-
anonim
-
engaged bimmer
jezeli kupisz zajezdzone bmw, to faktycznie bedziesz miala wydatki.
jesli natomiast kupisz w dobrym stanie, to bedziesz tylko lala benzyne do baku, zmiela plyny, i czerpala czysta radosc z jazdy :)
a na pytanie "czy warto kupic?" odpowiedz jest tylko jedna - stanowczo TAK :)
powodow jest mnostwo:
-swietne zawieszenie uklad kierowniczy,
-wspaniale brzmiace silniki - od 6 cylindrow wzwyz, a zwlaszcza v8,
-swietny design,
to co mi przychodzi na pierwsza mysl :) -
Saint Loup
wydatki szmatki
bmw daje przyjemność z jazdy pod każdym względem, czy to szybkiej czy wolnej
mozna jechać w długie trasy i jednocześnie odpoczywać
żaden inny ze znanych mi samochodów nie ma tego czegoś co ma bmw -
TeKaO
No wlasnie wczoraj wydalem i jestem mile zaskoczony.
Zrobilem przeglad w ASO (u Fusa w Warszawie). Autko ma juz 6 lat wiec jakies drobnostki do wymiany (pasek klinowy, rolka, itp). Bylem mile zaskoczony jak malo tego wyszlo...
Wczesniej mialem Volvo i byłem obdzierany ze skóry.
No i profesjonalizm ludzi u Fusa jest budujący.
No i przebywanie przez kilka minut wśród tylu ślicznie, wulgarnie porozbieranych X3jek, X5tek, nowych 6tek.... ufff.; ) -
-
Tom
Nosek słuchaj jest warto, ja kupiłem i nie żałuje (e36 320 coupe) Jestem zakochany w tym aucie. Namówił mnie przyjaciel który wie niemal wszystk o samochodach. Możesz wybrać wozik bez charakteru i tani w eksplatacji, ale chyba nie oto Ci chodzi? BMW mają chatakter, pozatym świetne silniki nie do zajechania jeżli nie przeciążasz go gdy jest zimny. Super zawieszenie i napęd na tylne koła. Full opcji tuningowych i nie są extremalnie drogie w eksploatacji. Moja osobista opnia jest taka że warto. Ale kolejny wózek jaki sobie kupie to Jaguar XJ. Pozdro -
engaged bimmer
ja mam obecnie e32 735, ale tez ostatnio zakochalem sie w xjr poprzedniej generacji, ewentualnie xj8, wiec cos z tych dwoch bedzie nastepne -
brak...
Heh auta zawsze sprawiają wydatki...czy Maluch czy BMW wydatek będzie...Z BMW troszkę więcej z eksploatacją, ale jak stać Ciebie na zakup takowego auta to nie masz się czym martwić!!Jeździe dobrze i cały czas:) -
0lla
Witajcie,dopiero dołączyłam do tego grona i tak sobie czytam co wy tam piszecie ...i w zupełności zgadzam sie z przedmówcami
Ja jeżdze od kilku lat dopiero i miałam okazje 3 razy zmienić samochód(mówię tylko o tych własnych oczywiście) a pierwszym było bmw e36,potem sportowe coupe mazdy mx a teraz co?? znowu powrot do bmki:-)) to auto o spotrowym charakterze ale bezpieczne i jeżeli chodzi o wydatki to zgodzę sie z przedmówcą jeżeli stać cię na dane auto to i na wydatki a bmka wbrew temu co się czasami słyszy nie jest drogim autem w eksploatacji a dla ciekawości mazda,którą miałam przyjemność jeździć ma przebitke cenową nad bmw co najmniej 3krotną,miałam okazje porownywać ceny amortyzatorów i spoilera...bo poza tym nie miałam większych potrzeb wydatków. -
Witam
Moi drodzy.
Nie ma się co oszukiwać. BMW jest drogim autem w ekspoloatacji. Przekonałem się o tym na własnej skórze wkładając w remont ok 1/4 ceny za którą Ją zakupiłem. Jeśli chodzi o części to nie ma aż takiej tragedii, ja jeżdżę 10 - letnią E36 coupe i jest sporo do wyboru i zawsze można się ratować zamiennikami. Ale odnośnie spalania to każde BMW pali b.dużo. i nie ma zmiłuj. Dla przykładu moja 320 pali 15 litrów w mieście co raczej nie jest ekonomicznym wynikiem. Jeśli chodzi o gaz w BMK-ach = to czysta profanacja.
Wracając do tematu, co chwila psuje mi się jakiś błachy element - nie jest to może kosztowne, ale strasznie mnie denerwuje. Pomimo tych wszytkich "minusów" uwielbiam to autko - bo jak to ktoś kiedyś powiedział - BMW to nie jest zwykłe auto - To auto ma duszę :).
