuł o tym, że władze regionu chcą przeznaczyć duże pieniądze na budowę przystani na zalewie żeby "odciążyć" Mazury, szczegółów nie znam,ale w czasie kryzysu może to nie być łatwe. -
Bartek M
Nie to, żebym stronił od alkoholu :), ale powiem wprost: Najpierw trzeba chcieć żeglować i być ciekawym świata, a na drugim miejscu stawiać picie wódy. Sporo ludzi ma te priorytety ustawione w odwrotnej kolejności, a wśród nich ciężko będzie wyszukać chętnych na takie eskapady. - Smutna, szczera prawda...
PS. sam chętnie się tam wybiorę i pomogę w prowadzeniu takiego obozu jeśli się odbędzie. -
Rafał
nie chodziło mi o picie wódy tylko o ludzi którzy będą tam jezdzić :) bo bez nich nie ma po co ogranizować wyjazdu -
Bartek M
To, co napisałem w ogóle nie nawiązuje do twojego postu.
Ale skoro potraktowałeś to tak personalnie tzn, że czujesz temat...
Swoją drogą powstaje pytanie: Dlaczego ludzie - właśnie ta ekipa, bez której nie ma co organizować wyjazdu - nie są zainteresowani takim wyjazdem?? -
Rafał
Myślę że są. tylko jeszcze o tym nie wiedzą. Dla wiekszości jest chyba za wcześnie na to żeby myśleć o wakacjach. A poza tym chyba miałeś racje z tym że nie wszyscy jeżdżą po to żeby żeglować czy poznawać świat... -
Kaś
Cieszę się Bartku, że jesteś zainteresowany pomocą:) jak coś by się kiedyś wyklarowało to na pewno dam znać.