- 1
- 2
-
Jasiek
Potrzebuje nawiązać kontakt z kims kto jezdzi 325tds e36 oczywiscie ??? Mam nietypowe pytanie, na ktore moze odpowiedziec mi tylko ktos kto taki samochod posiada. -
PiotrG- www twojeautozniemiec.pl
-
Jasiek
Na zimno pompa paliwa podaje paliwo, ciśnienie jest i samochod odpala dobrze. Gdy juz jest zagrzany po włączeniu stacyjki pompa nie podaje, zaczyna podawac paliwo dopiero w momencie kręcenia silnikiem. W zwiazku z tym długo kreci zanim odpali, poniewaz nie ma cisnienia. Próbuje sie dowiedziec czy w innej TDS-ie na ciepło pompa pompuje po włączeniu stacyjki czy tez nie? -
Wiesz, kiedyś miałem podobne objawy i sprawdziłem końcówki wtrysków. Tylko, że jak był ciepły juś silnik to wcale nie chciał odpalać , aż się wystudził.Po ich wymianie nie było już problemów do momentu pęknięcia uszczelki pod głowicą ale to inna historia.
-
-
Jasiek
U mnie koncówki są chyba ok. Brakuje tylko paliwa bo w przewodzie pod maską paliwo bardzo pozno sie pojawia. Najprawdopodobniej strzeliła mi pompa paliwa i daje za małe cisnienie, ba, tego cisnienia prawie nie ma !!! Mam juz inna pompe wiec sprawdze jak bedzie sie na niej zachowywac. Dzieki wielkie za odpowiedz. Pozdrawiam. -
Słuchaj jeszcze spotkałem się też z nieszczelnym układem paliwowym, sasysało powietrze i na obrotach auto działało ale dając gazu nie zasysało paliwa, ale to było zarówno przy zimnym jak i ciepłym silniku. Na zgięciu, już pod maską gumowego przewodu zrobiła się mała dziurka i czasami zasysał powietrze czasami nie. -
Jasiek
Moja jak juz odpali to chodzi bez zarzutu, idealnie. Problem tylko z odpaleniem na ciepło. W weekend bede mial troche czasu to założe wydajniejszą pompę paliwa i wyjdzie wszystko. -
Anonim
-
Jasiek
Ale na zimno jak pompa poda paliwo pali idealnie. Na cieplo długo kreci ale jak tylko doleci ropka odpala super. To jest własnie dziwne. Ale dzieki za odpowiedz. Pozdrawiam. -
Mały
odnawiam temat bo u mnie jest podobnie tylko ze u mnie slabo kreci jak by akumulator padal... pompe wykluczam -
Anonim
witam ja mam taki powazny problem moze sie z tyki kiedys spotkaliscie... na wolnych obrotach silnik faluje delikatnie spadaja obroty,nie wkreca sie powyzej 2tys obrotow i strasznie kopci przejade kawalek szarpanie jak by paliwa braklo i po jakims czasie gasnie, wymienilem nastawnik dawki ale to nic nie dalo... macie jakis pomysl? -
Bayerische Motoren Werke
wiem, a jak wyglonda sprawa filtra paliwa? aczkolwiem nie sadze zeby to jego wina była. -
Anonim
>Tutaj też mega szczęśliwy :D:D:D napisał
>Ale na zimno jak pompa poda paliwo pali idealnie. Na cieplo
>długo kreci ale jak tylko doleci ropka odpala super. To
>jest własnie dziwne. Ale dzieki za odpowiedz. Pozdrawiam.
wydaje mi sie ze nie jest to wina pompy paliwa, tylko pompy wtryskowej!! a jak zgasisz silnik jak jest rozgrzany i za chwile probujesz zapalic jest ok? czy dlugo trzeba krecic? -
Anonim
tez wpadłem na ten pomysł dzisiaj będę go wymieniał ale nie wiem czy było by aż tak źle gdyby to był tylko filtr.
dodam jeszcze ze wczoraj jag go holowałem do mechanika to odpaliłem go i było słychać wyraźne falowanie silnika skazówka obrotów unosiła sie i opadała po czym gasł (odpala bez problemu). -
Cool
A przygladałeś sie dokładnie pompie wtryskowej? W tych silnikach tak często jest,że ta pompa sie rozszczelnia a tego objawy to moga być juz różne. U mnie np był też wyciek paliwa z pompy wtryskowej, ale wymiana uszczelki załatwiła sprawę. -
Anonim
sprawdzny byl filtr powietrza oleju i paliwa wymienione wszystkie, sprawdzalem rowniez wtryskiwacz sterujący i to tez nic:/ podmienialem rowniez czujnik polozenia wału i nadal jest to samo przypuszczam ze to moze byc wina komputera bo juz nic innego nie przychodzi mi do glowy... ale jak sie dowiem co to jest to napewno napisze jak narazie autko stoji i w sumie nie na daje sie do długiej jazdy:/... -
Anonim
małe rozwiązanie wielkiej zagadki:)
pompa wtryskowa wraz z korpusem ogromne koszta nie polecam:P -
Bayerische Motoren Werke
zapewne problem tkwił w główiczce pompu wtryskowej, wystarczyło na rozgrzanym silniku wylac 5l chłodnej wody na pompe i auto by nirmalnie odpaliło.... -
SZEFCIO
Kolega powyżej dobrze postawił diagnozę i chwała mu za to.Rozwiązaniem problemu jest :
1.Wymiana (regeneracja) pompy wtryskowej - najdroższa oferta
2.Zakup na allegro albo na ebay urzadzenia ktore oszukuje czujnik temperaturt w momecie uruchamiania silnika - ok100zl ale nalezy wiazc pod uwage ze auto bedzie palic ok 14 L ON i suma sumarum gra nie warta swieczki
3.Regeneracja samej glewiczki pompy wtryskowej - koszt to ok 300 zl i ja tez mam tdsa e39 1998r i jestem po tym zabiegu i wszystko jak jest zrobione zgodnie z procedura to jest OK.jeżeli troszkę mechanik ujesz to możesz to sam zrobić opis czyszczenia nastawnika jest opisane na forum bmw trzeba poszukać,albo daj innym zarobic. Pozdr Szef -
Anonim
Hmm. nie wiem, ja mam 2,5 tds-a i na ciepłym silniku jeśli zagrzeje świece gdzeis tak dodatkowo 10 sek. poczekam pali od strzała. Jeśli na ciepłym bym chiła kręcić od razu to niema szans żeby zapalił.
Podobnie na zimnym. nie odpalam po tym jak zgaśnie kontrolka od grzania świec ale czekam jeszcze ok. 15 sek. i od strzała zapali w każdy mróz.
Poprzedni właściciel mówił że jakiś opóźniacz zamontował czy coś w tym stylu bądź co bądź jak zgaśnie kontrolka od grzania świec prąd dalej idzie na świece. Najważniejsze że pali; P
- 1
- 2
- Przeglądaj grona w kategorii Motoryzacja
- Przeglądaj grona w okolicy Polska
- Załóż własne grono tematyczne