Pozdrawiam -
Ruda Paskuda
Ej, moja 318i pali w mieście góra 10, a w trasie 7-8. Nie jest tak źle. Gorzej jest z częściami, bo wpierdala się w nie tyle kasy, że głowa mała. Ale dla chcącego nic trudnego, a jak się swoją brykę kocha, to trzeba w nią inwestować, nie? W każdym razie - za nic w świecie bym nie zamieniła. I nie ma zmiłuj - BMW bezapelacynym królem szos :] [a mam z czym kontrastować, bo mam niespełna rocznego crossfire'a i mimo iż ma 2 razy lepszy silnik i ogólnie kilka klas wyżej, to jednak nie umywa się do bejcy]
Pozdro600; ] -
PiotrG- www twojeautozniemiec.pl
Czesc,
ja jeździłem 320i A E 36 i nie miałem powodów do narzekań.
Autko w trasie spalało troszkę ponad 7 litrów na ustawionym Tempomacie a na mieście na przełożeniu Sport max 11,8.
W BMW najgorsze jest to, ze kupujesz autko przeważnie powypadkowy (uszkodzony bok i tył) ponieważ każdy zapierdziela BMW a czasami trzeba niestety zdjąć nogę z gazu.
Kto nie zdejmie, ten szybko sprzedaje pozostałości autka...., które potem trzeba ostro wyremontować. :P -
Anonim
Witam. Ja jeżdżę e30 z 92r.(touring) i jeśli chodzi o części eksploatacyjne to są tańsze od naprawdę sporej rzeszy aut(np.włoskich),spalanie nie jest tragedią,powiedziaqłbym nawet,że jak na takie auto jest rewelacyjnie niskie-w końcu to marka,która się nie musi liczyć z kosztami spalania swoich klientów-nie oszukujmy się-matiz pali 7 litrów,a seicento nie jest o wiele lepsze. Natomiast wszystko to co daje BMW w zamian jest na prawdę warte jakich kolwiek poświęceń. moje zdanie jest takie-dobre BMW się nie psuje,a co za tym idzie koszty eksploatacji wcale nie są wysokie-w końcu spalanie rzędu 8-12 litrów to nie tragedia,
(SIENA 1,6 pali więcej),a przecież podobno to jest auto z tych tanich w eksploatacji. Jednym słowem-skrót rozwinięty w temacie to mit.Pozdrawiam wszystkich. -
MANO - Music is everywhere
Witam. Obecnie e36 a wczesniej Mazda 626.
Juz sie tutaj jedna Pani na temat Mazdy wypowiedziała i przyznaje jej racje. Jezeli chodzi o części to Mazda jest duzo drozsza. Dlatego uwazam ze BMW oznacza BEDZIESZ MILE WSPOMINAŁ -
Długi
-
Punta z silnikiem 1.1 piją 8-9 litrów na miescie przynajmniej pod moją nogą, więc przykład 740 4,4 paląca 12-15 nie jest jakąś tragedią. Jesli ktoś lubi.. -
MARTINO #61
hmmm 12- 15 litrow ???
hmmm to w takim razie umnie jest cos nie tak :)
-
Robas
Witam ja powiem ze do mazdy to są drogie części bo to japoniec a ogólnie do japońców są drogie natomiast ja mam E36 i faktycznie psują się takie różne pierdółki typu nawiew (dzila na 4ce albo wcale) jakies pierdoly ogolnie ale co prawda to prawda beemka prowadzi sie swietnie a o czesci nie trudno i nie sa wcale drogie -
-
Anonim
Tak sie niby mowi, ze od ciezaru..:)
ale przynajmniej w przypadku BMek, to raczej nie funkcjonuje. Mam 318i E36 i obojetne czy jezdze srednio po Wawie 2,5 - 3 tysiace obrotow czy tez srednio 4 - 5 tysiecy, to pali mi w przedziale 11-12 litrow - spalanie waha sie zaledwie w obrebie roznicy 1 litra..
A i swego czasu pewien znawca teoretyk :) - ale i praktyk, mowil mi, ze w przypadku takich aut, jak BMW czy mercedes, nie ma zbyt duzych roznic w spalaniu w zaleznosci od charakteru jazdy.. - wiec chyba z racji tego jednego litra nie warto "stac w miejscu"..;)
oo.. skojarzylo mi sie jeszcze na potwierdzenie tego, co pisze - moj znajomy ma M3 94r podazje i jakkolwiek by Nia nie jezdzil pali mu po Wawie okolo 20 litrow!! ..:) spada maksymalnie do 18,5- 19.. - srednio jednak 20..:)) -
Robas
Tak wlasnie w beemce jest apropo spalania, jest wysoki i na stalym poziomie, ja mam 1.6 i pali 8- 10 a kumpel ma 325 z vanosem i 16-17 litrow mowie o warszawie
- Przeglądaj grona w kategorii Motoryzacja
- Przeglądaj grona w okolicy Polska
- Załóż własne grono tematyczne